Bebeğin bakımı sorunsalı

oglak_kadini

The Devil's Advocate.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
21.992
En iyi cevaplar
1
18.136
498
Kızlar merhaba.

5 yıllık zorlu bir sürecin sonunda kızımı kucağıma aldım. Bu sürede 6 4 ve 1.5 aylık 3 çocuk kaybettim. Hamileliğim boyunca yattım. Kayınvalidem bir kere bile arayıp nasılsın demedi. Birkaç kere eşime sormuş o kadar.

Eşim de annesine çok bağlı. Sadece tuvalete kalkıyordum. Bu haldeyken annesini arayıp ondan yardım istemem gerektiğini söyledi durdu hep. Kızıyordum ben de arada sırada gelip iki tas yemek yapsa bi süpürge tutsa bana değil sana yardım etmiş olacak diyordum. Çünkü bu işleri hep eşim yapıyordu. 33. Haftamda artık eşimin baskılarına dayanamayıp aradım. Sürekli o halimde kavga edip ağlatıyordu. Aradım ve Anne gel niye gelmiyorsunuz dedim. Tamam gelirim dedi. O hafta geldi 5 gün durdu. Ikı tencere de yemek yaptı. Ertesi hafta gelmedi. Sonraki hafta gelip 5 gün daha durdu. Yani 9 aylık gebelikte 10 gün yanımızda durdu. Bu süreçte rahat da durmadı. Saçma sapan bir sürü tantana. Hatta bebeğim kız diye yaa niye kız oldu erkek olsaydı şimdi bu doğduğunda bi sene emdir. Sonra hemen çocuk yap. Bile demişliği var. Çok kızdım benim ne zorluklarla kızımı kucağıma aldığımı biliyor sonuçta. Çok erkek istiyorsan kendin yap bir daha kızıma laf etme dedim. Sustu...

Neyse laflarını anlatmaya sayfalar yetmez. Zaman geççti, tatil bitti. Şimdi okul başlıycak. Seminer dönemi geldi bile. Perşembe günü dağ köyüne gidicem.

Bu güne kadar hiç onun bakmasını istemedim ama eşime laf anlatmak çok zor. Yüz göz oluruz desem de inatla annem baksın diyor. İsteksiz de olsa tamam ama sadece annen gelicek dedim tamam dedi.

Az önce öğreniyorum ki kp de gelicekmiş. Onu yalnız bırakamazmış. Nasıl yaa sadece 3 gün okula gidicem. 16 saat dersim var. Pazartesi sabah gelip çarşamba akşam dönecek diye konuştuk eşimle. Şimdi soğuk havalarda gitmezlermiş. Ee birlikte oturcakmışız. Bakıcı tutucam bunu kabul edemem deyibce hır gür çıkıyor.

Boşanıp şöyle ege kıyılarına yerleşmek ve kafa dinlemek istiyorummmmm.

Canım bu işleri eşine bırakma, bakıcını falan hemen ayarla ben buldum şu kişi bakacak de kapat konuyu. Baktın eşin dır dır ediyor ücretsiz izne ayrılıyorum de hatta ayrıl da! Sen dağ köylerinde perişan olacaksın, alem senin evine yerleşecek, kavga gürültü cabası, çocuk desen kimbilir hangi cahilliklere kurban gidecek! Devlet vermiş bize böyle bir hak kullan gitsin ohh mis kafan rahat olur

Son düzenleme:

Bence ne yap ne et bakıcıya ikna et eşini, zaten eşinin bu yönde baskı yapması yanlış. Başta hamileyken annemi ara vs deyince beni merak eden arar sorar derdim ki ben de benzer durumlar yaşadım eşime hep böyle söyledim.

Benim de çok zor geçiyor hamileliğim ara sıra aradı kv. Ama her aradığında sinirimi bozdu, aramasın diye dua eder oldum. Benimki de bir kez olsun gelip bir işin ucundan tutmadı sürekli yatıyordum. Ama Allahım gelmesin diye dualar ediyordum. Ne Şam'ın şekeri ne arabın yüzü boşuna dememişler. Ne gelsin moralimi bozsun ne de sözde iyilik yapsın bana. Gelmedi de zaten :)

Hay ağzına sağlık millet ne meraklıcümbür cemaat gelin evine yerleşmeye sinir oluyorum.

Benim doğum iznim 28 martta bitti. Raporlarla mazeretlerle 1 hazirana kadar idare ettim. Sonra e haftalığına başladım. Müdür sağolsun 6 gün çağırdı okula. Şimdi başladığım için artık ücretsize ayrılamıyorum diye biliyorum .
Çocuk daha doğmadan eşimle tartışması oluyordu. Hiç dinlemiyor. Onun okulunda br kadın bakıcı çocuğuma yemek vermiyordu kilo almadı. Kv baktı hemen kilo aldı demiş. Takmış olmaz annem bakıcak diye. İyilikle hallolsun istiyorum. Çünkü en ufak zerre kadar problemde sen yaptın sen ettin annem olsa böyle olmazdı diyecek. Oysa annesi şekere batır emzik ver diyor mesela. Verme desem de verecek biliyorum. Yarın konuşcam kadınla. Bakalım ne olucak. Umarım kızı hamile değildir.

Zaten ben gelmesini de istemiyordum. Eşim illa ara gelsin ben yoruldum diyordu. Yani kendine istiyordu ama illa ben diyecekmişim.

Zaten ben gelmesini de istemiyordum. Eşim illa ara gelsin ben yoruldum diyordu. Yani kendine istiyordu ama illa ben diyecekmişim.

Ayy bu erkeklerin şu huyuna da sinir oluyorum benim eşim de aynı. Bana hiç aratamazsa kendisi annesine gittiğinde ordan bana telefon açıp telefonu annesine veriyor :)

İşe başlamış olmanız ücretsiz izin almanıza engel değil. İki yıl içinde istediğiniz takdirde kullanabilirsiniz.

Hayır yine de ücretsize ayrılabilirsin hatta arada işe geri dönüp tekrar ayrılabilirsin, doğum izni bitiminden itibaren iki yıl hakkın var senin mart sonunda iznin bitmiş 5 ay geçmiş şu an hala 19ay ücretsiz izin hakkın var.

Diğer konuda ise sana şöyle söyleyeyim iyilikle hallolsun diyebileceğin konular tek taraflı çabayla asla iyilikle hallolmuyor! Hatta sonunda çok büyük kötülük çıkıyor kötü olan da genelde sen oluyorsun. Söz konusu evladınsa kimsenin lafına bakma ne olması gerekiyorsa onu yapmaya çalış. O senin çocuğun onun için en iyi olanı sadece SEN bilebilirsin.

Hır gür çıkarsa çıksın. Bakıcı tutacağım diyip kestirip atın. Cevap vermeyin, tartışmayın, başka odaya gidin. Sakince bakıcı tutacağım diyip durun ve tutun o kadar. Başka çözümü var mı?

İzne ayrılabiliyorsun. Doğum sonu başlayış tarihinden itibaren 2 sene oluyor. Bu raporlar ve çalışmalar düşülür 2 seneden. Ben aldım bu bebeğimde. KP ne iş takılıyor onu anlamadım.. Ne kadar düşüncesiz insanlar var Allahım ya.

Bu çözüm de iyiymiş. Ücretsiz izin alırsanız, sonrasında da kabul etmeyin.

Güvendiğiniz bir kadın bulun kayınvalidelere baktırınca ortak doğurmuşsunuz gibi oluyor Nasıl emzireceğinden tutta Nasıl bezlfneceğime kadar her konun içinde birde aynı evın içinde çok zor anne siz rahatsız olmayın diye böyle düşündük deyin bende erkek annesiyim yanı benim oğlumda bana bağlı olsun isterin ama bunddirya anlaşamadığınızı göre göre ne diye aynı eve doldurmaya çalışıyor sizi ya madem annen babanla yaşamayı çok istiyordun evlenmeseydin

3 gun olarak ders programıni ayarlayacaklarsa ücretsiz izne de kvye de hic gerej yok bence. Bakıcı en mantıklısi. Esini kesinlik ikna etmeye bak bence.

Zaten kiza ne kadar vereceksin ki ? 3 gün icin 500 600 verilmez heralde bilmiyorum pek ama versen bile 2000i elinize kalir. Hic olmadi esine boyle soyle ne der acaba :) ücretsiz izinle bu açıdan tehdit et ha yine de illa ki geleceklerse, annenleri haftada 3 gün icin aylarca geleceğine izne çıkarsın daha iyi. 16 saat hadi git gel vs 18 saat olsun bebeğe bakacaklar, sen de 150 saat rahat edemeyeceksin evde hep birileri var diye. Haftalık tabi. Eşin sana uysun bi zahmet yahu. uğraşan o olmayacak sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…