İlk öncelikle sakin olur musun lütfen ?
Nereden çıkıyor bu down sendromu ?
Bir kere genceciksin. Bizim bir tanıdığımız 40 yaşında doğurdu. Üstelikkkk 9. hamileliğiydi ! 3.çocuğunu doğurdu, şuan 1,5 yaşında ufaklık.
Sen 3. hamileliğinde böyle sıkıntılardan bahsetmişsin ama , benim verdiğim örneği düşünürsen rahatlarsın.
Hem sürekli down sendromlu çocuk görmende, sürekli bunu düşünmenden kaynaklanıyor. Yani düşündüğünü çağırıyorsun.
Nolur artık düşünme, kendini de bebeğini de yıpratma. Hadi seni geçtim, bebeğini düşün lütfennnn...
Felakete davetiye cikarmak deyimini bilirmisiniz?
Allah hakkinizda hayirlisi ne ise onu versin.
Ama sürekli kötü sey düsünmek iyi degildir. Allah korusun olmayacagi oldurur insan.
Insallah bebeginiz cok sagliklidir ve hayirlisi ile kucaginiza alirsiniz.
Bugünden sonra karninizda, saglikli, sihhatli, hayirli bir bebek tasidiginizi düsünün olur mu?
teşekkür ederim tam hislerimi dile getirmişsiniz önceden hiç aklıma gelmezdi aslında olur mu olmaz mı diye ama bi şu ikili testi yapcaz dediğinden beri doktorum kurup duruyorum aslında gereksizde allah hakkımızda neyi nasip ederse onu yaşıyoruz...İyi düşün ki iyi olsun. Birinci çocuğun sağlıklı ise buda sağlıklı olur büyük bir ihtimalle. Böyle karamsar düşünme.
Down sendromlu olsada o da bir can sonuçta. Ne olursa olsun doğuracağım demişsin ya bu sözün için tebrik ederim seni. Sonuçta sağlıklıda olsa hastada olsa o sana verilen bir emanet. Allah bazı insanlara malesef down sendromlu çocukları bahşediyor. Bence onların sınavı bu.
Geçen hatta arkadaşla görüştük. 1,5 yaşında kızım var. Adetim gecikti test yaptım ama havalardan galiba gecikme olmuş hamile değilmişim dedim. Oda hamile olsan naparsın dedi. 9 çocuğum olsa 10 uncu olsa yine de doğururum. Allah'ın verdiği can sonuçta dedim. Sonra down sendromundan açıldı. Napardın dedi. Valla şöyle düşün dedim. Sağlıklı bir bebeğin olsa doğunca ilerde Allah göstermesin sakatlandı. Napayım öldüreyim mi sakatlandı diye dedim. sonuçta ha karnımdayken ha doğduktan sonra, o benim sınavım olmuş olur dedim. İki türlü de kıyamam dedim.
Ama sen daha ortada birşey yokken ve sağlıklı bir çocuk öncesinden dünyaya getirmişken çok fazla panik yapıyorsun. Bırak hamileliğinin tadını çıkar. İyi düşün hep.
Canim ben de senin gibiyim ayni. Sana moral veremiyorum ama cok hissediyorum cunku ayni seyleri yasiyoruz.
Herkes bana cok kiziyo. Bugun mesela gogsumun acisi azaldi diye hemen hemsireye kostum. Bana vucudun gelisiyor hergun meme acisi daima olmuyor dedi. İkili tarama beni simdiden ki daha cok erken o kadar geriyor ki, bebege fazla baglanmak istemiyorum simdiden iyice sacmaladim. Hormonlardan sanirim ben cok pozitif biriyimdir normalde. Tek mutlu oldugum an doktora gittigim an :) kalp atisini duydugum icin, allahtan doktorum beni cok iyi anliyor.
O dedigin sey evlerden irak, adini bile agzima almak istemiyorum. allahim bize yasatmaz canim insallah.
bende hormonlarımın bana oyun oynadığını düşünüyorum aslında ah i doğurup kucağıma alsaydımda sağlıkla tek derdim uykusuz gecelerim olsa sanada hayırlı doğumlar diliyorum korkma benimde bi sabah midem bulanmazsa neden bulanmadı bugün diye düşünüyorum aklımı kaçırmadan doğururum inşallah :)
öncelikle sağlıklı hamilelikler diliyorum.
down sendromu rski sıfır olabilir. ama o kadar çok hastalık var ki testlerde ortaya çıkmayan. ultrasonda tespit edilemeyen. tamamen Allah kaderimize neyi yazdıysa onu göreceğiz.
dua edip dilemekten başka bir yolumuz yok.
ayrıca çok sağlıklı çocuklar bile bir ateşlenmeyle aniden gelişen epilepsi ile çok daha kötü duruma düşebiliyor. hiçbirşeyin garantisi yok.
Allah korusun tüm kusurlarından tüm hastalıklardan sizi ve tüm hamileleri tüm evlatları.
bol bol dua edin. Allah hayırlsını versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?