Bebeğimin xxy kromozomlu doğacak olması

btlyur

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2016
1.420
788
123
Bebeğimin dörtlü testi taranırken beyninde kis tespit edildi. Daha sonrasında doktorumuz amniyosentez yerine kan tahlili yaptırdı. Sex kromozomların bakıldı. Ayrıca down sendromlu mu diye. Sonuç bebeğimizin xxy kromozomlu olması. Bebegi bu sebepten dolayı aldıran varmış su an 23 haftalık hamileyim. Bana da denildi aldır diye ama ben aldırmadım. Bu durumu yaşayan var mı?

Ne olursa olsun bebeği aldırmak kesinlikle yapılmaması gereken bişeydir. O sizin değil o Allahın size emanet verildi emanete ihanet etmeyin katil olmayın. Öyle bile olsa sizin imtihanınız olacak canım sabret umarım sağlıklı bi bebek olur. Bol bol dua et bu ramazan ayında rabbim yardımcın olsun inşallah

Canım öncelikle geçmiş olsun, ama canını sıkma. Konuyu biraz detaylı araştırınca şöyle bir şey buldum forumdan http://www.kadinlarkulubu.com/forum...adaslar-burada-toplanalim-dertleselim.208838/ zihinsel ya da fiziksel bariz bir sıkıntı olmadığı için evladın da buradaki kişiler gibi evlenip yuva kurabilir, demek ki sağlıklı gelişim de gösterebilir. Kendisi iyi olsun da varsın tek problemi evlat sahibi olamaması olsun. Bu sizin ve onun imtihanı ama nolur iyi düşün, haddimize değil tabi söylemek ama bebeğinden de vazgeçme. Burdan takip etmeye çalışıcam seni. İyi geceler :KK54:

Canım öncelikle geçmiş olsun, ama canını sıkma. Konuyu biraz detaylı araştırınca şöyle bir şey buldum forumdan http://www.kadinlarkulubu.com/forum...adaslar-burada-toplanalim-dertleselim.208838/ zihinsel ya da fiziksel bariz bir sıkıntı olmadığı için evladın da buradaki kişiler gibi evlenip yuva kurabilir, demek ki sağlıklı gelişim de gösterebilir. Kendisi iyi olsun da varsın tek problemi evlat sahibi olamaması olsun. Bu sizin ve onun imtihanı ama nolur iyi düşün, haddimize değil tabi söylemek ama bebeğinden de vazgeçme. Burdan takip etmeye çalışıcam seni. İyi geceler :KK54:
Bizde aynı şekilde düşündük eşimle kısırlık problemi olabiliyormus. Ama biz çok erken ogrenmis olduk. O da tesduf eseri bebek anne karnindayken dna sinin bir kısmını anne kanına yolluyormus.Test biraz masraflı ama %95 xxy çıktı.doktor bir de amniyosentez yapalım dedi. E ben aldırmayı düşünmüyorum. Niye yaptırayım dedim. Baya sıkıntılı dönemden geçiyoruz su an. Ama kesinlikle aldırmayı düsünmüyoruz.

Çift cinsiyetli doğacak anlamına mı geliyor bu?
Yok çift cinsiyet farklı bir durum.xxy 47 de bazı problemler olabiliyor.Erkek cinsiyeti ama testesteron seviyesi düştüğü için ileride kısırlık olabiliyor.

Ne olursa olsun bebeği aldırmak kesinlikle yapılmaması gereken bişeydir. O sizin değil o Allahın size emanet verildi emanete ihanet etmeyin katil olmayın. Öyle bile olsa sizin imtihanınız olacak canım sabret umarım sağlıklı bi bebek olur. Bol bol dua et bu ramazan ayında rabbim yardımcın olsun inşallah
Elimizden bir şey gelmiyor duadan başka. Hiç aldırmayı düsünmedim. Vicdanım vb buna el vermez. İmanlı kisileriz. Allah razı olsun.

İnşallah inşallh sağlıklı doğar yavrunuz. Rabbimin size bin imtihanı bu inşallh imtihanı geçmişsinzdr ve ve sağlıkla alırsnz yavrunuzu kucağınıza. Duadan başka çare yok bitnm dua et bol bol.

İnşallah inşallh sağlıklı doğar yavrunuz. Rabbimin size bin imtihanı bu inşallh imtihanı geçmişsinzdr ve ve sağlıkla alırsnz yavrunuzu kucağınıza. Duadan başka çare yok bitnm dua et bol bol.
İnşallah Allah razı olsun.İnsanın başına gelince anlıyor.Bu da bizim imtihanımız dediğin gibi.

Öncelikle Allah kucağınıza almayı nasip etsin canım. Bebeği aldır ya da aldırma demek çok saçma bu tamamen anne ve babanın kararı olmalı. Ayrıca teknoloji o kadar çabuk ilerliyor ki problemlerin ve hastalıkların tedavileri çok çabuk gelişiyor. Her şey gönlünüzce olsun inşallah.

Bebeğimin dörtlü testi taranırken beyninde kis tespit edildi. Doktor bu kistin down sendromu da olabileceğini söyledi.Daha sonrasında doktorumuz amniyosentez yerine kan tahlili yaptırdı. Sex kromozomlarına da bakıldı. Bebegin dna sina bakildi. Sonuç bebeğimizin down sendromlu olmaması fakat xxy 47kromozomlu olması. Bebegi bu sebepten dolayı aldıran varmış ama sağlık bakanlığı izin vermiyormus su an 23 haftalık hamileyim. Bana da denildi aldır diye ama ben aldırmadım. Bu durumu yaşayan var mı?Aslında bu ihtimal 1000 de 1. Günümüzde sadece 100 de 1 ihtimal tespit edilebiliyormus. Hatta bir çok kişi klinefer sendromu yani xxy47 kromozomlu olduğunu bilmiyormuş.
Anca ilerde öğreniyorlar çocuklari olmayinca. Şimdiden bebeğimizin böyle olduğunu bilmek biraz uzuyor beni. Ona gore tedbir alırız diyoruz. Çok üzüldüm kaç gündür.Bunu yaşayan arkadaş var mı
Klinefelter bebeğinizin sadece çocuk sahibi olma durumu etkiler. Doğar doğmaz kromozom analizi yaptırırsanız hemen öğrenirsiniz ama bu bireylerin zekasında sıkıntı olmuyor hatta etken yaşlarda hormon tedavisi görüp sperm elde edilip saklanabildiğine dair çalışmalar var. Kordosentez talep edin bence ve kordosentezde Fısh çalışılmasını istiyorum diyin. Doğuma kadar bile kesin sonucu öğrenip ona göre hareket edersiniz ama sırf bu sendrom nedeniyle bebeği aldırmanız gerekmez bence

ınşalah saglıcakla alırsın canım yavrunu kucagına benım arkadasımında aynı durum olmustu beynınde kıst var dedıler senın gıbı aynı haftalardaydı amıyosentez yaptırdı o problem olmadıgı anlasılmıstı ama sen sıkma canını olurmu demek kolay dersın ama bnde senın gıbı yasadım aynı durumu farklıydı hastalık sebebı tabıde aynı senın gıbı aldırıp aldırmama arasında kalmıstım tabı aldırmadım ne olursa olsun evladım dedım herseyın hayırsı canım doktorklar yanılabıllıyo ınankı yuzde yuz sakat ednılen cocuklar sapasaglam doguyo sen bu ramazan gunlerınde bol bol dua et bnm durumum ınankı rabbıme dualrımla sonuçlandı sen guven rabbıme o neylerse guzl eyler canım sen en dogru kararı vermısn bız anneyız nasıl kıyarız yavrumuza bn hala cok ozluyorum yavrumu sende bu gunlerın degerını bıl melegın ıcınde senınle annesyle uzme kendını oda uzulur yavrularımız ınankı senı suan hısedıyo ve senın uzulmenı hıc ıstemıyo :(:(

Klinefelter bebeğinizin sadece çocuk sahibi olma durumu etkiler. Doğar doğmaz kromozom analizi yaptırırsanız hemen öğrenirsiniz ama bu
Klinefer sendromu kısırlık dışında ileride bir çok şeyi de etkileyebiliyor. Mikro penis, hafif göğüs çıkması, hafif derecede kullanabilen kalça çıkması, sesin daha ince çıkması gibi şeyler ortaya çıkabiliyor. %95 denildi bize ama bebek doğduğunda genetik uzmanina gidip kanından baktiracagiz. Mozaik yapıda çıkarsa bu da avantajımiza. Bebegimizde çevreden anormalmis gibi bakılmasını istemiyorum:( endisem bu yönde. Gerçi tedavisi olabiliyor.

Yaa konu sahibi lütfen sıkma canını bebeğin sağlıklı doğsun gerisi inşallah güzel gelir. Mübarek Ramazan ayında bol bol dua et ... eee 20 sene snra ne olacağı ne malum. Ki şimdi bile ne kadar çok gelişmiş tıp yöntemleri var. Ozaman neler olur tahmin edemiyorum. Üzme lütfen kendini

ınşalah saglıcakla alırsın canım yavrunu kucagına benım arkadasımında aynı durum olmustu beynınde kıst var dedıler senın gıbı aynı haftalardaydı amıyosentez yaptırdı o problem olmadıgı anlasılmıstı ama sen sıkma canını olurmu demek kolay dersın ama bnde senın gıbı yasadım aynı durumu farklıydı hastalık sebebı tabıde aynı senın gıbı aldırıp aldırmama arasında kalmıstım tabı aldırmadım ne olursa olsun evladım dedım herseyın hayırsı canım doktorklar yanılabıllıyo ınankı yuzde yuz sakat ednılen cocuklar sapasaglam doguyo sen bu ramazan gunlerınde bol bol dua et bnm durumum ınankı rabbıme dualrımla sonuçlandı sen guven rabbıme o neylerse guzl eyler canım sen en dogru kararı vermısn bız anneyız nasıl kıyarız yavrumuza bn hala cok ozluyorum yavrumu sende bu gunlerın degerını bıl melegın ıcınde senınle annesyle uzme kendını oda uzulur yavrularımız ınankı senı suan hısedıyo ve senın uzulmenı hıc ıstemıyo :KK43::KK43:
O kadar zor günler gecirdim ki bebeğim sapa sağlam hicbir skntisi yok. Akrabalardan aldir diyen oldu ben altı ay tasidigim bebeğimi nasıl aldirayim. Çok üzüldüm bebegimde uzldu tabi.Genetik uzmanı tedavisi var dedi dışardan çok belirgin şeyler de yok dedi. Ama gittiğiniz doktor kadınsı olabilir dedi. Cinsiyet ayrımı olmayabilir dedi. Bi de bu çok iyi bi doktor. İnternette araştırdım. Bu kişilerle evlenen çok ve kimsenin takıldığı yok tek dertleri çocuk.cocuk dogsun bakalm tekrar genetik uzmanina gidip kandan baktircaz. Duadan başka elimden gelen bir şey yok.

Klinefer sendromu kısırlık dışında ileride bir çok şeyi de etkileyebiliyor. Mikro penis, hafif göğüs çıkması, hafif derecede kullanabilen kalça çıkması, sesin daha ince çıkması gibi şeyler ortaya çıkabiliyor. %95 denildi bize ama bebek doğduğunda genetik uzmanina gidip kanından baktiracagiz. Mozaik yapıda çıkarsa bu da avantajımiza. Bebegimizde çevreden anormalmis gibi bakılmasını istemiyorum:KK43: endisem bu yönde. Gerçi tedavisi olabiliyor.
Ben genetik merkeZinde çalıştım bilgilerime dayanarak söylüyorum her bireyde bütün belirtiler çıkmaz. Bu saydıklarınız dışlanmasına neden olacak şeyler değil. Göğüs çıksa estetikle alınıyor ses tonu çokta ciddi fark olmuyor. Bazen bireyin klinefelter olduğu sadece çocuk sahibi olamamasıyla anlaşılıyor o derece. X kromozomu ne kadar fazlaysa o kadar ağır belirtiler varyasyonları var çünkü

Klinefer sendromu kısırlık dışında ileride bir çok şeyi de etkileyebiliyor. Mikro penis, hafif göğüs çıkması, hafif derecede kullanabilen kalça çıkması, sesin daha ince çıkması gibi şeyler ortaya çıkabiliyor. %95 denildi bize ama bebek doğduğunda genetik uzmanina gidip kanından baktiracagiz. Mozaik yapıda çıkarsa bu da avantajımiza. Bebegimizde çevreden anormalmis gibi bakılmasını istemiyorum:KK43: endisem bu yönde. Gerçi tedavisi olabiliyor.
Ayrıca o yaptırdığınız teste hiç güvenmeyin normal çıkan bebeğin Turner olduğuna bizzat ben şahit oldum testi iki defa tekrarlattılar Nasıl olur diye ama olur bu test güvenilir değil

Back
X