• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğimin topuk kani

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Armgnyslpnr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2015
49
29
88
36
20 günlük prematüre bir oğlum var..iki defa topuk kani yüksek geldi.Kistik fibrozis diye genetik bir rahatsizliktan dolayi yüksek geliyor.Arastirmadigim konu okumadigim makale kalmadı 30 yıl ömür biciyorlar.Delirmek uzereyim..Hastalık bulgusu yok ama ileride çıkacak diye düşünmekten deliriyorum.20 günlük bebeği 3 defa Ankara ya götürdüm tanı için ter testi gerek olduğundan...7 defa denedik..terlmiyor sonuç alamadik.Biz ikinci testi özel bir labaratuvarda yaptirdik.sağlık ocağına verdigimiz ikinci kanda yüksek gelecek tahminimce..3.yu alacaklar.Bir çok kişi düşeceğini söylüyor.Ne yapacagimi şaşırdım.Yaşamıyorum neredeyse.Aynı durumu yaşayan var mı?.3.de gerçekten düşer mi?Ter testi tanı koydurucu ama terlemiyor ve ben bekleyemiyorum.Lütfen bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim..

20 günlük prematüre bir oğlum var..iki defa topuk kani yüksek geldi.Kistik fibrozis diye genetik bir rahatsizliktan dolayi yüksek geliyor.Arastirmadigim konu okumadigim makale kalmadı 30 yıl ömür biciyorlar.Delirmek uzereyim..Hastalık bulgusu yok ama ileride çıkacak diye düşünmekten deliriyorum.20 günlük bebeği 3 defa Ankara ya götürdüm tanı için ter testi gerek olduğundan...7 defa denedik..terlmiyor sonuç alamadik.Biz ikinci testi özel bir labaratuvarda yaptirdik.sağlık ocağına verdigimiz ikinci kanda yüksek gelecek tahminimce..3.yu alacaklar.Bir çok kişi düşeceğini söylüyor.Ne yapacagimi şaşırdım.Yaşamıyorum neredeyse.Aynı durumu yaşayan var mı?.3.de gerçekten düşer mi?Ter testi tanı koydurucu ama terlemiyor ve ben bekleyemiyorum.Lütfen bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim..

Sadece topuk kanında tiroid yüksek geldiği için mi tahmin ediliyor bu rahatsızlık. Ve hepsi mi yüksek. Sadece tsh mı?

Benim kızımın tsh yüksek çıkmıştı kendiliğinden düzeldi. Normal doğumda kullanılan batikona bağlı iyot yüksekliği varmış idrarda ikimizde de. O da tshı yükseltmiş. İyit atıldıkça vücuttan tsh da düştü.

Bu rahatsizligin TSH ile alakası yok 2015 yılında bakılmaya başlanmış.İrt denen bir parametre yüksek geliyor.Diğer değerler normal sadece kistik fibrozisle alakali irt değeri yüksek.

İnsan ömrünü sadece Allah bilir çok sağlıklı olsakta otuz yıl omrumuz olduğunu nerden bilelim biraz sakinleşip dursanız yavrucak delik deşik olacak...bi kırkı çıksa belki ondan sonra verdikleriniz normal çıkacak..malum birde premature kıyamam.

Herkes düşeceğini eğer hastalık olsaydi çoktan sindirim sistemini tutmuş olacağını söylüyor.Bulgular Yenidoğanda tuzlu ter yağlı kötü kokulu dışkı vs hiçbiri yok.10.gün verdik kani..düşse çoktan düşmez miydi?Çok korkuyorum..

Çok zor. Söylemesi kolay biliyorum ama biraz sakin ol canım. Terletsen? Nasıl terlemiyor ki? İlginç gerçekten. Birde biraz bekleseniz vücudu stabil hale gelse, sonuçta prematüre.

Öyle bildiğimiz ter değil ki bu..Koluna özel bir cihaz bağlanıyor ve elektrik veriyorlar.Daha sonra teri toplayacak kit takılıyor saat gibi birsey sadece o bölgeden toplanması gerek.Bekleyemiyorum.43 kiloya düştüm ve artık yiyemiyorum da..Sakın kalmak mümkün değil.Test yaptırsam sonucunu ogrenmeye bile gücüm kalmadı..

Hiçbir bilgim yok.sadece Allah yardimciniz olsun demek istedim.bir an önce sağlığına kavussun meleginiz

Canimmm konuyla ilgili bir fikrim yok. Allah yardimciniz olsun sifa versin.
Dua edin kimin ne kadar yasayacagini Allah Bilir.
Hasta yatan ölmez vadesi yeten olür diye bir söz var. Kendinizi birakmayin bebeginizin size ihtiyaci var.

Ah anne yuregi
Kurban olurum
Allah bebeginize saglik sihat versin
Guclu olun
Daha hic bir sey den emin değiliz

Bu konuda hiç bilgim yok fakat ömür felan arastirma canim. En basit Stephen Hawking'e 60'li yillarda sadece 2 yil ömür vermislerdi ve yil olmus 2015 ve halen önemli bulgulara imza atiyor. Yani içini ferah tut canim, yemegini ye, bu huzursluk yoksa yavruna geçer.

Geçmis olsun, umarim saglikli oldugu haberini alirsin canim.

Sizi çok iyi anlıyorum. Benim de bebeğim premature doğdu. Onda da aynı hastalıktan şüphelendiler, ama topuk kanından değil de, kaka testinde hep yağ çıkıyordu o yüzden. Ter testi bu hastalıkta tanı testidir, benim bebeğim de terlemiyordu henüz testi yaptırdığımızda. Ama İstanbul'da Biruni Labaratuarunda yaptırmıştık biz ve o bölgeyi özel olarak terletmişlerdi ve yeteri kadar ter toplayabilmişlerdi. Bu arada sizi biraz rahatlatmak için söyleyeyim, mesela biz uğraşırken o kadar çok kişiye bu hastalık için araştırma yapılıyordu ki, yeni tanı konulan bir hastalık olduğu için vaka arıyorlardı. Ve sizi çok iyi anlıyorum, bizi o kadar korkuttular ki, çocuk 3 yaşında eşim hala çocuğun terini tadıyor :KK43:
Benim bebeğimin uzun süre kakasında yağ çıktı, ama bir doktor arkadaşım premature doğduğu için daha birçok şeyi normale dönmemiştir, kendine gelince düzelecektir demişti. Çok şükür öyle oldu, Allah'ın izni ile sizin bebeğinizde de öyle birşey yok inşallah ve biraz toparlayınca değerleri düzelecektir. Ama ter testi için Biruni ile bir görüşün isterseniz, bizi Çapa'nın hocası yönlendirmişti, dışarda yapılan testler için bir oraya güvendiklerini söylemişlerdi.

Allah sifa versin kuzucuga allah yardimcin olsun canim senin icin cok zordur ama iyi dusunmeye calis
Kimin kacyil yasayacagini allah bilir ancak allahim evladina saglik ve uzun omur versin

Sizi ne kadar rahatlatir bilmiyorum ama ayni sorun yigenimin bebeginde de cikti ve kendiliginden duzeldi. Rabbim her zaman yardimciniz olsun insallah...

Cevaplar icin cok tesekkur ederim.Tek siginagim hicbir saglik problemi yasamiyor olmasi...Psikolojim alt ust.Ter testinin sonucuna bakacak gucum bile kalmadi artik.Yanlis pozitif cikma olasiligi fazlaymis..Akisina birak semptom olursa gotur hastaneye orda soyle kf den suphelendiler diye diyor bir yanim.Diger yandan kendi kendimi yiyorum cocugu yalamaktan bir hal oldum.Tuz tadi vs yok yok iste hastaliga dair en ufak bulgu yok ama neden yuksek su sonuc ?

Bu arada duzen labartuvarinda yaptirdim alti kere..bir kere de uni hast.denediler o dedigini ilac ralan fayda etmiyor terlemiyor.

Back
X