Çocuk Hastalıkları bebegimin teni hala sari renk

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
Kizlar bebegin 9 gun oldu dogali. Ten rengi sari dr. Normal dedi sari rengi artarsa hemen getir demisti. Rengi hala sari ne kadar daha boyle sari olmasi normal. Ayrica rengibdeki sararma arttimi farketmiyorum sanki. Ssrilik olsa cokmu sari olur? Nasil anlicam?

Kizlar bebegin 9 gun oldu dogali. Ten rengi sari dr. Normal dedi sari rengi artarsa hemen getir demisti. Rengi hala sari ne kadar daha boyle sari olmasi normal. Ayrica rengibdeki sararma arttimi farketmiyorum sanki. Ssrilik olsa cokmu sari olur? Nasil anlicam?

Sarılığı teninden değil göz bebeğinden tırnağından değerlendir canım. Bir de sarılık arttıkça uyku hali artıyor. Benim kızımın bu şekilde biz anlayana kadar bayağı yükseldi sarılığı ve bir gece hastanede kalmıştı. Hastaneye götürüp bilirubinine baktırın derim. Bebeğini Allah sağlıkla büyümeyi nasip etsin.

Yenidogan sariligi 2.gün başlar engeç 2 haftada geçer iyi emiyor yani günde 6-8 bez ıslatıyor ve kilo alıyorsa sık sık emzir 2 haftadan sonra hala gözünün ağı burun ucu göz torbaları sarı ise sarılığı uzamış sayılıyor doktor tahlil istiyor sebebini araştırılması gerek benim bebeğim 36 günlük sariliginin gecmedigini aşıya gittiğimde ebe söyledi uzamis dedi
sen erken farkettin takip et uzamasın insaaallah
eskiler şekerli şu ile emzirme kesmeden desteklerlemiş sarılık idrarla atılıyor ya kaşıkla verilebilir ama sen bilirsin ama mutlaka floresanda uyut aksamlari sık emzir ellerini kollarını güneş de beklet 5-10 dk geçmiş olsun bize de dua et kardeşim

Sarılığı teninden değil göz bebeğinden tırnağından değerlendir canım. Bir de sarılık arttıkça uyku hali artıyor. Benim kızımın bu şekilde biz anlayana kadar bayağı yükseldi sarılığı ve bir gece hastanede kalmıştı. Hastaneye götürüp bilirubinine baktırın derim. Bebeğini Allah sağlıkla büyümeyi nasip etsin.
Benim de etrafımdakiler beni bıktırdı 36 günlük sarılık geçmedi perhiz tut diyorlar bilmiyorum hatta konu bile actim siz nedersiniz sarılık ta ne yenmez

Benim de etrafımdakiler beni bıktırdı 36 günlük sarılık geçmedi perhiz tut diyorlar bilmiyorum hatta konu bile actim siz nedersiniz sarılık ta ne yenmez
Ben bir ay olunca kontrole götürdüm dr hala sarı görünüyor demişti. Tekrar test yaptık normal çıktı. Sonuçta çocuğun sarışın olduğu kanaatine vardı :) Sonuç olarak şu an 7,5 yaşında sapsarı saçlı bir kızım var :) Sizde de öle olabilir belki. Ne yapılması gerekire gelince yenilme açısından bir şey bilmiyorum fakat bana hemşire çocuk gık diyince memeyi ağzına daya demişti :) Bir de altını değiştir öyle emzir. Temiz popoyla daha iyi emiyorlar demişti. Sarılık kakayla atılıyor. Bol bol emzirmekten başka yapacak çok bir şey yok.

Dr tahlil yaptı sariligi 9 çıktı perşembe günü tekrar doktora gideceğim 1-2 saate bi emzir yorum ama 5-10 dk düzgün emip uyuyor annem pekmezli şu içeriyor bana tatlı yetiyor sadece baharat Kızartma tuz yeme diyo bilmiyorum annemi dinledim mi pekmez zarar verir mi

Dr tahlil yaptı sariligi 9 çıktı perşembe günü tekrar doktora gideceğim 1-2 saate bi emzir yorum ama 5-10 dk düzgün emip uyuyor annem pekmezli şu içeriyor bana tatlı yetiyor sadece baharat Kızartma tuz yeme diyo bilmiyorum annemi dinledim mi pekmez zarar verir mi
Yoo zarar vermez. Sadece 9 dimi 19 değil. 14 ten sonrası tedavi gerektiriyor. Biz 19,6 ile hastaneye yattık. Pekmezden kötü bir şey olacağını zannetmem.

9 çıktı tahlil yaptı temiz takip edicek Dr. Inşallah çabucak
Yoo zarar vermez. Sadece 9 dimi 19 değil. 14 ten sonrası tedavi gerektiriyor. Biz 19,6 ile hastaneye yattık. Pekmezden kötü bir şey olacağını zannetmem.
9 çıktı inşallah bir an önce iyileşir

X