Bebek Beslenmesi bebegimin sirtindaki pisik nasil gecer?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

klik

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
1.106
1
641
44
İstanbul
Merhaba.bebegim 4,5 aylik.bogazinda,ensesinde ve sirtinda fena pisik var.ozellikle sirtindakiler yuvarlak ve birkac yerde var.doktor hametan sur dedi,suruyorum ama benimle ayni sorunu yasayan arkadaslardan cozum yolu istiyorum.

Canım pişik mi yoksa isilik mi? Çok terleyen bir bebek mi? Ondan oluyor olabilir. Tombişse boynu boğumludur sürekli nemli kalıyordur. Yazın benim kısımın boynu göğsune kadar enseside neredeyse sırtına kadar isilikti. Daha sık banyo yaptırıp orayı genelde kuru tutarak geçirdik. Doktor önermesede açıkçası bebe pudrası sürdük sürekli öyle geçti hematende kullandık. Ama eğer isilik değilse boynunda sırtında pişik olması normal değil. Alerji olabilir. Anne sütümü alıyor sadece. Sütün fazla yağlıysa ağır geliyor olabilir yada senin yediklerinde dokunan bişey vardır. Alerji doktoruna götür derim. Ama kendi doktoru gördüyse herhalde pişik değildir isiliktir böyle pütür pütür nokta nokta mı ?

Oncelikle cevabin icon tesekur ederim.kizim biraz kilolu.doktor pisik dedi.boraz puturlu evet.kizam zadece anne sutu aliyor.usuturum korkusuyla haftda bir banyo yaptiriyorum.ondanmidir acaba.2 ayri doktorda pisik dedi.

sütün çok yağlı mı annemin anlattığına göre banada olmuş bebekken kulaklarımın arkasından falana yara gibi pişik olmuş. Doktor sütün ağır geliyor demiş büyüdükçe geçer demiş. Tombiş olduğu için sürtünmeden dolayı iyilesemiyordur pişikse pudra iyi gelmeyebilir bol bol hematen sürüp boynunun etrafına tülbent falan sarsan belki cildi birbirine daha az temas edeceği için etkili olabilir. Ama baktın geçmiyor birde alerji dktoruna götür derim belkide dediğim gibi senin yediğin içtiğin bişeyden dolayı etkileniyordur.

benim oglumda 4ay 20 günlük aynı problemden bizde 1 bucuk ay önce dr.una götürdüğümüzde durumu anlattık hametan sürdügümüzü ancak iyi gelmediğini söyledik bize farklı bir ilaç verdi boyun kısmında katlı kalan yer oldugu için mantar ouşur dedi o ilacıda sürdük birde cildi çok hassas kuru dedi oilatium un banyo nemlendiricisini ve vücut kremini verdi yüzüde asırı kuru mustelanın yüz nemlendiricisini aldık ne yüzündeki kuruluk ne boynundaki pişik geçmedi. bu sefer prof.dr.a götürdük daha bebeğime bakar bakmaz egzama dedi nasıl kötü oldum bilemezsiniz kaç çeşit egzama var buda bir çeşiti dedi boynundaki pişik sandıgımız yer yüzündeki kuruluk ( biz öpmekten oldu sanıyorduk ) egzamaymıs..Atopik dermatit diye bir allerji türü bu egzama.kortizonlu ilaç verdi 1 sefer sürüyorsun ( oğlum ayağımda uyuyor onun için adına bakıp yazamıyorum aklımdada yok eger istersen sonra bakar yazarım tabi sen dr.a danısmadan asla sürme ) bide atopiclair lotion die bir losyon verdi demir ilacına ara verdik bunu kullanıyoruz kortizonlu ilacı sürdüm resmen geçti pütürlük kalmıstı yüzünde losyona devam ediyoruz hergün sabah aksam cok rahatladı bebeğim kasıntı yaparmış bence ihmal etme

Back
X