Bebeğin Haftasının Önden Gitmesi

Aslan Annesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
948
1.035
113
Merhaba hanimlar
37+5günlük hamileyim
18. haftada 1hafta
27den sonrada ölcümlerde hep 4 hafta ileri cikmısti
Simdi 37+5 günlügüz bi iki doktor kafa önde gidiyor demisti bugün bir bütün olarak kafa+vucüt+ayaklar 40 diye yazmis doktor
Ankara Sehir Hastanesine gidiyorum riskli gebelige ve her gittigimde farkli dr oluyor
Sekerim yok defalarca bakildi
Iri olmasi genetige baglandi artik bende iri doğmusum
Son adet tarihinden eminim Tüp bebekle hamilelik olustu
Suyum da fazla
dr bugun %1 de olsa bebekte saglik sikintisi olma ihtimali var dedi ve bebegin hakkaten iri dedi 39da aliriz seni dogmazsa sezeryan dedi
basina boyle bisey gelip bebegini doguran anneler lutfen degerli yorumlarinizi esirgemeyin

Merhaba hanimlar
37+5günlük hamileyim
18. haftada 1hafta
27den sonrada ölcümlerde hep 4 hafta ileri cikmısti
Simdi 37+5 günlügüz bi iki doktor kafa önde gidiyor demisti bugün bir bütün olarak kafa+vucüt+ayaklar 40 diye yazmis doktor
Ankara Sehir Hastanesine gidiyorum riskli gebelige ve her gittigimde farkli dr oluyor
Sekerim yok defalarca bakildi
Iri olmasi genetige baglandi artik bende iri doğmusum
Son adet tarihinden eminim Tüp bebekle hamilelik olustu
Suyum da fazla
dr bugun %1 de olsa bebekte saglik sikintisi olma ihtimali var dedi ve bebegin hakkaten iri dedi 39da aliriz seni dogmazsa sezeryan dedi
basina boyle bisey gelip bebegini doguran anneler lutfen degerli yorumlarinizi esirgemeyin

Canım öncelikle o hastanede doğum yapmış birisi olarak yazıyorum hastane doğumhanesi doktorları ebeleri ilgileriyle bı bütün olarak çok çok iyi bı hastane 3 günde zor bı doğum yapmama rağmen çok rahat edip ilgileriyle çok güzel bı doğum anim oldu. Bebeğin ölçümlerine gelince ben gebe kaldım kalali hep olcumleriyle ilgili hatalar oldu ben özele de gidiyodum orda bile ölçümlerde çok yanildilar bebeğin iri olabilir ama dedikleri kadar olduğunu düşünmüyorum ben 36da doğum yaptım bana en son gün 39 hafta olctuklerini bebeğin 4 kilo olduğunu söylediler hiç inanmadim bebeğimde tam 3 kilo doğdu ☺️ve her gebelikte zaten bebeğin sağlık sorunu ihtimali var bunu kesin bilemiyolar o yüzden söylüyorlar. Ama sen inan bebeğini sağlıcakla kucağına alcagina başka bişey düşünme düşünsende yapacak bişey yok zaten kendini strese sokma hiç hamileliginin tadını çıkart 🙂🤗

Canım öncelikle o hastanede doğum yapmış birisi olarak yazıyorum hastane doğumhanesi doktorları ebeleri ilgileriyle bı bütün olarak çok çok iyi bı hastane 3 günde zor bı doğum yapmama rağmen çok rahat edip ilgileriyle çok güzel bı doğum anim oldu. Bebeğin ölçümlerine gelince ben gebe kaldım kalali hep olcumleriyle ilgili hatalar oldu ben özele de gidiyodum orda bile ölçümlerde çok yanildilar bebeğin iri olabilir ama dedikleri kadar olduğunu düşünmüyorum ben 36da doğum yaptım bana en son gün 39 hafta olctuklerini bebeğin 4 kilo olduğunu söylediler hiç inanmadim bebeğimde tam 3 kilo doğdu ☺ve her gebelikte zaten bebeğin sağlık sorunu ihtimali var bunu kesin bilemiyolar o yüzden söylüyorlar. Ama sen inan bebeğini sağlıcakla kucağına alcagina başka bişey düşünme düşünsende yapacak bişey yok zaten kendini strese sokma hiç hamileliginin tadını çıkart 🙂🤗
Guzel dileklerin icin tesekkur ederim cnm evet hastane ve calisanlari cok iyi ben birde risklideyim doktorlar cok ilgili merhametli geliyor bana
masallah seninkinide 1 kg cok fazla gostermisler gercekten saglicakla büyütün insallah kuzunuzu
bizim ailede birazda genetik ben acikcasi doguramamaktan korkuyorum takilir filan diye bugun drla konustum risklisin ve sezeryan dedi biliyorum zor sezeryan ama korkumu yenemedim sancidan acidan degilde bebegime zarar gelir diye korkuyorum
bugun 38+1 günlügüz dr 4.5 ölctu bakalim bizimki nasil dogacak Persembe tekrar cagırdi

Guzel dileklerin icin tesekkur ederim cnm evet hastane ve calisanlari cok iyi ben birde risklideyim doktorlar cok ilgili merhametli geliyor bana
masallah seninkinide 1 kg cok fazla gostermisler gercekten saglicakla büyütün insallah kuzunuzu
bizim ailede birazda genetik ben acikcasi doguramamaktan korkuyorum takilir filan diye bugun drla konustum risklisin ve sezeryan dedi biliyorum zor sezeryan ama korkumu yenemedim sancidan acidan degilde bebegime zarar gelir diye korkuyorum
bugun 38+1 günlügüz dr 4.5 ölctu bakalim bizimki nasil dogacak Persembe tekrar cagırdi

Canım bebeğin ve senin için hangisi saglikliysa öyle olsun riske girmektense sağlıklı olsun sezeryan olsun ve ordaki doktorlar hep normal taraftarıdır sezeryan diyolarsa gerçekten gerekli olduğu içindir içini ferah tut en hayırlısı olsun hakkımızda sağlıkla kucağına al inşallah

LÜTFEN SEN BAKMA ONU DİYEN DOKTORLARA DİYEN KİŞİLERE BAKMA
4 HAFTA İLERİ DİYORSUN BU ANORMAL BİR DURUM
LÜTFEN DOKTORUNUZA GÜVENİN
Riskli gebelikte takipteyim canim
dogum yaklasti zaten
normal dr da degil prof bakiyordu o bisey gormedi ama diger doktorlar dedi genelde ileri diye hepside yaniliyor olamaz ki
ustelik demiyorum gittigim doktora iri diye kendileri soyleyince evet oyle diyorum
hayirlisi bakalim tesekkur ederim yorumunuz icin bana da hic normal gelmiyor ileri olmasi persembe kontrolum var yine

Canım bebeğin ve senin için hangisi saglikliysa öyle olsun riske girmektense sağlıklı olsun sezeryan olsun ve ordaki doktorlar hep normal taraftarıdır sezeryan diyolarsa gerçekten gerekli olduğu içindir içini ferah tut en hayırlısı olsun hakkımızda sağlıkla kucağına al inşallah
Amin...sagol cnm Allah razi olsun
evet normal gebe takipteyken normal dogum olmazsa sezeryan demisti doktor
riskli gebelige gecince sezeryan dediler
dedigin gibi doktor hangisini uygun görürse onu istiyorum bende
zaten cok sıkınti cektik birde dogumda bebegim ceksin ustemiyorum hayirla gelsin insallah

Amin...sagol cnm Allah razi olsun
evet normal gebe takipteyken normal dogum olmazsa sezeryan demisti doktor
riskli gebelige gecince sezeryan dediler
dedigin gibi doktor hangisini uygun görürse onu istiyorum bende
zaten cok sıkınti cektik birde dogumda bebegim ceksin ustemiyorum hayirla gelsin insallah
Merhaba. Bebeğiniz umarım çok sağlıklı doğmuştur. Banada iri Bi bebek deyip durdular. Şimdide baş ölçümü bpd si haftasına göre 5 hafta önde çıkıyor. Benide perinatologa yönlendirdiler. Çok korkuyorum Bi sıkıntı olcak diye oğlumda. Helak ettim kendimi

Benim de kızım önden gidiyor. En son 32de gittim, 35ti ölçüleri. Şekerim yok. Daha test öncesi söylemişti doktor bu ultrason görüntüsü ve su görüntüsü şeker görünümü değil diye. Eşim de ben de 5 kg doğmuşuz. Ben 176yım, eşim 180 küsür. Genetik diyor doktorumuz. Önemli olan baş çevresi, karın çevresi, boy, hepsinin orantılı olması, yani bütün ölçülerinde aynı haftayı vermesi. Ha sonuçta bir ses dalgasının dokuya çarpıp dönmesi sonucu elde edilen görüntüyü ölçüyorlar. Hata payı da çok yüksek. Arkadaşlarımdan kızımın iri olduğunu söylediklerim hep “falancanınkine de iri demişlerdi, çocuk 3200 normal kiloda doğdu” diyorlar. Yani durumlar çok da üzülecek gibi değil. Sen de üzülme canım. İriliğin %1 hastalık habercisi olması ihtimaline gelene kadar, neler neler var olabilecek..

Merhaba. Bebeğiniz umarım çok sağlıklı doğmuştur. Banada iri Bi bebek deyip durdular. Şimdide baş ölçümü bpd si haftasına göre 5 hafta önde çıkıyor. Benide perinatologa yönlendirdiler. Çok korkuyorum Bi sıkıntı olcak diye oğlumda. Helak ettim kendimi
Canim bana neler demediler sorma gitsin her gitmemde seker varmi diye bakildi oyleki 28 de yukleme bile yaptirdim dogumdan bi hafta onceye kadar surekli sende seker olabilir dediler
bende perinotolojideydim Tup bebekle hamile kaldigim halde sen normal yolla kalmissin dedi doktorun biri 4 hafta ondeydi cunku bu imkamsiz cunku esim som 2 adet doneminde yoktu yanimda
bebegim cok sukur dogdu sadece kalbinde biraz aciklik var anne karninda kapanmamis bu her bebekte oluyormus aslinda,
dr bunu unut aklindan cikar ama 6 aylikken getir hic bi sikinti olmaz kossun oymasin bu kapanir dedi ayrinti muayeneden cekti bebegim goz kulak kalp beyin gogus hic bi sikinti yok iri bebek olmasinin avantaji cok eline geliyor ben filede tek yikiyorum hizli kilo aliyor benim oglum 4015 dogdu 43gunlukken 6 kg dik hic bi sikinti yok bende cok arastirdim evham yaptim sekerin yoksa hic takma canim ama sekerin varsa ona dikkat et derim

Benim de kızım önden gidiyor. En son 32de gittim, 35ti ölçüleri. Şekerim yok. Daha test öncesi söylemişti doktor bu ultrason görüntüsü ve su görüntüsü şeker görünümü değil diye. Eşim de ben de 5 kg doğmuşuz. Ben 176yım, eşim 180 küsür. Genetik diyor doktorumuz. Önemli olan baş çevresi, karın çevresi, boy, hepsinin orantılı olması, yani bütün ölçülerinde aynı haftayı vermesi. Ha sonuçta bir ses dalgasının dokuya çarpıp dönmesi sonucu elde edilen görüntüyü ölçüyorlar. Hata payı da çok yüksek. Arkadaşlarımdan kızımın iri olduğunu söylediklerim hep “falancanınkine de iri demişlerdi, çocuk 3200 normal kiloda doğdu” diyorlar. Yani durumlar çok da üzülecek gibi değil. Sen de üzülme canım. İriliğin %1 hastalık habercisi olması ihtimaline gelene kadar, neler neler var olabilecek..
Evet birazda genetik aslinda ben yapi olarak miyonum ama 3-4 aylik bebek gibi dogmusum tombikmisim
simdi 158
53 kg bebegim 48 gunluk henuz
ve benim oglum 4015 dogdu
usg de 4200 bi doktorda 4500 olcum yapmisti
Seker yoksa bebegin kilosuna takilmamak gerek neticede saglikli dogupta sonradanda hastalanabilir hepsi Allahtan hamilelik donemini zehir etmeye gerek yok aslinda
bende cok arastirdim ama uzulmedim simdi twk takintim bebegi gorenler sasiriyo ne yediriyosun diye nazardan korkuyorum

hanımlar ben de nasıl hesaplanıcağını anlayamıyorum. şuan 35.haftaya girdim tam bugun ama bebeğim 35+6 olması lazım. ultrason da hep bu şekilde çıkıyor hesabıma ve programlara göre de 19 mayıs gösteriyor. ama doktor 13 mayıs dedi. (ultrasonda) şimdi 40.haftayı 19 undamı dolduruyorum yoksa 13mü. 10u gibi alıırız dedi yani bu durum da 39.hafta doğummu yapmış oluyorm. :işsiz: çok karışıkk

Back
X