kızlar 7.5 aylık bebeğimi uyutamıyorum. 6 ay boyunca sepetinde uyutuyordum başlarda kızım kolikti çok çektim o yüzden mecburen sepetini sallamak zorunda kalıyordum ayağa alılştırmak istemedim keşke alışsaymış böyle daha çok zorluk çekiyorum .hiçbir yere gidemiyorum anneme bile eve misafir kabul edemiyorum uyumuyor ses olmayacak salıncakta bile olsa . 1.5 ay önce başladı sepetine koyduğum an çocuk kıyametleri kopartıyordu . kayınvalidem ve eşim battaniyede sallamaya başladılar bir hafta öyle sürdü ancak o şekilde uyuyordu ne ayakta ne kucağımda ne sepetinde hiçbir şekilfe uyutamıyorum. bir haftadırda yeni adeti uyumaya çalışırken salıncağında yüzüstü dönüyor tekrar sırtüztü yuvarlanıp duruyor bende artık üzerine eğilerek bacaklrını kollarını tıutarak hızlı hızlı sallıyorum salıncağı 1 saat çığlıklarla ağlayarak uyutuyorum.akşam yine sabaha kadar yatağında döndü durdu ne eşim uyudu ne ben. uyku saati gelecek diye ödüm kopuyor neler çekeceğiz yine diye ikimizde.sizde böyle durumlar yaşadınızmı arkadaşlar çok zor durumdayım belki yardımınız olur :çok üzgünüm::gitme:
canım sağol ama bizimkinin uyuyacğını tahmin etmiyorum gözleri kapalı çığlıklar atıyor çocuk vwe yatağın içinde fırıldak gibi dönüyor canım yüzüstü sırt üstü ağlayarak çığlıklarla canım ama o oyuncaktan bir alıp deniyeceğim ninniler söylüyorum fayda etmiyor . sizde çok çekmişsiniz canım bende koliği gaz sancısını 4 ay çektim istanbuldan sablex bile getirttim yok yok çıldırıyorduk ağlamaya başladığı zaman o geçti çok şükür bu seferde bu uykuya dalma problemi başladı inşallah buda en yakın zamanda geçer inanki 1aydır o ağlıyor ben ağlıyorum insanın yüreğide dayanmıyor o kadar huzursuzki gerçi bu sıra çok da öksürüyor yarın druna götüreceğiz kontrole belki bir ilaç verir huzursuzlukları için geçen hafta götürdüğümde diş çıkaramadığı içindir dedi ama normalde okadarda huzursuz değil birtek uykuya yapıyor özellikle geceleri 2.5 saat ağlıyor uyuyona kadar eşim ben aşağıdan kayınvalidem çıkıyor çığlıklarına 3 kişi mahvoluyoruz
canim eger bukadar uykuya direniyorsa sebebi senin onu ısrarla uyutak istemen olabilirmi?bence bundan dolayı..inan uykuya hiç bir kul dayanamaz..bence onun uykusu gelene kadar bekle elbet gelecek uykusu..işte ozaman uyut..eger böyle sende bebeişinle inatlaşırsan oda uyutacagini bilir ve bağıra bağıra aglar hayatım..çünkü kendimden biliyorum..benim kızım uyumadıgında onu uytmak istedigimde inan kesinlikle uyumuyor ve çığlık çığlıga aglıyordu..bende bu yöntemi keşfettim.şimdi onun iyice uykusunun gelmesini bekliyorum ve mememe alır almaz hemen uyuyor ve hırçın bir bebek olmuyor..eger sen biraz daha ısrarla uyutmaya çalışırsan inan canim ilerde asabi ve sinirli bir çocugun olur..seni çok iyi anlıyorum bu sorun hemen hemen bütütn annelerde var ama bir çocuk büyütmek hiç kolay degil..biraz fazlasıyla sabır gerektiriyor..istersen birde böyle dene canim..
ha bu arada birde bebegine idrar testi yaptır canim..bukadar yataginda çok dönüpduruyorsa demekki bir rahatsızlıgı var yada dişdöenemindeyse diş çıkarıyordur..
ziligurti beni düşündğünü biliyorum sağl canım annem panik atak hastası elleri filan çok titriyor çok rahatsız benim yanımda bile bazı yalnış hareketleri oluyor o yüzden kv alt katımda ama anlaşamıyoruz zaten çok mecbur kalmadıkça onada bırakmıyorum 15 gün iyiysek 15 gün aramız limoni oluyor ama tek güvenipte bırakabileceğim kişi o gerçi akşamüzeri uyıutmaya çalıştı ben kk daydım çocuk çatladı ağlamaktan benim ninnimi istiyordur belki dedim başladım söylemeye hemen sustu .canım artık yemeğede saldırmıyorum inşallah bu şekilde giderim çok dikkat ediyorum inan bu şekilde yapsaydım doğumdan beri şimdiye hepsi gidecekti inşallah ipin ucunu bırakmam bu kaçıncı başlayışım ve bırakışım canım ben 90 kilo ve üzeri topiğindede yazıyorum orayada uğrayabilirsin motive etmek açısından çok iyi gelir arkadaşlarada banada canım eğer girersen oğluna kahvaltıda ceviz veriyormusun ben sabah kahvaltısına koymak istiyorum ama 1 cevizlemi başlasam diye düşünüyorum ben birde gün kurusu aldım bugün onları yapacağım yarın tekrar tari,fini verebilirmisin
canım bir mucize oldu bu akşam ağladı ağladı en sonunda bir biberon mama yaptım yer yemez salıncağıda çok hafif salladım hemen uyudu allahım inşallah yarında öyle uyur aylardan sonra 2 dakika içinde uyudu
canım sağol yorumun için ama bebeğim uykuya çok düşkün doğduğundan beri uyandıktan 2 saat sonra uyumak istiyor ağlamaya başlıyor yoksa uyanınca kendi kendine oynar oyalanır sadece uykuya böyle davranıyor birde 2 gündür beni odadan çıkarmıyor odadan çıktığım zaman kıyameti koparıyor. yoksa ben eve kapandım hiçbir yere gidemiyorum uyku saati geldiğinde hiçbirşey teselli etmiyor onu salıncaksızda uyumuyor gidersek bile hemen eve geri geliyoruz durmuyor gittiği yerde . geçen gün bir akrabamız gündüz uyutma dedi ama ne mümkün kıyameti koparıyor uykusu geldiği zaman gözler kapalı fır dönüyor yatağın içinde yoksa uyumazsa uyumasın sorun değil daha ne ne güzel gezmeğime giderim alırım çarşıya çıkarım benimde psikolojim bozuldu çünki.çok gezen biriydim bebek olunca eve kapandım idrar testi yaptırıyoruz sürekli temiz çıkıyor ama belki diş çıkarıyor olabilir bilemiyorumki:gitme::gitme:
anladım canim allaha şükür demekki saglik açısından birproblemi yok..birde canim senin bebiş nekadarlık?merak ettimde..
şu dısarı çıkma mevzusunda bende hep evdeyim canim ama hiç şikayetci degilim biliyormusun..biz hep kızımla vakit geçiriyoruz..oyun oynuyoruz yemek yapıyor mama sandalyesini mutfaga kouyorum konusa konusa yemek yapıyoruz..sende hep evdeyim psikolojisi yaratma canim nekadar öyle düşünürsen hiç rahat edemezsin ve dahada bunalırısn..demekki senin bebeiş biraz tatlı cadılardan hep yanında olmanı istiyor ki buda bebeklerin genel hali..biiraz daha büyüsün onunla farkli aktiviteler yapıyorsun dahada hoşuna gidiyor..benim kzızım 14 aylık neler neler yapıyoruz..birde benim kızım kend kendine oyalanmasini çok iyi bilen bir çocuk..birazda bunun rahatlıgı var sanırım..ceviz konusundada 1 ceviz katabilirisn sabah kahvaltıda verebilisin cnaim çok faydalı biliyorsun omega bakımından..
ziligurti maşallah oğluşumuza isminide bilmiyorum ama emmedi değilmi benimki çok iştahsız mamayıda yediremiyorum zaten zayıf şu anda 7 250 kilosu boyu uzunda. bak şimdi uykudan kaktı mama yaptım yemiyor aslında şimdi keçi sütü ile muhallebi veriyorum ona onu binbir nazla yediği için aptamilinden yaptım oda duruyor kıyameti koparıyor akşamdan beri ağlıyorum yine canım hele akşam 2.5 saat eşim bven kv peişan olduk sanki bir tarafını kopartıyoruz nasıl bağırıyordu bugünde sabah uykusu öğle akşamüzeri uykusu aynen öyle çok berbat geçti birde gündüz misafirimde vardı çocuğun uykusu temelli sapıttı bak şimdi yine kıyametleri koparıyor bir bakayım ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?