• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğin cinsiyeti önceden belirlenir mi?

Benim anlatmak istediğimde aynısı, yani yumurta çatlamasından bir kaç gün önce ilişki yaşanırsa X kromozomu Y kromozoma göre daha yavaş ve dayanıklı olduğundan rahim de daha fazla yaşıyormuş, yumurta çatladıktan sonra da kız bebek oluyormuş :) Yoksa bende çoook öncesini kastetmedim, erkek isteyenler yumurta çatlama takibi yaptıkları için, ondan önce ilişki yaşamaktan kaçınırlar bunu kastedip öncesi dedim.. :31:


Ben takıntı haline getirmeye, bu denli planlamalara karşıyım, yoksa herşeyin bir mantıklı açıklaması vardır elbet, ama bu denli takıntı haline getirip yöntemler deneyim bir de şöyle yaptım oğlum oldu diyenler sanki Allahla pazarlığa oturmuş gibi geliyor. Yani o güne denk getirmese oğlu olmayacak? O zaman ilahi gücü yok saymış oluyoruz, yani bana göre sadece bir olasılıktır bu, benim 8 teyzem var, hayırlısı değil de hiç yumurta çatlama anını tutturamamış demek ki benim anaannem kızları olmuş :)

Arkadaşımın 6 amcası var hiç halası yok, hep çatlama zamanına denk gelmiş demek ki..:37:

Yaradan neylerse güzel eyler, en önemlisi sağlıklı ve hayırlısı.. :16:
Oyyy masallah 8 teyzeee:))

Ya icten ice herkes kiz veya erkek bebek daha cok istiyor iste korkunc boyutlara ilasiyor bazen bu tabi..
Yapmamamiz gereken birsey aslinda cok dogru ama iste insan evladiyiz beser sasar gunaha girmiyoruzdur insallah Allah korusun:/

Ben daha evli degilim ama ben ikiz istiyorum biri kiz biri erkek olmak suretiyle :))) benim derdim daha buyuk ben ne yapacam genlerimizdede yok ne benim ailede ne sevgilimin valla:)))
Ama cok istiyorum Allah goruyo biliyo elhamdulillah duam kabul olur belki sevgilimde ikiz bebis istiyo hayirlisi Allahtan❤️
 
1 yıldır hamile kalmak için uğraşıyorum bebeğin olması bizim elimizde değilken cinsiyetinemi karar vercez :53: Allahın işine karışılmaması gerektiğini yaşayarak öğrendim malesef Allahtan gelene razıyız yeterki hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde gelse artık
 
Bizim bir komşunun teorisi de akıllara zarar cinstendi:1:
Eğer ilişkinin olduğu gece erkek erken boşalıyorsa erkek, geç boşalıyorsa kız oluyor demişti, hamileyken sürekli ''oğlum olcak oğlum olcak'' diye ortalıklarda geziniyordu, kızı oldu:1:
İtimat etmeyin böyle şeylere hanımlar:ssz:

kız babasının kopyası mı? :)

ben de bununla ılgılı bırsey okumustum, tabıkı kendımde denemeyecegım, dogal akısı bozmaya gerek yok ;) ama okudugum yerde sızın bu tarıfınıze gore babaya benzeyen kız olması gerekıyordu:)
 
Evet böyle birşeyi bende duydum hatta yakınlarımdan yapan tutanlar oldu. Hatta okumadım ama ibrahim hakkı hazretlerinin marifetnamesinde geçtiğini söylüyordu hocamız..
 
çin takvimi, bilmem ne takvimi eğlenme amaçlıdır AMAAAA
ilişki günleri olayında doğruluk vardır. erkek spermler hızlı fakat dayanıksızdır,yumurtlama günü veya sonrasında girilen ilişkiler erkek olma olasılığını artırır (asla kesin yöntem değildir), yumurtlama gününden önce korunmak gerekir.
kız bebek için de aynı şekilde olasılığı artırmak için regl biter bitmez ilişkiye başlamak ve yumurtlamaya 2-3 gün kala ilişkiyi bitirmek gerekir. kız spermler yavaş fakat dayanıklıdır. bu bilgiler bilimseldir. beslenme şekli ve pozisyonun da cinsiyet belirlemede rol aldığı düşünülmektedir. ama takvim falan işe yaramaz. bir de karın şekli, aşerme şekli, kıllanma bilmem ne bunlar da hep kocakarı lafları işte :)
bu arada ben kendim için herhangi bir yöntem denemedim. ilk çocuğumu olacağına bıraktım ve kızım oldu. ikincisini ne istediğime bir türlü karar veremedim. kız olursa kızıma can yoldaşı olacaktı ve kızım çok sevinecekti. erkek olursa benim için değişiklik olacaktı. ama ilk çocuğum erkek olsa kız yapma yöntemlerini denerdim :)

Hamileliğimde sadece göbeğim büyüdü.Ama öyle böyle değil.4 basketbol topu yutmuşum gibi.Herkes erkek karnın çok sivri dedi.Sonuç kızım oldu.Aldığım 22 kilo göbeğimdeydi:1:
 
kız babasının kopyası mı? :)

ben de bununla ılgılı bırsey okumustum, tabıkı kendımde denemeyecegım, dogal akısı bozmaya gerek yok ;) ama okudugum yerde sızın bu tarıfınıze gore babaya benzeyen kız olması gerekıyordu:)

Hayır arkadaşım, anneannesinin renkli fotokopisi adeta :)
Babasına da benzer elbette, genetik bir olay sonuç itibariyle ama görünüm olarak aynı anneannesi, bizim komşu da tırt tabii, söylediği lafı nasıl da yuttu, nasıl inanıyorlar böyle şeylere aklım hayalim almıyor:1:
 
Hayır arkadaşım, anneannesinin renkli fotokopisi adeta :)
Babasına da benzer elbette, genetik bir olay sonuç itibariyle ama görünüm olarak aynı anneannesi, bizim komşu da tırt tabii, söylediği lafı nasıl da yuttu, nasıl inanıyorlar böyle şeylere aklım hayalim almıyor:1:

Evet, biraz öyle olmuş:) konuyla ilgili yazıyı tesadufen bır yerde gorup dıkkatımı cekmıstı, orda yazılana gore yorumladım yazınızı.kime benzediğini merakımdan sordum yani :))
Teşekkürler.
 
biz bunu iş yerinde konuşmuştuk ve biyoloji mezunu bir arkadaş, kadının rahim yapısının bazı zamanlar bazik bazı zamanlar asidik yapıda olduğunu, bazik ortamda Y kromozomlu spermin, asidik ortamda X kromozomlu olanın yaşamayı başardığını (ya da tam tersi) söyledi. Ama başka değişkenler de olduğu için (sperm kalitesi vs) yine de kendi isteğimiz cinsiyette çocuk doğurmanın ayarlanamayacağını anlatmıştı.
 
Erkek ya da kız olma ihtimalini arttırmanız mümkün. erkek istiyorsanız sadece yumurtlama gününüzde ve bir gün sonrasında ilişkiye girin,yumurtlamadan önceki 2-3 gün ilişkiye girmeyin.Kız istiyorsanız da yumurtlamadan önceki birkaç gün,yumurtlama günü ve sonrası daha sık ilişki yaşayın.Bunun açıklaması şu;erkek bebek için gerekli y kromozoma sahip spermler kız için gerekli x kromozomuna sahip spermlerden daha kısa ömürlüdür ama yumurtaya ulaşmakta daha hızlıdırlar.Yumurtlama öncesi ilişkiye girerseniz yumurtlama gününe kadar kanalda daha fazla x sperm birikecektir çünkü yler ölecektir.Dolayısıyla yumurtlama gerçekleşince yumurtayı dölleyecek spermlerin çoğunluğu x yani kız bebek oluşturan spermler olacaktır.Halbuki yumurtlama gününde ilişkiye girerseniz y spermler hızlı olduğundan yumurtayı dölleme olasılıkları daha fazla olacaktır.Tabii ki gerisi Allah'ın takdiridir.
 
Back
X