Bebeğin gelişim döneminde birşey yiyememek..

sevakcy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
552
263
103
Kızlar merhaba ben 7 haftalık hamileyim ama 4 gündür hiç birşey yiyemiyorum baslarda kuru ekmek yiyordum artık oda yok.. afedersiniz istifra ediyorum ama mide bos sanki cigerlerim agzimdan gelecek gibi oluyor. Hastaneye gittim serum taktılar onunda bir etkisi olmadı en son metpamid aldım ama yok oda ise yaramıyor çook acıktım ama hiç birsey yiyemiyorum malesef siz ne yaptınız bu süreci nasıl atlattınız?

Bende simdi konu acicaktim halen ayni durumdayim et yok sut yok yogurt yok yumurta yok salatalik domates gibi sebze yok yoklara daha cok sey ekleyebilirim ne yedigimi ende bilmiyorum sadece su iciyorum o bile az !! 2 gundur mercimek corbasi bir kase iciyorum o kadar sabahlari da ekmek velki salata varsa sofrada 1 kasik !! Kontrole daha var ama korkuyorum bebek saglikli olmasin :'(

Kızlar merhaba ben 7 haftalık hamileyim ama 4 gündür hiç birşey yiyemiyorum baslarda kuru ekmek yiyordum artık oda yok.. afedersiniz istifra ediyorum ama mide bos sanki cigerlerim agzimdan gelecek gibi oluyor. Hastaneye gittim serum taktılar onunda bir etkisi olmadı en son metpamid aldım ama yok oda ise yaramıyor çook acıktım ama hiç birsey yiyemiyorum malesef siz ne yaptınız bu süreci nasıl atlattınız?
Tuzlu sarı leblebi çok iyi geliyordu bana. Hatta yatağının başına koy. Yataktan kalkmadan at ağzına ki kalkınca kötü olmayasın.. Bir de bulantı döneminde haşlanmış patates favori yemeğimdi:)

Bende simdi konu acicaktim halen ayni durumdayim et yok sut yok yogurt yok yumurta yok salatalik domates gibi sebze yok yoklara daha cok sey ekleyebilirim ne yedigimi ende bilmiyorum sadece su iciyorum o bile az !! 2 gundur mercimek corbasi bir kase iciyorum o kadar sabahlari da ekmek velki salata varsa sofrada 1 kasik !! Kontrole daha var ama korkuyorum bebek saglikli olmasin :'(
Valla aynen mercimek corbası yaptim sen iyi bir kase iciyosun ben en fazla 4 kasik alabiliyorum suda içemiyorum iyice içim kurudu

Tuzlu sarı leblebi çok iyi geliyordu bana. Hatta yatağının başına koy. Yataktan kalkmadan at ağzına ki kalkınca kötü olmayasın.. Bir de bulantı döneminde haşlanmış patates favori yemeğimdi:)
Cubuk kraker filan aldim ama yok hic bisey etki etmiyor kac gündür bisey yiyemiyorum iste insanin elinde degil korkuyorum bide ilk hamileliğim

Arkadaslar zor bir surec ama hic endiselenmeyin bebeginiz sizin depolarinizla idare ediyor. Ben de 6. Haftamdan beri cekiyorum bulantidan ilk zamanlar cok daha kotuydum yedigimi 10 dk icinde cikartiyordum surekli serum almak zorunda kaldim susuzluktan ama simdi en azindan hayatima devam edebilir hale geldim su içebiliyorum. Bana eksi iyi geliyordu o donemde midem biraz rahatliyordu eksi erik ya da limonata gibi seyler tuketmeye calisin Allah yardimciniz olsun çekmeyen bilemez bulanti ve kusma sıkıntısını:(

Kizlar hic uzulmeyin evet cok zor bir donem ama doktorlarda soyluyor bebek ilk 3 ay beslenebiliyor yemesek bile ama 3 aydan sonra dikkat etmeye baslamak lazim. Ben de 6.haftadan itibarek hep bulanti yasadim, kusmadim ama mutfagin onunden gecemiyordum, kafami kaldiramiyordum. Hic gecmeyecek sandim o donem ama suan biraz daha rahatiz cok sukur, en azindan rutin islerimi halledebiliyorum.gene ara ara bulantilar oluyor ama bastaki gibi degil cok sukurki. Ben halen yogurt sut yiyemiyorum maalesef, yogurdu ayran yapip icebiliyorum,sutu de sutlu tatlilardan. Insan bi kez tiksinince yiyemiyor sanirim. Bu surec gecici oyle dusunun ki atlatabilin. Bir de sabahlari sakın ac karnina corba ya da sicak sivi bisey icmeyin, ben 1 kez yaptim ve direk cikardim cok zordu. Insallah en kisa zamanda feraha ulasirsiniz

ne mı yaptım yedım kustum kustum yedım kustum ama kusucam dıye yemekten vazgeçmedım bırazda olsa yıyebıleyım azıcık bişi gitsin mideme die ... süzme yoğurt onerırıım sana çubuk kraker beyaz leblebi.... bana soğuk sut ıyı gelırdı ... yumurta yıyınce kusardım....

2 tanıdığım var birisi hamilelik boyunca sadece tarhana çorbası digeride sadece patates kizartmasi yedi. Patates yiyen abartisiz baska bisey yemiyordu zaten gebelik öncesi de cok yemek seçerdi gebelikde yalnızca patates düşünün artık daha sağlıksız nasıl beslenebilir bir insan. Ama gel gör ki bebis gayet sağlıkli dogdu maşallah

Back
X