Yalniz 4 yasindan önce evde ikinci bir dil yoksa önermiyorlar... evde ikinci bir dil varsa normal akista o sekilde olabilirmis ama diğer türlü zorlayıcı olduğundan önermiyorlarçok sık balık yedirtin.
çocuk gibi değil büyük gibi davranın.
tv karşısına oturtmayın sürekli oyun oynatın bulmaca çözümlü oyunlar oynatın bin çeşit şey var.
erken yaşta 2. bir dil öğretmeye odaklanın vs.
kitap okuoyorum ona hergün. sürekli konuşuyorum. birde resimler göstererek oynuyoruz. umarım katkı sağlıyorumdur.
çok sık balık yedirtin.
çocuk gibi değil büyük gibi davranın.
tv karşısına oturtmayın sürekli oyun oynatın bulmaca çözümlü oyunlar oynatın bin çeşit şey var.
erken yaşta 2. bir dil öğretmeye odaklanın vs.
Kesinlikle bol bol ceviz yeyin.cevizin bol yetiştiği yerlere dikkat et çoğunluk zeki ,çoğunluk okumuş.benim babamlarin köyünde bol yetişir bol tüketilir canlı kanittir çoğu :) tavsiye ederim yani başka seyle ugrasmayin
Bence sağlıyordur bende oğluma 4 aylikken kitap okumaya başladım o çocuk bir kere gik demedi ağlayınca kitap okuyarak susturuyordum hiçbir sekilde yarıda kesmedi , halada oyle simdi 2.5 yaşında günde 10 dan aşağı okumuyoruz...kitap sayesinde erken konustu, algilari her çocuk gibi açık, ben birde anaokulu dergileri vardi onlarda hep resimleri vs gösterdim 8 aylikken başladık disarda görünce kendi neyin ne olduğunu anladi... şuandada hafızası iyi tabiki her çocuk gibi diyorum bende üstün zekali takintisi yok... bence üstün zekali çocuklardada sosyal sorunlar oluyor... ortalamanin üstünde ya da ortalama düzeyde olursa ne guzel zaten zeka herşey degil calisma azmi olsun çalışmayı sevsin herşeyin üstesinden gelir
Benim ablam zihin engelliler öğretmeni. Zihin gelişimine en çok katkıda bulunan şeyin bebekçe konuşMaMak olduğunu söyledi: ) tabi ki mama, bıcı bıcı gibi kavramlar kullanilabilir fakat bunlarin sınırlı sayıda olması gerekiyormuş. Sürekli ağzınızı büzerek konusmamak gerekiyormus. Mantiksiz kelimeler kullanmamak gerekiyormus. Yemeğe mama demek mantıklı fakat hadi nam nam yapalim demek mantiksiz.. surekli gozlerine bakarak konusmalisiniz
Açıklamalar yapmak ve durumla ilgili hikayeler anlatmak çok önemliymiş. Örneğin altını değiştirirken yaptığın şeyleri ona anlatman bezi, pudrayi tanıtman . Çunku o goremiyor. Ardindan hemen onunla ilgili bir hikaye anlatman. Mesela senin gibi çok güzel bir prenses varmış çişini yapınca poposu çok aciyormus ağlıyormuş sonra ne yapalim diye düşünmüşler vee bu pudrayi bulmuslaar vs vs gibi.
Kendi yaptıklarınızı anlatmanız mesela yemek yaparken niçin yemek yapıyorsunuz nasil yapiyorsunuz karşınızda sizle ayni yasta biri varmış gibi anlatmaniz.
Oyuncak seçimleri geliştirici olmali(bunlari biliyorsunuzdur)
Ilerleyen dönemlerde de sorumluluk vermeniz önemliymiş. Küçük şeyler mesela oyuncaklarını toplayip odasina goturmesi ya da kapi telefon caldiginda ona actirmaniz misafire seker tutmak vs gibi tatliş görevler: )
Yalniz 4 yasindan önce evde ikinci bir dil yoksa önermiyorlar... evde ikinci bir dil varsa normal akista o sekilde olabilirmis ama diğer türlü zorlayıcı olduğundan önermiyorlar
Benimde dört aylık bebeğim var. hic ek bir sey almadım. Bence gerek yok sen her seyden yiyorsan onun zekası da gelisir.
Etini, süt ürünlerini, balığını, yeşilliğini,ceviz badem gibi kuruyemislerini yiyorsan bence baska seye gerek yok. Su an emzirme dönemimde oldugum icin dereotu, hurma,incir, bulgur,su gibi seyleri bolca tüketiyorum mesela.evet herşeyden yiyoruz. ama bazı şeyleri yemeyi ihmal ediyoruz. ve onlar eksik kalıyor
üstün zekalı zaten birazda çocuğun yaratılışı ile ilgilidir. biz sanırım hiperaktif olmasın beyni iyi çalışşın, dikkat eksikliği yaşamasın, unutkan olmasın diye birşeyler yapabilir.
bebeğine kitap okuyan birini bulmuşken çok şey sormak isterim.
bende başladım.
mesela kaç dk. okuyayım. nasıl okuyayım. sık sık kitap değiştireyim mi siz nasıl yaptınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?