bebeğin hareketini nerede hissetmem gerek?

acemibalik

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2014
43
14
37
Arkadaslar. 19+1 günlük hamileyim.. son 2 güne kadar hiç bir hareket hissetmiyordum ama 2 gündür içimde bir hareket var. Sanki karnimda minik bir kuş var. Dışarıdan bile farkedildigi anlar oluyor ama sorun şu ki bu hareket karnimin sol yanında (bebek sanırım orada çünki oraya doğru hafif yamuk karnim)
Ve göbek deligimin bir iki parmak üstünde. Ama gunde 4-5 kez oluyor Bu haftalar orada hareket etmek için çok erken diye tahmin etsem de bu hareket başka ne ola bilir ki...
ilk hareketler kasıkta falan hissedilir diye bilsem de böyle olan var mı..
Bebeğim ise çok sevinecegim

Ben de 3-4 haftadır göbeğimin üst taraflarında üst sağ sol bölgelerde hissediyorum çoğu kez,ilk zamanalr tuhaf olmuştum bebeiş yukarı mı çıktı diye:) renkli ultrasonda bebeğimin ayağını taa kafasına dek kıvırdığını görünce anladım ki bunların bacağı uzadıkça böyle farklı farklı yerlere vuruyorlar.Hiç üzülme, endişe etme 19.haftalarda zaten rahim genişliği göbeğin 2 parmak üstüne çıkıyoriyani çok çok normal.

Ben de 3-4 haftadır göbeğimin üst taraflarında üst sağ sol bölgelerde hissediyorum çoğu kez,ilk zamanalr tuhaf olmuştum bebeiş yukarı mı çıktı diye:) renkli ultrasonda bebeğimin ayağını taa kafasına dek kıvırdığını görünce anladım ki bunların bacağı uzadıkça böyle farklı farklı yerlere vuruyorlar.Hiç üzülme, endişe etme 19.haftalarda zaten rahim genişliği göbeğin 2 parmak üstüne çıkıyoriyani çok çok normal.
Cok tesekkur ederim.. Bugün elim karnimda geziyorum.. hala tık yok :KK43: ne çok kaygı konusu buluyor insan kendine hamileyken..

Takip etmeniz güzel bir şey, ama bebeklerin günce 2 saat falan uyuma rutinlerinin başladığı süreçteyiz.Ayrca yürürken,uyurken,iş yaparken bu dönemlerde bebeğimizi hissetmememiz normal.Ben ancak 21.haftadan sonra ayakta toplu taşımadayken hareketlerini hisseder hale geldim.Ondan önce hareket etse de hissetmiyordum.

Takip etmeniz güzel bir şey, ama bebeklerin günce 2 saat falan uyuma rutinlerinin başladığı süreçteyiz.Ayrca yürürken,uyurken,iş yaparken bu dönemlerde bebeğimizi hissetmememiz normal.Ben ancak 21.haftadan sonra ayakta toplu taşımadayken hareketlerini hisseder hale geldim.Ondan önce hareket etse de hissetmiyordum.
İçimi rahatlattı vallahi :)) beklemeye devam o zaman

Şöyle diyeyim,gün içerisinde dinlenme pozisyonunda olmana ve aç kalmamana rağmen hissetmiyorsan mesela 2 saat süresince,o zaman dikkate al derim.

bnde su an 17+1 haftalık hamıleyım bnımde oluyo bazen oyle kıpırdanmalar ve sankı karnımın bellı bı kısmında hafıf bı sertlık olup gecıo fazla kalmıo acaba bebegımden dolayı mı oluyo ?

O sertlik bende de oluyordu ama bilmiyorum bebekten mi yoksa rahim küçükten kasılma antrenmanları mı yapıyor.Kasılma olup olmadığını anlamak için elini karnına tut,avcuna doğru hafiften bir toplanma hissediyorsam kasılmadır.Düzenli aralıklarla veya sık sık olmamasına dikkat et.Sık de düzenli değilse korkma.Bana doktorumun söylediği bu.

O sertlik bende de oluyordu ama bilmiyorum bebekten mi yoksa rahim küçükten kasılma antrenmanları mı yapıyor.Kasılma olup olmadığını anlamak için elini karnına tut,avcuna doğru hafiften bir toplanma hissediyorsam kasılmadır.Düzenli aralıklarla veya sık sık olmamasına dikkat et.Sık de düzenli değilse korkma.Bana doktorumun söylediği bu.
tsk ederım canım bnde sureklı ve sık olmuyor bıde toplanmada yok ama yıne de ılk kontrolumde bu konuyu doktoruma bı sormam da yarar var heralde o_O

arkadaşlar merhaba bende 21 haftalık hamileyim ancak bugüne kadar sadece elimi karnıma koyduğumda pıt pıt kalp atışlarını hissediyorum ve bir de arada sanki seyirme gibi oluyor yani tam hareket ettiğini hissetmedim ve bir sıkıntı varmıdır diye düşünmeye başladım ??? bilgilerinizi paylaşırmısınız :emir_bebek::KK61::KK61:

X