bebeğin her şeyi tamam da ben kendime doğum için neler alacağımı bilmiyorum???

hatuny

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2012
377
0
46
Çankırı
kendim için elektrikli göğüs pompası dışında hiç bir şey almadım.neler almalıyım?listenizde neler var?yardımcı olsanız ?

Aynen biz de bebek hazırlığını hemen hemen bitirdik.
Kendim için de elektirikli süt pompası ve iki adet emzirme sütyeni alındı. Alınması gerekenler de zannedersem şunlar:

Önden düğmeli pijama, gecelik, sabahlık, hastane için terlik, kullan at çamaşır, göğüs pedi, göğüs kalkanı, göğüs ucu kremi, (Doğuma en az 1 ay kala kullanılmaya başlanması gerekiyormuş.), yandan cırtlı hasta bezi ve yatak koruyucu (devlet hastaneleri bu ikisini ve önden düğmeli boydan geceliği özellikle istiyormuş)

Aynen biz de bebek hazırlığını hemen hemen bitirdik.
Kendim için de elektirikli süt pompası ve iki adet emzirme sütyeni alındı. Alınması gerekenler de zannedersem şunlar:

Önden düğmeli pijama, gecelik, sabahlık, hastane için terlik, kullan at çamaşır, göğüs pedi, göğüs kalkanı, göğüs ucu kremi, (Doğuma en az 1 ay kala kullanılmaya başlanması gerekiyormuş.), yandan cırtlı hasta bezi ve yatak koruyucu (devlet hastaneleri bu ikisini ve önden düğmeli boydan geceliği özellikle istiyormuş)

nevresim takımı falan da gerekiyordur heralde demi

arkadaşlar çok güzel bir pike götürmeyin hastaneye her yeri kan oluyor ben hastaneye bu annane babane geceliği denen pazarda 10-15 liraya satılan geceliklerden almıştım önden düğmeli onlarda baya işe yaradı malum kan çıkmazsa atarsın çöpe olur biter.bir takımda pijama alın yanınıza hastaneden çıkarken giymek için emziren anneler için olanından.ayrıca büyük boy ped alın yine hastaneden çıkmak için.sonra göğüs pedi alın chicconunki güzeldi tavsiye ederim.sonra hem kendinize hem bebeğe sıcak su torbası alın evet doğum yaza olucak ama olaki sezeryan olursa ameliyathaneler oldukça soğuk oluyor.sonra ben denemedim ama bir arkadaşım söyledi havlu aalın küçüklerden göğüsünüze koyarsanız sütün çabuk inmesini sağlıyormuş.birde göğüs kremi iyi oluyor oluyor ama her emzirmeden sonra sütünüzden bir damla sürmek daha iyi.aklıma şimdilik gelenler bunlar herkse iyi doğumlar nasip etsin Allah.

arkadaşlar çok güzel bir pike götürmeyin hastaneye her yeri kan oluyor ben hastaneye bu annane babane geceliği denen pazarda 10-15 liraya satılan geceliklerden almıştım önden düğmeli onlarda baya işe yaradı malum kan çıkmazsa atarsın çöpe olur biter.bir takımda pijama alın yanınıza hastaneden çıkarken giymek için emziren anneler için olanından.ayrıca büyük boy ped alın yine hastaneden çıkmak için.sonra göğüs pedi alın chicconunki güzeldi tavsiye ederim.sonra hem kendinize hem bebeğe sıcak su torbası alın evet doğum yaza olucak ama olaki sezeryan olursa ameliyathaneler oldukça soğuk oluyor.sonra ben denemedim ama bir arkadaşım söyledi havlu aalın küçüklerden göğüsünüze koyarsanız sütün çabuk inmesini sağlıyormuş.birde göğüs kremi iyi oluyor oluyor ama her emzirmeden sonra sütünüzden bir damla sürmek daha iyi.aklıma şimdilik gelenler bunlar herkse iyi doğumlar nasip etsin Allah.

iyide cnm anneanne babaanne geceliğiyle bebekle foto çekilmekte hoş olmaz hayatta herşey bikere yaşanıo onuda güzel yaşamak gerek bence çok hoş loğusa gecelikleri veya pijama takımları var 40 kirayada var 200 lirayada o bütçeye kalmış bişey 2 takım gecelik gerekli hastane için ilk geldiğinde normal bişi giyebilirsin az kendini toplayınca şıkır şıkır süslenirsin ben şahsen hastane çantama saç düzleştirici maşa makyaj malzemesi bile koyucam :52: süslü püslü olayım oğluşumun yanında die bazen gidiyorum bi yakınım doğum etmiş ağzı yüzü kir içinde doğum nedenyle gözlerinin damarları fırlamış hoş değil gelen misafrler içinde 1 kilo boya sürmekde değil doğru olanı tabi ama doğal bi güzellik elde edilebilir abartılmadan diye düşünüyorum blmem doğru bulur musunuz pike takımında sana katılıyorum temiz çarşaf falan götürüp basit bi pike götürülebilir ama şu çeyiz pikelerinizi götürmeyin yazık dediği gibi arkadaşın mis gibi kendi yatağınızı hazırlarsınız

canım bende fotoğraf için demedim ama ilk serum filan oluyor kolunda kanaman filan çok oluyor önce öyle basit birşey giyer sonrada güzelini giyersin yazık olmaz demek istemiştim yani en azından ben öyle yapmıştım onun için.tabi makyaj malzemesi değilse bile bir ıslak mendil filan olucak yüzünü gözünü silcen canım.

Back
X