bebeğimizin ismi yardımcı olun lütfen:(

Hilal__akova

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2018
11
2
1
31
Merhaba kızlar hamileyim henüz kesin cinsiyeti belli değil ilkte doktor kız dedi sonra erkek dedi ama bana yine pek emin değilmiş gibi geldi ilk hamileliğim allahım sağlıklı hayırlı bi evlat nasip etsin inşallah... eşimle tartışmalarımız başladı erkek olurda kayınpederimin ismi kız olursa kayınvalidemin ben kesinlikle istemiyorum böyle bişeyi ilk yani sonuçta benimde heveslerim hayallerim var eşime güzelce anlatıyorum bu benle senin beğenip ortak bi karar vermemiz gereken konu vs çok dil döküyorum ama kesinlikle yanaşmıyor tartışıyorumda ama bi çare yok gibi isim konusu açıldığında beni duymamazlıktan geliyor yada bağırıp çağırıp konuyu kapatıyor kimliğini ben çıkarmaya gidicem adınıda ben koyucam diyor yardımcı olub lütfen ne yapmam gerekiyor çok üzülüyorum yeri geliyor ağlıyorum eşim sert sinirli biri kimliğini çıkartmaya gittiğinde hiç bi şekilde engelde olamam çok korkuyorum lütfen yardımcı olun .. iki isimli olmasını bile kabul etmiyor bu ara illa tek annesi yada babasının ismi olucakmış başka isimde kabul etmiyor yanına

İsimler ne merak ettim açıkçası :)) konunuza gelince şuan bu çocuk sizin karnınızda 9 ay siz bakıp büyüteceksiniz ama doğunca paşam karar verecekmiş he? Eşinizin fiyat krini değiştirmeye çalışacaksınız mecbur. Dediği gibi kimlik çıkarırken müdahale edemezsiniz.

H Hilal__akova
Sperminden çocuk oldu diye çocuğun tüm hakları eşinizde olacak değil herhalde. Çocuk ikinizin çocuğu tek başına kocanızın çocuğu değil. Ortak karar vermelisiniz. Ne demek ya kimliği ben çıkaracağım istediğim ismi koyarım. Pes diyorum. Kabul edilebilir birşey değil. Kusura bakmayın ama böyle zihniyeti anlamiyorum.
Bebeğinize sağlıkla kavuşmanız dileğimle ..

bu adami çok aradiniz mi?
Normalde çok anlayışlı biri kırmaz ama birileri aklına giriyor diye düşünüyorum sürekli kayınvalidem kayınpederim 4 kardeşler hiç biri bizim ismimizi koymadılar diye ortaya laf atıyolardı hamile kalmadan önce eşimde üzlürler ben koymsk istiyorum ölümlü dünya kırmamak lazım diyor sonra ben kesin karşı çıkınca tartışma başlıyor

Çocuğu saksıda mı yetiştirmiş eşiniz olacak şahsiyet,beraberyyaptınız bu çocuğu üstelik tüm zorlukları siz yaşadınız sonra isim koyma hakkı bile onun olsun oldu başka

Nasıl bir çağ dışılık bu ya. Babannesinin dedesinin ismini alıp ne yapacak bu çocuk eski çağda kalmış birer isim. O onların ismi. Ne gereği var aynı ismi vermenin? Iyk

Normalde çok anlayışlı biri kırmaz ama birileri aklına giriyor diye düşünüyorum sürekli kayınvalidem kayınpederim 4 kardeşler hiç biri bizim ismimizi koymadılar diye ortaya laf atıyolardı hamile kalmadan önce eşimde üzlürler ben koymsk istiyorum ölümlü dünya kırmamak lazım diyor sonra ben kesin karşı çıkınca tartışma başlıyor

iyiymiş! bu kadaf cömertligi yapacaksa kendisi dogurmaliydi! senin bedenin uzerindeb cömertlik olmuyor kusura bakmasin. Hem aileyi gönüllemek ugruna o yavruya kan can veren annesini hice saymak ne ola ki? bu nasil vicdan?

Sen eşine rest ceksende anlattığın kadarıyla eşinin umrunda olmayacak.
En azından iki isim olmasını teklif et

Ölümlü dünya kırmamak lazımsa 9 ay karnında taşıyıp,hayatı boyunca da peşinde koşacak olan sizi niye kırıyor?Siz anne babasınından daha mı önemsizsiniz?Keşke hamile kalmadan net bir şekilde anne baba ismi oymak istemediğinizi söyleseydiniz.Bu saatten sonra sizi dinleyeceğini sanmıyorum.Hatta üstelerseniz büyük kavgalar bile yaşarsınız gibi geliyor.

Merhaba kızlar hamileyim henüz kesin cinsiyeti belli değil ilkte doktor kız dedi sonra erkek dedi ama bana yine pek emin değilmiş gibi geldi ilk hamileliğim allahım sağlıklı hayırlı bi evlat nasip etsin inşallah... eşimle tartışmalarımız başladı erkek olurda kayınpederimin ismi kız olursa kayınvalidemin ben kesinlikle istemiyorum böyle bişeyi ilk yani sonuçta benimde heveslerim hayallerim var eşime güzelce anlatıyorum bu benle senin beğenip ortak bi karar vermemiz gereken konu vs çok dil döküyorum ama kesinlikle yanaşmıyor tartışıyorumda ama bi çare yok gibi isim konusu açıldığında beni duymamazlıktan geliyor yada bağırıp çağırıp konuyu kapatıyor kimliğini ben çıkarmaya gidicem adınıda ben koyucam diyor yardımcı olub lütfen ne yapmam gerekiyor çok üzülüyorum yeri geliyor ağlıyorum eşim sert sinirli biri kimliğini çıkartmaya gittiğinde hiç bi şekilde engelde olamam çok korkuyorum lütfen yardımcı olun .. iki isimli olmasını bile kabul etmiyor bu ara illa tek annesi yada babasının ismi olucakmış başka isimde kabul etmiyor yanına
Seni cook iyi anliyorum burda herkes koydurma sakın demiş ama demesi kolay işte adamla papaz olup sonu boşanmaya mı gitsin kafaya koyduysa vazgeçmiyolar kendi eşimden biliyorum...size tavsiyem güxelce ikna etmeye calişın yanina ikinci isim koyun..

Benim esimde daha evlenir evlenmez tutturdu babamin ismini koyucam diye bende asssslaaaa koymam dedim daha olmadan kavga ediyoduk vazgeçsin diye ortada cocuk yok ama biz babasinin ismi yüzünden birbirimixi yiyoduk isim kötu degil sırf babasi diye koymak istemiyordum..eski sevgilimin adı babanin adıyla ayni bile dedim düşün.. sonra zaman gecti ..zaman gecti ..zaman gecti...cocugumuz olmadi 6 kere tüp bebek yaptik olmadı sorun eşimdeydi doktor bırakin tedaviyi artik kabullenin dedi eşim o kadar üzüldüki ona allah büyuk bizim cocugumuz olucak ve söz veriyorum sana babanin adini koyucaz dedim ikimizde agladik ...ve mucize oldu dogal yoldan hamile kaldim 9 sene bekledik bu bebegi tabi daha cinsiyetini bile bilmeden eşim adini koydu :))) diyodum belki kız olur koymam ama allah esimin gönlune gore verdi iste ...
Ayyyy cok uzattim kusura bakma kısacası isim bu kadar önemli.degil yani absürt bi isimleri yoksa koyabilirsin tadini cikarmaya bak isim yüzünden hamileliginin kötü gecmesine izin verme saglikla kucagina al insalahhhhhh

Siz de kendi koymak istediğiniz isimle seslenin
Kayınvalideniz geldiğinde direk konuyu açın benim fikrimi hiçe sayarak böyle yapması çok kırdı gibi konuşun belki oğulları ile konuşurlar
Çocukta resmen travma oluşuyor benzer bir durumda arkadasim 6sene duygu diye seslendi kizins sirf bu sebepten dolayı

Eğer istedigim ismi koymazsan annenin babanın ismini koyarsan götür onlar baksın bebeğe, ben bakmam de..ve bunu kararli olarak devamlı tekrar et

Back
X