Canım çok erken. Erkek çocuk zaten daha geç alışıyor. 11-12 ay da alışır alışmasına ama o söylemez sen tutarsın wc ye ancak yapar. Bu da gerçek bir wc eğitimi deildir.
Bir kere fiziksel olarak hazır olmaz bebek o aylarda. Bağırsak kontrolü nadir bebekde gelişmiştir.
Dil gelişimi de zayıf olduğundan erkendir.
Wc eğitmi için gerekli kurallar.
- dil gelişimi olacak en azından gel git tut getir konutlarını yerine getirecek
- öğlen uykularından bir hafta kuru kalkacak
- bezinden rahatsız olacak
Eğer erken alıştırırsan daha sonra alt ıslatma sorunlarıyla karşılaşabilme oranın çok yüksek. Hem bekle canım acelesi yok. Tatilinizi bi atlatın. Çok zor oluyor tatilde çünkü. Tam cicilerini giymiş, iskele de akşam yemeğini yerken wc ye gitmesi gerekiyor bebeğin. Birde tüm gün suda olunca 2 saatlik yemekte 87678462879346 kere gidiyorsun.
Benim kızım kendiliğinden alıştı. Tesadüfen bezlemedik birgün pişikten dolayı wc yi istedi. O gün bugün devam ediyor işte.
11-12 aylıkken yapabileceğin bikaç şey var. Mesela eşin wc ye girdiğinde oğlunuzu da alsın yanına. Görsün çocuk. Sifonu çekerken falan by by yapsın wc ye. Oğlunuzla konuşsun sende büyüdüğünde böyle yapacaksın vs vs anlatsın.
Sevgili arkadaşlar, benim bebeğim yok, dolayısıyla hiç bebekle tatil yapmadım ama Haziran ayında Ege'de çok tatil yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki Haziran ayında Ege sahilleri çok rüzgarlı olur. Bundan dolayı bebeklerinizin üşüme ve dolayısıyla hasta olma ihtimali çok yüksek. Tatile illla Haziran ayında gidecekseniz Akdeniz sıcaklık bakımından daha uygun. Ya da Ege sahilleri için Temmuz ortasından sonrayı düşünün derim ben. Şİmdiden hepinize iyi tatiller:)[/QUOTE
canım ya korktum şimdi.Ben de bebek için Akdeniz güneş yönünden zararlı olmasın diye Ege yi ve haziran başını düşünmüştüm çünkü iki yıl önce Alanya ya gitmiştim yine haziran başıydı ama güneş çok etkilemişti beni.bi daha düşüneyim bari çok sağol böyle bir ayrıntıyı paylaştığın iyi oldu.
İrem&Özgecim gerçekten paylaşımların ve önerilerin çok güzel.aslında ben oğlumun büyük çişinin geldiğini anlayabiliyorum ama küçük çişi için gerçekten erken galiba çünkü çok sık yapıyor ve dediğin gibi çok küçük bu bilince sahip değil henüz.anladığım kadarıyla eğlenceli ve zorlu bir tatil olacağa benziyor daha da zorlamayayım de mi kaydirigubbakcemile3yardımların için teşekkür ederim hem kendi adıma hem de aynı konuda fikirlerinden yararlanan diğer anneler adına .opuyorumnanaktan
biz geçen sene haziran başında antalyadan bodruma tatile gitmiştik kızım 4 aylıktı antalyadan sonra bodrum soğuk gelmişti denize havuza girememiştik aralıktada antalyanın belek ilçesindeydik çok güzeldi memleketim diye demiyorum ama burda daha çok rahat edersiniz zemuszemus inşallah güzel geçer tatiliniz..
bu konu acildigi gercekden iyi olmus,tesekkerler.bizde insallah 6 inci ayin basinda gitmeyi dusunuyoruz,yalovaya acaba o ayda oralar nasil olur bilmiyorum ilk tatilimizi yapacaz oglumla,suan 10 aylik 13 aylik olur ozamana kadar,birde sizlere bir sorum olucak ben almanyada yasiyorum ve oglum mamalardan yanlizca hipp organik olani iciyor diger mamalari kabul etmiyor acaba turkiyede de varmi bu marka mama,yoksa burdan mi getirmeliyim?birde otellerde bebek yatagi mama sandelyesi vs.bulunurmu acaba?
bu konu acildigi gercekden iyi olmus,tesekkerler.bizde insallah 6 inci ayin basinda gitmeyi dusunuyoruz,yalovaya acaba o ayda oralar nasil olur bilmiyorum ilk tatilimizi yapacaz oglumla,suan 10 aylik 13 aylik olur ozamana kadar,birde sizlere bir sorum olucak ben almanyada yasiyorum ve oglum mamalardan yanlizca hipp organik olani iciyor diger mamalari kabul etmiyor acaba turkiyede de varmi bu marka mama,yoksa burdan mi getirmeliyim?birde otellerde bebek yatagi mama sandelyesi vs.bulunurmu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?