bebeğimizin ismine biz karar veremez miyiz?

biyoist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
2.668
3.300
133
iyi günler arkadaşlar. ben aranıza yeni katıldım. uzun suredir forumu takip ediyordum artık ben de üye olayım ve danışayım dedim. 5 aylık hamileyim allah izin verirse bir kızımız olacak biz kızımızın ismini belirledik. ama eşimin dedesi duygu sömürüsü yaparak ölen eşinin isminin konulmasını istedi. kayınvalidemlerde ikinci isim olarak koyun ayıp olmasın diyor. ama ben hiçbir şekilde koymak istemiyorum. kimseyi kırmadan sorunun altından nasıl kalkarız kara kara onu düşünüyorum. sizlerden de fikir vermek yardımcı olmak isteyen olursa çok sevinirim.

Kulağına okutup kimliğe yazdırmasanız nasıl olur? Biz oğlumun ismini öyle yaptık. Rahmetli kayınpederimin adınıda okuduk kulağına ama okulda falan zorlanır hem isimde ağır zaten diyerek ikna ettik. Tabi ki anne baba olarak sizin hakkınız isim koymak. Uyuz oluyorum böyle tutturan insanlara

Babaannenin ismi de agir ve kullanilan bir isim değil. Kizima o isimle seslenilmesini bile istemiyorum. Öğretmenim lisede biraz bunu kullanicam öğrencilerinin yasadigi sikintilardan ve şikayetlerden bahsedicem konu acilirsa ki gerçekten öyle ben bubyuzden uç ogrencimi disipline verdim bir öğrencinin ismiyle dalga geçtiler diye Kiz aglaya aglaya bir hal oldu. Kizimin da benzer şeyleri yasamasini istemiyorum. (

Hamile hamile neden insanları böyle strese sokarlar anlamam.
Yahu herkes kendi çocuğunun isimini kendi koysun.
Bu çocuk benim ismini de eşimle ben koyarız deyin kestirin atın.

İnsanlar gerçekten yaslandikca çocuklasiyorlarmis. En basta ben bunu kendi aileme yapilan bi haksizlik olarak dusunuyorum. Ve su anda en çok ailem o haksizliga ugramasinlar diye savasicam. Esimin diğer kuzenine de ayni şeyi söylemiş ama onlar da koymadi ve bayagi kizmis biz koymadik diye bize de kizacak illaki. Ama çocukça bir davranis için kizimin geleceği üzerine oyun oynayamam.

Önceden bi isim belirlediğinizi başka isim koymak istemediginizi söylemekten baska yapıcak bişey yok heralde yada kızınıza iki isim bulun bunu bunu koyucaz 3. çok olur koyamayız vs. diyebilirsiniz :) Bu arada hayırlı olsun şimdiden bebeğiniz

Allah razi olsun rabbim isteyen herkese nasib etsin. Zaten cinsiyetini söylerken ismini de söyledik x geliyor diye verdik suprizi. İki isimli zaten kizimiz :) aylarca ugrastik bu ismi bulmak için. Cok da içimize sindi. Artik onlarda bu durumu kabullenecekler. Hala israr ederlerse ben de duygu sömürüsü yapacagim artik. Yapacak bisey yok.

Uygun görseydiniz karşı çıkmazdınız. Siz üzüleceğinize onlar üzülsün. Dert etmeyin.
Sağlıkla kavuşun bebeğinize İnşallah. Sağlıklı ömürlü, analı babalı olsun.

UygUn görseydiniz karşı çıkmazdınız. Siz üzüleceğinize onlar üzülsün. Dert etmeyin.
Sağlıkla kavuşun bebeğinize İnşallah. Sağlıklı ömürlü, analı babalı olsun.
Amin. Evet sanirim birilerinin uzulmesi gerekiyor. Sirf bu yüzden en mutlu günlerimi stresli ve acabalarla geciriyorum.

eşinizin bu konudaki tavrını yazmamışsınız.
ben daha hamile değilken eşime baştan tavrımı koydum kesinlikle anne-baba vs. ismi istemiyorum diye o da tamam dedi. Çünkü onun veya benim kimin ailesinden birinin adı verilse çocuğa ötekine ayıp olur. sadece o kız olursa 5 yaşında vefat etmiş ablası onun adının olmasını istediğini söyledi benzer ama farklı bir isim olabilir aynı ismi istemiyorum güzel bir isim olmasına rağmen... gerçi bebeğimizin cinsiyeti belli değil daha ama
ben vefat eden birinin isminin onun anısına verilmesinin bebeğe ağır geleceğini düşünüyorum.

Esim de ilk soylediklerinde bana sordu koyar
miyiz diye ben de sizin yaptiginiz aciklamayi
yaptim ve anlayisla karsiladi. Sorana da hep
bizim belirledigimiz ismi soyluyor. Benim korkum esimin ailesinin duygu somurusu yaparak esimi ikna etmeleri eger bana tekrar soylerlerse ben de mecburen duygu somurusu yapacagim.

Tabii ki sizin iradenizde olmalı.
Be eğer kızıma kendi arzu ettiğim ismi koymasaydım çok mutsuz olurdum, kimilerine göre bu abartı gelebilir ama isim hakkı anne babaya aittir.
Yalnız ben merak ettim, mahsuru yoksa sizin düşündüğünüz isimler ve onların önerdiği isim nedir yazabilir misiniz?

Ay hiç sormayın sinir oluyorum çocuğuna saçma sapan isimler verenlere.Sen 21.yüzyılda el kadar bebeğe niye yok hayriye yok mürüvvet yok bilmem ne diye isimler koyuyosun? Benim de adı berbat öğrencilerim var her seferinde dalga geçmesinler diye uğraşmaktan yoruldum.Velilerime ''Gidin şu çocuğun adını değiştirin'' diyeceğim artık.

Evet bazi büyükler sadece kendi isteklerini on plana koyuyorlar ve çocuğun ilerde neler yasayacagini dusunemiyorlar ne yazik ki benim de cabam kizimin da bu tur mantıksizliklarla ugrasmasini engellemek.

Evet bazi büyükler sadece kendi isteklerini on plana koyuyorlar ve çocuğun ilerde neler yasayacagini dusunemiyorlar ne yazik ki benim de cabam kizimin da bu tur mantıksizliklarla ugrasmasini engellemek.
Allah aşkına bu devirde el kadar kıza Tekmile adı verilir mi hiç akıl mantık işi mi?Yerinizde olsam ağırlığımı koyardım siz anne değil misiniz yahu ''9 ay ben taşıyorum ben emziriyorum her şeyiyle en çok ben ilgileniyorum isim konusunda en büyük hak benimdir'' deyin gitsin.Kimliğine de yazdırmayın rica ederim.Zeynep ne kadar hoş bir isim...Gülfem de güzel. Bence en güzel çözüm kulağına Zeynep Gülfem Tekmile diye ezan okutup kimliğe zeynep gülfem yazdırmak.ya da kulağına zeynep tekmile diye okutup kimliğe zeynep gülfem yazdırmak.Yerinizde olsam kızıma bu ismin konmasına müsaade etmezdim doğrusu.Akıl var mantık var yahu ömrümde ilk kez duydum bu adı.

Bir kere eşinizin dedesi dış kapının dış mandalı oluyor kayınpederiniz istese neyse.Kayınvalideniz de ayıp olmasın diye size gizliden baskı kuruyor belli.Çocuğu okuyup büyütecek kaynananız eşinizin dedesi değil sizsiniz.Eşiniz size destek veriyorsa zeynep gülfem'den dönmeyin.Bi çözüm önerim daha var:
''Benim annem de kendi annesinin/babannesinin ismini koymak istedi,şimdi tekmile koyarsam anneme ayıp olur ikisini de aynı anda koyamayız o yüzden iki ismi de vermeyeceğiz'' deyin,eğer surat asarlarsa ya da karşı çıkarlarsa ''Bu çocuk sizin torununuz da benim annemin değil mi?''dersiniz.
Bence en politik çözüm bu

Ben de bunu uygulamayi düşünüyorum. Onlarin da anlayacagini ümit ediyorum.

Ben de bunu uygulamayi düşünüyorum. Onlarin da anlayacagini ümit ediyorum.
Anlamazsa da eşinizin sizinle dedesi için çekişmeye gireceğini sanmıyorum.Kim neden girsin ki?Eşinizin de mantığını kullanacağını umuyorum ve bu devirde güzel bir kız bebeğe tekmile adını vermeyeceğinizi umut ediyorum.Siz allaha kızınıza vermek istediğiniz ismi kullanarak dua edin :)

Rabbim,Zeynep bebeğe sağlıklı ve uzun ömürler versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…