Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğimizin kırk uçurmasını (Kırkı çıkmak,kırklamak) nasıl yaptınız?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
46
İstanbul
Bebeği kırklama için yıkama suyuna 40 adet fasulye ya da küçük taş atılır.
Her fasulye veya taş için ihlas suresi okunur, üflenir.
Aynı gün bebeğin annesinin de yıkanması uygun olur. ,
Yıkanma bittiğinde bebeğe en güzel giysileri giydirilir. ,
Adettendir, 40’ı çıkan bebek yakın bir akraba, ahbap, komşu veya arkadaşa götürülür.
Bebeğin kırkını uçurmak için götürülecek evin mümkünse yüksek katlı ve ev sahibinin zengin olması önemlidir.
Kırkı çıkan bebeği ve annesini misafir edecek olan ev sahibi de bu küçük yavrunun ilk misafirliği olduğundan onun için çeşitli ikramlarda bulunur.
Bebek ve annesi evden ayrılmak üzereyken de evsahibi bebeğin giysisine veya kundağına bir miktar para sıkıştırır.
Adetlere göre evsahibi parayı koyduğu sırada “Evime fareler girmesin” demelidir.
Ayrıca bebeğin boynuna un serpilip, yumurta ve şeker de konulur.
Burada amaç bebeğin bereket getirmesidir.
Ayrıca çocuğun yumurta gibi gürbüz olması, şeker gibi tatlı dilli, güler yüzlü olması istenir.,,

kızımın salı günü 40'ı olacak...
kırklama yapmak istiyorum...

daha önceden yapmış olan varsa bilgi paylaşabilirmi??

Eskiden bu 40 gun bebegi disari cikarmazlarmis. (Artik tabi birkac gunlukten itibaren cikariyoruz.) Dolayisiyla 40. gun disari cikmasi de ayri bir seremoniymis. Her ne kadar onceden cikarilsa da artik, yine de 40.gun disari cikarma ayri bir keyifli is. 40. gun bebegi alip bir size uzakta oturan bir buyuge goturuyorsunuz. Hazirlanmis
1 yumurta
Birkac tane seker
Biraz beyaz ip oluyor.
Iyi dilekleri soyleyerek ipi basina koyuyorlar, uzun bir omru olsun saclari saglikla beyazlasin diye:)
Yumurtayi veriyorlar, yumurta gibi tok, bereketli bir omru olsun diye:)
Sekerleri veriyorlar, seker gibi tatli bir insan olsun diye:)

Ben uc kuzumada yaptim adet oldugu icin inandigimdan degil sonucda bizim anenelerimiz bunlar yasatmak gerek.3 DE ISE KIZIM ANANESI OGLUM HEPIMIZ BANYODA YIKADIK BEBISIMIZI sonra gezmeye gittik köprü üstinden gecdik altindan su akan niyese bilmiyorum annem dedi.Yumurta,tas,altin attim bende icindeki sudan azicik ayirdik kendim yikanirken ustume dokdum ve gittigim evden hediyelerimizi aldik.Yumurta un seker bereket olsun diye.Ben seviyorum adtelerimizi yapiyorum nesilden nesile aktarmak gerek

ben akrabamıza götürdüm ... hemn biraz varlıklı bide yüksek katlı bir apartmanda oturuyor...

onlar yumurta şeker verdiler... bide evden çıkmadan kafasına un sürdü

sonra eve geldik bi güzel yıkadık kuzumu

Ben boyle seyleri sevmiorum. Ve batil olan hicbiseyi de yapmayacagim sumdiden buyukleri bu konida uyariyorum) nitekim bi arkadasim 4 gunlukken aldi bebisini bana oturmaya geldo maslaah bebegide pek saglikli su an 2 yasinda ) ayeica bebegin dogdugu ilk 40 gunlul donem uyarici etkisinin en yogun oldugu donemdir bu donemde ne kadar cok uyarici ile karsilasirsa bi okadar saglikli olur dusuncesindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…