Kendine yetebilmek

Bu kisim bana cok enteresan geldi canim kusura bakma.

Annene gitme bence sürekli bebek senin bebegin kimse olmasa bile ona bakabilecek güç sende zaten vardir sadece biraz anksiyete yapiyorsun galiba.

Ben olsam uykuyu secerdim. Anneme de cok bunaldigimda giderdim ve gece kalmazdim.
Estağfurullah hic kusura bakmadım. Dediğim gibi lohusa depresyonu yaşayınca eşim de annem de tetiklendiler. Sonradan da ben aylarca destek alınca tek başıma ne yaparım diye anksiyete yaşadım. Bebişe zarar verme düşüncem yoktu ancak doktorum eşime yalnız kalmamam gerektiğini söyleyince bu günlere kadar böyle geldik.

Estağfurullah hic kusura bakmadım. Dediğim gibi lohusa depresyonu yaşayınca eşim de annem de tetiklendiler. Sonradan da ben aylarca destek alınca tek başıma ne yaparım diye anksiyete yaşadım. Bebişe zarar verme düşüncem yoktu ancak doktorum eşime yalnız kalmamam gerektiğini söyleyince bu günlere kadar böyle geldik.
Lohusa depresyonu olduysa normal o zaman, ama artik sanki tek kalmaya hazirsin gibi geldi bana allah kolaylik versin alişirsin 🙏 annen yakindaymis kotu olursan gidersin en olmadi

Lohusa depresyonu olduysa normal o zaman, ama artik sanki tek kalmaya hazirsin gibi geldi bana allah kolaylik versin alişirsin 🙏 annen yakindaymis kotu olursan gidersin en olmadi
Ben evden kaçmak istiyordum ancak sezaryen yüzünden yürüyemiyordum. Uzağa gidemezdim. Bir de bebeğimi besleyemiyordum. o yüzden direkt medikal tedaviyle başladık. İlaçla beraber emzirebildim. Bebekte de uyku yapıyordu, ikimiz uyuyorduk. 2. Ay dolunca ben kendime geldim. 3. Ay çok iyi geçti. Bebeğimin değerini kıymetini kalbimin en derinliklerinde hissetmeye başladım. 2 saat uyusak uykudan hasret ile uyanıyorum. O yüzden ben de artık tek bakmaya hazır olduğumu düşünüyorum. Sadece biraz korkuyordum ancak yorumlar bana çok iyi geldi ❤️ sizi nisan anneleri grubunda görüyordum sanırım, inşallah siz de bebiş de iyisinizdir

Ben evden kaçmak istiyordum ancak sezaryen yüzünden yürüyemiyordum. Uzağa gidemezdim. Bir de bebeğimi besleyemiyordum. o yüzden direkt medikal tedaviyle başladık. İlaçla beraber emzirebildim. Bebekte de uyku yapıyordu, ikimiz uyuyorduk. 2. Ay dolunca ben kendime geldim. 3. Ay çok iyi geçti. Bebeğimin değerini kıymetini kalbimin en derinliklerinde hissetmeye başladım. 2 saat uyusak uykudan hasret ile uyanıyorum. O yüzden ben de artık tek bakmaya hazır olduğumu düşünüyorum. Sadece biraz korkuyordum ancak yorumlar bana çok iyi geldi ❤️ sizi nisan anneleri grubunda görüyordum sanırım, inşallah siz de bebiş de iyisinizdir
Analik zormuş herkes farkli bi noktada zorlugunu yaşıyor saglikla buyutelim de 🌸
Aynen ordayim iyiyiz su anda, ilk hastaligimizi geçiriyoruz cok zor insallah bi daha hic bi zaman hasta olmaz amin🙏😅

Analik zormuş herkes farkli bi noktada zorlugunu yaşıyor saglikla buyutelim de 🌸
Aynen ordayim iyiyiz su anda, ilk hastaligimizi geçiriyoruz cok zor insallah bi daha hic bi zaman hasta olmaz amin🙏😅
Yaa çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız 🌸

Evinize gidin demeye gelmedim. Çünkü burada okuduğum kadarıyla bazı anneler kendi annelerinin yanında daha rahat geçiriyor zor dönemleri.

Çünkü doğum,lohusalık gerçekten bir kadın için aşırı derecede zor bir süreç. Yani ben acayip zorlanmıştım,yalan değil.

“Şöyle sıkıldım,böyle annem bunu diyor” diye yakınmak çare değil. Kendinizi iyi hissettiğinizde evinize gidin. Asıl o zaman annelik başlıyor.

Allahım sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Acılın, 3 lohusaligi ve bir lohusalik depresyonu atladan geldi :D
Tecrübelerimden söylüyorum: kendi evinize gidin. Bebek uyuyunca uyuyun. Saat fark etmez. Ev mi pis? Fark etmez. Eve atistirabileceginiz börek cörek sebze meyveler alin. Beslenmeniz ve yeterli kadar sivi almaniz en önemlisi. Kalan isler esiniz evde olsa da yapilir. Temizlik icin birini de cagirabilirsiniz maddi imkaniniz varsa. 3 dogumdan sonra yeterli kadar destek görmedigim icin bakimsiz kaldim ve sütüm kesildi. Ben diger dogumlarda gibi aileler yardim eder diye hazirliksiz yakaladim. Uyku ve beslenmek en önemlisi. Gerisi. Anneniz yemek getirerek destek olsa yeter. Ilk sene zor, ama basaracaksiniz. Ilk cocukta tecrünesiz oldugumuz icin daha tedirgin oluyoruz sadece

Hanımlar 4 aylık olmak üzere bebeğim var. Eşim hekim ve bebek bakımına yardımcı oluyor. Ancak 24 saatlik bir nöbetten önce uyumuş olması gerekiyor. 24 saatin 3 saati falan anca dinlenebiliyor ki bu hasta bakmak için çok sağlıksız bir süre. İşten eve geldiğinde de çok yorgun oluyor ve ister istemez uyumak istiyor. Beni de nöbete gitmeden anneme bırakıyor ve uyandıktan sonra gelip alıyor. Buraya kadar sorun yok.
Buraya kadar sorun yok demişsiniz ama sorun var aslında, annenizde kalınca bebeğin de bir düzeni olmuyor, bir kendi evinde bir başka evde uyuyor, evinde birkaç mıkırdandığında belki pişpişleyip uykusuna devam etmesini sağlıyorsunuz ama annenizin evinde 2 mıkırdandı diye siz ve bebek uyandırılıp emzirme moduna sokuluyorsunuz.

Evinizde tek başınıza pekala bakabilirsiniz, kucak istiyor diye anladım bebek arabasında durmuyor diye okudum, kızım bebek arabasında durmadığında kanguruya koyup her işimi yapıyordum, kanguruda gezerken uykuya dalıyordu usulca karyolasına koyup üzerimdeki tişörtü de anne kokusu alsın diye sırtına doğru iliştiriyordum uyuyordu.

3.5 aylık bebeğim var benim de, bunun 2 ayını evimde yalnız geçirdim. İlk başlarda annemsiz asla bakamam sanıyordum ama daha güzel oldu. Evet yorucu, evet çocuk ağladıgında benden başka bakacak kimse yok, sen yoruldun biraz bana ver diyen yok, ben uyuturum sen dinlen diyen yok. Bazen şu cümlelerden birine çok ihtiyaç duyuyorum. Eşim işte olmadıgında yardım ediyor ama annem kadar olamıyor tabi ki. Çocuğu verip al sen uyut demediğim sürece kendisi istemez mesela.

Ama yalnız bakmanın keyfi de var. Rutinlerimizi oluşturduk, karışan eden yok, kendi düzenimizde yaşıyoruz. Bebeğimin dilini daha iyi anlamaya başladım. Ne zaman uyuyacak, ne zaman uyanacak, ne zaman aç, ne kadar mama ister hepsi benden soruluyor ve bunları tek başına idare etmek daha kolay.

Sen annende sürekli kalmıyormuşsun ama gittiğinde bebekle ayrı bir odada uyumuyor musunuz, bebek uyanınca annen seni nasıl uyandırıyor... Belki öyle olsa senin sorunun büyük ölçüde çözülür. Tabi tek şikayetin bu konu ise.

Onun dışında bebek ile tek kalmaya, ona tek başına bakmaya alıştır kendini yavaş yavaş, zaten destek istediğinde annen sana çok yakınmış bu açıdan da çok şanslısın.

Evet, ben hiçbir kontrole eşimsiz gitmedim. Hala aylık bebek kontrollerine beraber gidiyoruz. Yetişme tarzım da böyleydi. Ben ailemin yanında üniversite okudum. Hep el üstünde tutuldum. Eşim de beni böyle her yere alır bırakır. Araba ile işe gitmeseydi ben tek de giderim ama bu sıcakta bebekle yürüyemem.
Çocuk sahibi bir kadın olarak onu tek yapamam, bunu tek yapamam, yürüyemem kafasından çıkmanız lazım artık.
Eş, anne kimseye bağımlı bir hayat yaşanmaz.
Kafanızdaki hep birileri olmalı düşüncesinden tek yapamıyorsunuz muhtemelen.
Oğlunuz büyüyecek parka, oyuna alanına da eşinize mi bekleyeceksiniz gitmek için?
Kendi kendinizi yetersiz konumuna sokuyorsunuz aslında. Eşiniz açısından da bir süre sonra sıkıcı bir hal alabilir bu.
Kendi evinizde kalıp, annenize gitmemekle başlayabilirsiniz işe.
Birde doğum kilolarından dert yanıyordunuz hiç hareket etmeden, zahmete girmeden o dediğiniz de çok zor.

Umarım kırıcı incitici olmaz ancak sadece bebeği olan hanımlardan yorum bekliyorum. Sebebi bekarken buralarda çok bilmiş bilmiş yorumlar yapmam, ama aynı durumu yaşayınca öyle ahkam kesmekle olmuyormuş diyerek tükürdüğümü yalamam oldu. Bu uyarıyı geçmesem tüm konu bakamıyorsan doğurma kardeşim diyen yorumlarla dolup taşacak 😅 kimseyi incitmek amacım yoktur.

Hanımlar 4 aylık olmak üzere bebeğim var. Eşim hekim ve bebek bakımına yardımcı oluyor. Ancak 24 saatlik bir nöbetten önce uyumuş olması gerekiyor. 24 saatin 3 saati falan anca dinlenebiliyor ki bu hasta bakmak için çok sağlıksız bir süre. İşten eve geldiğinde de çok yorgun oluyor ve ister istemez uyumak istiyor. Beni de nöbete gitmeden anneme bırakıyor ve uyandıktan sonra gelip alıyor. Buraya kadar sorun yok.

Asıl sorun annemin aşırı anaç olması. Bizim için veremeyeceği şey yoktur. Aşırı fedakardır. Benden de bu aşırılığı bekliyor. Ancak ben kendime de zaman ayırmak istiyorum. Bebeğim gece 4-5 saat kadar tek parçalık bir uyku yapıyor. Ben de bu sayede dinleniyorum. Ama annem bebek uykusunda ıh dese emzir diye beni kaldırıyor. Ben de uykusuz kalınca çok sinirleniyorum. Kendi evimde kalmak istiyorum. Ancak bu sefer de bebeğim sürekli kucakta durmak istiyor ve kolum bileğim belim her yerim ağrıyor. Yemeğimi yiyecek zamanı zor buluyorum. 16.00 da kahvaltı ettiğim oluyor.

Ben ne yapayım canım analar? Ya yorgunluğu seçeceğim ya da uykusuzluğu. Anneme birkaç kez anlatmaya çalıştım ancak tamam kızım diyor ama bebişe dayanamıyor, ben o çileyi çekmeliyim onun gözünde. 12 de zorla uyutup, kendim de bayıldığım uykudan 02.15 de uyandırdı. 05.10 olmuş hala uyuyamıyorum, hem sıcak etkiledi hem de saate bakıp 2 olduğunu görünce moralim bozuldu. Ben de saat 5-6 zannediyorum, uyanmadan saati kontrol etme şansım yok.
4 aylik bebekle niye yalniz kalamiyorsunuz anlamadim. Daha rahat degil mi kendi kafaniza gore yasamak? Gece uyuyun iste o uyurken. Gunduz de duzene girer zaten. Korkmayin bence 4 aylik bebekle yalniz kalabilirsiniz. Anneniz arada yemek yaparak yardimci olabilir.

Evinize gidin demeye gelmedim. Çünkü burada okuduğum kadarıyla bazı anneler kendi annelerinin yanında daha rahat geçiriyor zor dönemleri.

Çünkü doğum,lohusalık gerçekten bir kadın için aşırı derecede zor bir süreç. Yani ben acayip zorlanmıştım,yalan değil.

“Şöyle sıkıldım,böyle annem bunu diyor” diye yakınmak çare değil. Kendinizi iyi hissettiğinizde evinize gidin. Asıl o zaman annelik başlıyor.

Allahım sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Çok teşekkür ederim

Buraya kadar sorun yok demişsiniz ama sorun var aslında, annenizde kalınca bebeğin de bir düzeni olmuyor, bir kendi evinde bir başka evde uyuyor, evinde birkaç mıkırdandığında belki pişpişleyip uykusuna devam etmesini sağlıyorsunuz ama annenizin evinde 2 mıkırdandı diye siz ve bebek uyandırılıp emzirme moduna sokuluyorsunuz.

Evinizde tek başınıza pekala bakabilirsiniz, kucak istiyor diye anladım bebek arabasında durmuyor diye okudum, kızım bebek yup her işimi yapıyordum, kanguruda gezerken uykuya dalıyordu usulca karyolasına koyup üzerimdeki tişörtü de anne kokusu alsın diye sırtına doğru iliştiriyordum uyuyordu.
Çok teşekkür ederim, kanguru seviyor ancak evde hiç kullanmadım. Deneyeyim 🌸

Taze lohusa olarak yaziyorum hemen. 20 gunluk lohusayim annem esimin annesi ve esim destek bana. Yemegim, suyum her seyim onume geliyor. Bebegimle de cogu zaman onlar ilgileniyor. Ben uyuyayim, psikolojim bozulmasin diye akla karayi seciyolar. Esim diken üstünde herkesi uyariyo surekli dikkatli olsunlar bana karsi diye. Ama biktim ben artik. Benim annem de
Cok anac ve dominant surekli emzir sunu yap bunu yap demeler yoruldum
Artik bebegimle kalmak istiyorum artik esimde isten geldikten sonra destek olabilir bana ben hallederim her seyimi ki asiri konforuma duskun biriyimdir. Kisa bir sure sonra annem ve eşimin annesi gidecek bekliyorum sabirsizlikla. Tavsiyem gecin evinize yetemediginiz yerde yardimci tutarsiniz

Umarım kırıcı incitici olmaz ancak sadece bebeği olan hanımlardan yorum bekliyorum. Sebebi bekarken buralarda çok bilmiş bilmiş yorumlar yapmam, ama aynı durumu yaşayınca öyle ahkam kesmekle olmuyormuş diyerek tükürdüğümü yalamam oldu. Bu uyarıyı geçmesem tüm konu bakamıyorsan doğurma kardeşim diyen yorumlarla dolup taşacak 😅 kimseyi incitmek amacım yoktur.

Asıl sorun annemin aşırı anaç olması. Bizim için veremeyeceği şey yoktur. Aşırı fedakardır. Benden de bu aşırılığı bekliyor. Ancak ben kendime de zaman ayırmak istiyorum. Bebeğim gece 4-5 saat kadar tek parçalık bir uyku yapıyor. Ben de bu sayede dinleniyorum. Ama annem bebek uykusunda ıh dese emzir diye beni kaldırıyor. Ben de uykusuz kalınca çok sinirleniyorum. Kendi evimde kalmak istiyorum. Ancak bu sefer de bebeğim sürekli kucakta durmak istiyor ve kolum bileğim belim her yerim ağrıyor. Yemeğimi yiyecek zamanı zor buluyorum. 16.00 da kahvaltı ettiğim oluyor.

Ben ne yapayım canım analar? Ya yorgunluğu seçeceğim ya da uykusuzluğu. Anneme birkaç kez anlatmaya çalıştım ancak tamam kızım diyor ama bebişe dayanamıyor, ben o çileyi çekmeliyim onun gözünde. 12 de zorla uyutup, kendim de bayıldığım uykudan 02.15 de uyandırdı. 05.10 olmuş hala uyuyamıyorum, hem sıcak etkiledi hem de saate bakıp 2 olduğunu görünce moralim bozuldu. Ben de saat 5-6 zannediyorum, uyanmadan saati kontrol etme şansım yok.
Bakmıyorsan doğurma kardeşim 😂

Öncelikle annenin evine bu kadar sık gitme. En azından gündüz gidebilirsin. Kilo alımı iyiyse gece ses çıkardığı zaman uyandırmayın bebeği. Bu yorumu bebek hemen uykuya daldığını söylediğiniz için yazıyorum. Zamanla alışıyorsunuz zaten. Ev işleri ve yemek için yardımcı tutun siz bebek bakımıyla ilgilenin. Bebiş büyüdükçe her şey keyifli hala geliyor.

Son düzenleme:
Taze lohusa olarak yaziyorum hemen. 20 gunluk lohusayim annem esimin annesi ve esim destek bana. Yemegim, suyum her seyim onume geliyor. Bebegimle de cogu zaman onlar ilgileniyor. Ben uyuyayim, psikolojim bozulmasin diye akla karayi seciyolar. Esim diken üstünde herkesi uyariyo surekli dikkatli olsunlar bana karsi diye. Ama biktim ben artik. Benim annem de
Cok anac ve dominant surekli emzir sunu yap bunu yap demeler yoruldum
Artik bebegimle kalmak istiyorum artik esimde isten geldikten sonra destek olabilir bana ben hallederim her seyimi ki asiri konforuma duskun biriyimdir. Kisa bir sure sonra annem ve eşimin annesi gidecek bekliyorum sabirsizlikla. Tavsiyem gecin evinize yetemediginiz yerde yardimci tutarsiniz
Maşallah ya böyle adamlar var mı gerçekten.

Allah daim etsin😍

En güzeli yanlız kalmak. Çok bunalırsanız gidersiniz annenize. Yada koyun bebek arabasına dolaşın o uyurken dışarda bir kahve için çok iyi geliyor. Gördüğün gibi benimde bebeğim 5 aylık ve kolik hala geçmedi gazı koliği atağı. Ben kahvaltıyı unuttum 😃 Cinnet isyan sonra hop canım yavrum diye sarılmayla günü bitiriyoruz.

Back
X