Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğin ayaklarının üzerinde durmaya çalışması

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
arkadaşlar yakında 3 aylık olucaz bebeğim koltuğunun altından tuttuğumda bazen ayaklarını geriyor, ayakları yere değiyorsa titreyerek basmaya çalışıyor(yani basmaya çalışmıyorda nasıl anlatsam neyse), kendini bırakmıyor yani. Bu normalmi bu dönemde, biz böyle yaptığımızda ona zarar verirmiyiz acaba, hani o kendini salmadan öyle basar gibi durduğunda kasları omuru kalçası falan zarar görürümü biz böyle tuttuğumuzda. yoksa öyle çalıştıralımmı.

bizim oğlan da yapıyo aynısını. bizim ailedekiler habire baktırmaya çalışıylar oğlumu. hatta ben bununla ilgili topik açmıştım burda. görmedin sanırım canım. çıkan sonuç şu ki çocuğu vaktinden önce basmak zararlıymış kalça çıkığı vs. rahatsızlıklara yol açoyomuş

ben 6 aydan önce yapılmamalı diye biliyorum
benimde oğlum 3.5 aylık folıcasittenmidir nedir hepsi maşallah güçlüler amam vaktini beklemek daha ii

bebeğim 1 yaşında ve basmıyor.5 saniye ayakta durduktan sonra hemen oturmak istiyor ve basarken de basışı sağlam değil gevşek.bugün doktorumuz 1 yaşındaki bir bebek yürüyemese bile sağlam basabilmeli dedi.kontrol etti ve ortopedik bir durum olduğunu zannetmiyorum dedi.nörolojik olabilirmiş.canım çok sıkkın.bir sürü test verdi ve sonuçlar çıkınca bir de nöroloji doktoru bakacak.aranızda bebişi aynı durumda olan var mı?

kızım 11 aylık ama kilolu bir bebek ben şimdiye kadar ecrini hiç yere bırakmadım hep yatağımızın üstünde oynuyoruz ne biliyim mikrop kapar diye korkuyorum işte 10 aylıkken yürütece koymaya başladım oda günde 1-2 saat kendi kendine y ürüteçle gidiyor ama öyle diğer çocuklar gibi fıldır fıldır değil birde demin yürütmeye kalktım basmıyor biraz yürüyüp kendini bırakıyor ama normalde koltuk tepesinde bastırdığımda tutunup kendi kendine 5-10 dk canı ne kadar isterse duruyor anlamadım çocuğu mikrop kaptırmıyım derken 5 yaşında yürüyecek galiba yattığı yerdende zar zor kalkıyor gerçi dedim ya kilolu biraz

ah canım evde ne mikrabu kapacak..
at yerlere bir battaniye ser.oyalansın kuzu..sert zemin lazım şimdi onlara..
merak ettim 1 aydır bir değişiklik varmı?yoksa aynımısın?kafamçokkarıştı

Bende evde ince bi battaniye gibi bişey serdim halının üzerine. sadece kızım üzerinde yatıyor, dönüyor , emeklemeye çalışıyor..... saruboceq in dediği gibi evde ne mikrop kapacakki? hem kas gelişimi için bence en iyisi onları serbest bırakmak. ben çok fazla kızımı kucağıma almıyorum genelde o battaniyesinin üzerine serbest bırakıyorum o istediği gibi oynuyor dönüyor yada onunlar berabar oynaşıyoruz.....hem kas gelişimi için bence çok faydalı diye düşünüyorum. bebeklerin üzerine çok fazla düşmemek gerekiyor. yok mikrop kapaçak yok hasta olacak diye gözlerinin içine bakarken hasta ediyoruz onları. bebekken bağışıklık kazanmaları gerekiyor yoksa büyüğünce birsürü alarjik hastalıkları ortaya çıkıyor. ne çocuklar var sokaklarda yalın ayak taş toprak demeden oynuyorlar ama maşallah hiç hasta olmuyorlar .......

hıı bu arada benim kızımda 3 aylıktan beri hep ayağa kalkma istiyor bizde arasıra ayaklarının üzerine bastırıyoruz....((( kızım ayağa kalkınca o kadar çok mutlu oluyor ki resmen çığlıklar saçıyor....
şimdi bastırmayalımmı yaniiiii

önceden açılmış bir konu,benim kızım da basıyor ayaklarının üstüne... 1 aylıkken gazını çıkartırken mesela hiç yatmazdı kucağıma, serbest bırakmazdı kendini, ayaklarını iterdi dizlerime doğru bastırırdı, 2 aylık gibi de ayakta durmaya başladı, 3,5 aylıkken yattığı yerden ellerini tutunca hiç oturmadan ayağa kalkıyordu... şimdi 5 aylık ve yatmayı ve oturmayı hiç sevmez hep ayakta durmak ister. dr. umuz geçen ay kontrolünde kilo almamasından şikayet ettiğimde " kiloyu napacaksın, senin çocuk ayağa kalkıyor" dediydi ama ben de zararlı olabileceğini bilmediğimden ayrıntılı soramadım, bu seferki kontrolünde sorayım bari...

arkadaşlar merhaba çok eski bir konu ama benim oğlumda şu anda 1 yaşında ve ayaklarını basmıyor hemen kendini bırakıyo çok merak ettim acaba sizin bebekler daha sonra naptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…