Çocuk Hastalıkları Bebeğimin yüzü yandı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Çaydanlık nerde duruyordu ki bebek üstünee düsebildi? Esim diyor hep en cok bizim milletde çocuklar çaydan yanıyor diye. Sorunuza gelince : Yanigin derinliğine bağlı bir durum. Doktor kac derece yanmis dedi
eşiniz doğru söylüyor bende çaydanlıktan yandım benim derin olduğu için iz kaldı ne yazık ki.

Ooy geçmiş olsun ya, çok üzüldüm. Yanık acısı fenadır.
Şimdi şöyle ki; bebeklerin hücre yenileme hızı bizden kat kat daha iyi. Yani aynı yanık sizde olsa iz kalabilirken, bebeklerde hiçbir şey kalmayabiliyor. Ama bakımını iyi yapmalı, yarayı açık bırakmalısınız.

Ben de 9-10 aylıkken yakınıma bırakılan sıcak ütüyü kucağıma almışım. Bileğim ve çenem yanmış epey. Çenemde hiç iz kalmadı, çünkü sargıya alamamışlar, açık iyileşmiş. Ama bileğimde hala kocaman bir iz var, çünkü sargıya almışlar, üstelik tombikmişim, bez etimin arasına girmiş filan...

benim de elim yanmişti çaydanlık suyu dökmüştü..
bi mucize yagi vardi adini bilmiyorum yakında olsaydik verirdik.
benim elim çabucak iyileşti.. hiç de iz kalmadi... kaynanam vermişti.. keşke yakında olsak verirdim şu bebege hiç kıyamam ya.:(

Ooy geçmiş olsun ya, çok üzüldüm. Yanık acısı fenadır.
Şimdi şöyle ki; bebeklerin hücre yenileme hızı bizden kat kat daha iyi. Yani aynı yanık sizde olsa iz kalabilirken, bebeklerde hiçbir şey kalmayabiliyor. Ama bakımını iyi yapmalı, yarayı açık bırakmalısınız.

Ben de 9-10 aylıkken yakınıma bırakılan sıcak ütüyü kucağıma almışım. Bileğim ve çenem yanmış epey. Çenemde hiç iz kalmadı, çünkü sargıya alamamışlar, açık iyileşmiş. Ama bileğimde hala kocaman bir iz var, çünkü sargıya almışlar, üstelik tombikmişim, bez etimin arasına girmiş filan...
Kızım yandığında yanık ünitesinde özel bir bezle sardılar. 1 hafta kadar kapalı kaldı. Sürekli kontrole gittik, sargıyı açıp tekrar kapatıyorlardı.
O yüzden mutlaka yanık ünitesi bulun Asbei Asbei

Ayy çok üzüldüm. Benim en hassas olduğum konu. Büyük oğlum bebekken yanık tedavisi görmüştü. Çok şükür iyileşti, izi kalmadı. Üzerinden 11 yıl geçti ama acısı yüreğimde hala.
İyileşir annesi merak etme. Onlarda hücre yenilenmesi çok hızlı oluyor. Şişmesi travma etkisi. O da gecer. Yeter ki tedavisini ihmal etme. İz kalmaması için güneşten uzak tutun. Allah'tan önümüz kış. Cok geçmiş olsun

ah ah ah canım benım :KK43:
resımı gordum gormeseydım keske benım canım acıdı burdan

cok gecmıs olsun
lutfen caydanlık elektrıklı ısıtıcı fon makınası gıbı ısı veren seylerden cocukları cok uzak tutun lutfen allah korusun :KK43:

ıyılesır annesı merak etme

Yanik yuzdeyse hastaneye gitseniz daha iyiydi.benim ilk konuma bakin ben de kizimin ayagini yakmistim.ordaki bilgileri de okuyabilirsiniz.cok sukur iz kalmadi doktorun verdigi kremleri duzenli kullandim.bir de kantaron yagi

Burada tavsiye edilen ilaçlar o kadar küçük bir bebeğe uygun mu bilmiyorum.

Acil daha donanımlı bir hasteneye, işinin uzmanı doktora götürün.

İzi geçtim, canı yanıyordur şimdi. Rabbim korusun cümlesinin evladını. Lütfen daha özenli olalım.

Evde minnacık varlıklar dolaşıyorken, amaan bişey olmaz, dikkat ediyorum ben zaten deme lüksümüz yok. Önce tedbir, sonra takdir.

Of fotoğrafı sonradan gördüm, iyi bir doktora gidin biran önce, sağlık ocağıyla yetinmeyin. Yara alanı epey geniş, işinde uzman birini bulup, riske girmeyin. =(

Back
X