Kendine yetebilmek

Valla ben 1 saat dahi birine gitmedim pandemiye eşim çalıştı ben çocuğa baktım öyle sizinki gibi 4-5 saat deliksiz uyumuyordu da . Bakın hayattayım yaptığımız çocuklara kendimiz bakmalıyız annenize gitmenize gerek yok

Ben evinizde kalın kendi düzeninizi kurun diyenlerdenimm
Oyun halısı dönence vs denemediniz hiç durmaz mı acaba? Benim oğlanlar fisher price un piyanolu oyun halısında büyüdü desem abartmam. Ayakları ile vura vura ses çıkartmak hoşlarına gidiyordu. Oturmaya başlayınca da kullandım. Yemeği bile onla oynarken yediriyordum🙈Uykudan uyanınca da bir 15-20 dakika kadar beşiklerinde dönenceye bakıyorlardı. Beni baya rahatlatmıştı bu iki oyuncak. Tavsiye ederim
Dönence seviyor, piyanolu oyun halısı aldım ancak ayaklarıyla vurduğu için ses çıktığını henüz anlayamıyor. Onu o yüzden pek oynamıyor. Yine de ara ara deneyeyim çok teşekkür ederim

Hep bebek sizi yönlendirmemeli. Evet ağlıyorlar durmuyorlar ama bir yerden başlamanız gerek. Yer oyun parkı, halısı vs çok ideal. Kopmayan bir sürü oyuncak monte edilenlerden alın. 1-2 ay sonra diş ağrısı kaşınması başlayacak, umarım hiç olmaz ama ateş, ağrı, ağız akıntısı olacak. Güçlü olmanız lazım yoksa depresyona girersiniz. Malesef kolay büyümüyorlar ama anne olmak böyle bir şey. Maddi durumunuz müsaitse 2-3 günde bir evi toplayıp yemek yapan birini alsanız iyi olur. 2-3 saat bile yeter. Anneniz 600 mt ileride yaşıyorsa o gelsin derdim ama tekrar başa dönersiniz. Ya da anne ben bebeğe alışmaya çalışıyorum, sadece yemek yapmaya yardım eder misiniz diyin. Eşinize bir şey diyemiyorum çünkü doktorların 36 saate varan nöbetlerinden haberdarım. Dinlenmezlerse bırak bebeği kendilerine faydaları olmaz.

Bilemedim artık anneler de ergen tribi atıyor. Biraz da onların fazla müdahil olması, kızım sen bilmezsin tecrüben yok vs demeleri heves kırıyor. Ben kişisel alanıma düşkünüm. İlk çocuğumda o ağladı ben ağladım. Gece yatırırken nolur uyanmasın meme istemesin diye diye yatardım. Anneme tabii gittim, eşim yurt dışındayken kaldığım da oldu. Yalnız şunu fark ettim, çocuk rutin arıyor. Doktoru her akşam ılık banyo, masaj, pijama önermişti ve hakikaten işe yarardı. Akşam olunca mutlaka evde olmamız ve bu rutini yapmamız gerekiyordu. Sokakta başka evde etinden et kopmuş gibi ağlardı.

Ben kendimi şöyle motive ettim; bu çocuğu ben bile isteye doğurdum, sağlığı gelişimi yerinde, millet ne dertler çekiyor, o ağlayacak ben ağlayacağım ama bu günler geçecek, büyüyecek... Şimdi boyum kadar artık.
Maşallah 🌸 ben de isteyerek hem de çok isteyerek anne oldum. Oğlumu çok seviyorum. Uykusu da fena değil ben memnunum. Kucakta tutma durumu da emekleyince geçer gibi düşünüyordum ama o zamana kadar ailemde kalmaya sabredemeyeceğim. Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim 🌸

Valla ben 1 saat dahi birine gitmedim pandemiye eşim çalıştı ben çocuğa baktım öyle sizinki gibi 4-5 saat deliksiz uyumuyordu da . Bakın hayattayım yaptığımız çocuklara kendimiz bakmalıyız annenize gitmenize gerek yok
Sizde yardım isteyecek bir ortam yokmuş. Yardıma kolay ulaştığım için içimde hep bir umut bu zor durumdan kaçarım düşüncesi oldu. Ancak artık kendim bakmak istiyorum ben de

Eviniz yakınmış, gece kendi evinizde kalın, gündüz sıkıldığınızda, yorulduğunuzda, destek hissettiğinizde annenize gidersiniz.
annesine de kendisi gitmiyor ki
nöbete giderken i bırakıyor, dönünce önce evine gidip uyuyor sonra gidip bebekle kadını eşi alıyor, mesafe de 600 metre bu arada.

doğuda görev yapan asker-polis eşlerinden şey olanlar vardır hiçbir yere eşsiz gidemezler sonra da hatta ağlaşırlar doktora tek gittim filan diye -burada çok öyle konu

bu da onun değişik bir versiyonu bebeğe annesiz bakılamıyor
anneye eşsiz gidilemiyor...

konu sahibinin kendine yetebilme konusunda bu özleştirisi daha bir anlam kazanıyor böyle düşününce.

annesine de kendisi gitmiyor ki
nöbete giderken i bırakıyor, dönünce önce evine gidip uyuyor sonra gidip bebekle kadını eşi alıyor, mesafe de 600 metre bu arada.

doğuda görev yapan asker-polis eşlerinden şey olanlar vardır hiçbir yere eşsiz gidemezler sonra da hatta ağlaşırlar doktora tek gittim filan diye -burada çok öyle konu

bu da onun değişik bir versiyonu bebeğe annesiz bakılamıyor
anneye eşsiz gidilemiyor...

konu sahibinin kendine yetebilme konusunda bu özleştirisi daha bir anlam kazanıyor böyle düşününce.
Evet, ben hiçbir kontrole eşimsiz gitmedim. Hala aylık bebek kontrollerine beraber gidiyoruz. Yetişme tarzım da böyleydi. Ben ailemin yanında üniversite okudum. Hep el üstünde tutuldum. Eşim de beni böyle her yere alır bırakır. Araba ile işe gitmeseydi ben tek de giderim ama bu sıcakta bebekle yürüyemem.

Sütünü sağ geceleri de kocan ya da annen versin 1 kez bile olsa kesintisiz uyu ama ben plsam kendi evimde olurum bunu bilerek yaptık bu bebeleri

12 de karnı doyurulup uyutulan 4 aylık bebek 2de acıkmaz. Rüyasında ağlaması hafif mızırdanması emzirmenizi gerektirmez. Siz kendi çocuğunuzu tanırsınız artık zaten acıktı mı yoksa uykuya hemen dönecek mi diye.

Anneniz nerden uyanıyor çocuğa bakıyor ona şaşırıdm ben. Annenizle ayrı odada yatmıyor musunuz?

Tek bakma konusuna gelince artık bakılır. İmkansız değil. Sizle aynı durumdayım tek bakıyorum. Çok mızmız olduğu hiç uyumadığı günler dışarı çıkıyoruz(şuan çok sıcak ancak avm)
Yada yemek mi yiyemedim dışarıdan söylüyorum.. öyle böyle geçiyor bir şekilde

Sizde yardım isteyecek bir ortam yokmuş. Yardıma kolay ulaştığım için içimde hep bir umut bu zor durumdan kaçarım düşüncesi oldu. Ancak artık kendim bakmak istiyorum ben de
Eee tamam yapabilirsiniz bir gün gündüz evde kalın diğer gün annenize gidin zaman geçirin akşam evinize dönün

Sütünü sağ geceleri de kocan ya da annen versin 1 kez bile olsa kesintisiz uyu ama ben plsam kendi evimde olurum bunu bilerek yaptık bu bebeleri
Doğum yapınca inanın çoğu şey şuan düşündüğünüz gibi olmayacak. Emzik vermem diyordum verdim. 6 ay su vermem diyordum şimdi veriyorum. Kimseye öpturmem diyordum öpüyorlar. Sürekli dışarı çıkarırım diyordum çıkamıyorum. Liste daha düşünsem epey uzar gider.
O uykusuzluk ile her şeyi deniyor ve yapıyorsunuz yoksa insan ruh sağlığını koruyamıyor.

12 de karnı doyurulup uyutulan 4 aylık bebek 2de acıkmaz. Rüyasında ağlaması hafif mızırdanması emzirmenizi gerektirmez. Siz kendi çocuğunuzu tanırsınız artık zaten acıktı mı yoksa uykuya hemen dönecek mi diye.

Anneniz nerden uyanıyor çocuğa bakıyor ona şaşırıdm ben. Annenizle ayrı odada yatmıyor musunuz?

Tek bakma konusuna gelince artık bakılır. İmkansız değil. Sizle aynı durumdayım tek bakıyorum. Çok mızmız olduğu hiç uyumadığı günler dışarı çıkıyoruz(şuan çok sıcak ancak avm)
Yada yemek mi yiyemedim dışarıdan söylüyorum.. öyle böyle geçiyor bir şekilde
Annem biz salonda yattığımız için yanımızda yatıyor. İlk başta lohusa depresyonundan dolayı bebeğe zarar vermemden korkuyordu. Sonra da bu alışkanlık böyle devam etti.

Umarım kırıcı incitici olmaz ancak sadece bebeği olan hanımlardan yorum bekliyorum. Sebebi bekarken buralarda çok bilmiş bilmiş yorumlar yapmam, ama aynı durumu yaşayınca öyle ahkam kesmekle olmuyormuş diyerek tükürdüğümü yalamam oldu. Bu uyarıyı geçmesem tüm konu bakamıyorsan doğurma kardeşim diyen yorumlarla dolup taşacak 😅 kimseyi incitmek amacım yoktur.

Hanımlar 4 aylık olmak üzere bebeğim var. Eşim hekim ve bebek bakımına yardımcı oluyor. Ancak 24 saatlik bir nöbetten önce uyumuş olması gerekiyor. 24 saatin 3 saati falan anca dinlenebiliyor ki bu hasta bakmak için çok sağlıksız bir süre. İşten eve geldiğinde de çok yorgun oluyor ve ister istemez uyumak istiyor. Beni de nöbete gitmeden anneme bırakıyor ve uyandıktan sonra gelip alıyor. Buraya kadar sorun yok.

Asıl sorun annemin aşırı anaç olması. Bizim için veremeyeceği şey yoktur. Aşırı fedakardır. Benden de bu aşırılığı bekliyor. Ancak ben kendime de zaman ayırmak istiyorum. Bebeğim gece 4-5 saat kadar tek parçalık bir uyku yapıyor. Ben de bu sayede dinleniyorum. Ama annem bebek uykusunda ıh dese emzir diye beni kaldırıyor. Ben de uykusuz kalınca çok sinirleniyorum. Kendi evimde kalmak istiyorum. Ancak bu sefer de bebeğim sürekli kucakta durmak istiyor ve kolum bileğim belim her yerim ağrıyor. Yemeğimi yiyecek zamanı zor buluyorum. 16.00 da kahvaltı ettiğim oluyor.

Ben ne yapayım canım analar? Ya yorgunluğu seçeceğim ya da uykusuzluğu. Anneme birkaç kez anlatmaya çalıştım ancak tamam kızım diyor ama bebişe dayanamıyor, ben o çileyi çekmeliyim onun gözünde. 12 de zorla uyutup, kendim de bayıldığım uykudan 02.15 de uyandırdı. 05.10 olmuş hala uyuyamıyorum, hem sıcak etkiledi hem de saate bakıp 2 olduğunu görünce moralim bozuldu. Ben de saat 5-6 zannediyorum, uyanmadan saati kontrol etme şansım yok.
Benim de ilk bebeğim annem iş dolayısıyla ancak 15 gün yanımda kalabildi. Ben o varkende bebeğin bütün ihtiyaçlarını kendim yapıyordum ne kadar çabuk yalnız bakmaya alışırsam o kadar iyi diye düşündüm hep.
Siz böyle sürekli bir orada bir burada bebeğinizin bir düzeni bir rutini olmaz ki. Evet yalnız bebek bakmak kolay değil ama bir yerden sonra alışıyorsun bebekte evdeki o düzene alışıyor her şey daha kolay oluyor. Ayrıca karışan eden kimse olmayınca kafan rahat oluyor en önemlisi bu bence

Benim de ilk bebeğim annem iş dolayısıyla ancak 15 gün yanımda kalabildi. Ben o varkende bebeğin bütün ihtiyaçlarını kendim yapıyordum ne kadar çabuk yalnız bakmaya alışırsam o kadar iyi diye düşündüm hep.
Siz böyle sürekli bir orada bir burada bebeğinizin bir düzeni bir rutini olmaz ki. Evet yalnız bebek bakmak kolay değil ama bir yerden sonra alışıyorsun bebekte evdeki o düzene alışıyor her şey daha kolay oluyor. Ayrıca karışan eden kimse olmayınca kafan rahat oluyor en önemlisi bu bence
Çok haklısınız bende karışan olduğu için normalden daha da fazla zorlanıyorum. Tek bakmak beni epey rahatlatacak gibi hissediyorum

Doğum yapınca inanın çoğu şey şuan düşündüğünüz gibi olmayacak. Emzik vermem diyordum verdim. 6 ay su vermem diyordum şimdi veriyorum. Kimseye öpturmem diyordum öpüyorlar. Sürekli dışarı çıkarırım diyordum çıkamıyorum. Liste daha düşünsem epey uzar gider.
O uykusuzluk ile her şeyi deniyor ve yapıyorsunuz yoksa insan ruh sağlığını koruyamıyor.
Ben ona bir şey demiyorum ama kendi evinde olman lazım hem kocan hem sen sorumluluk alıp yetmeniz lazım annen desteğe sana gelsin en kötü gece kendi evinde kal dediğim gibi sütünü sağ versin kocan sen de uyu bi arkadaşım böyle yapıyor mesela bebek 8 9 gibi uyuyorsa gece 11 12 gibi kocası doyuruyor uyutuyor o da aralıksız 3 4 e kadar uyuyor herkesin lafını çekmekten iyidir

Çok haklısınız bende karışan olduğu için normalden daha da fazla zorlanıyorum. Tek bakmak beni epey rahatlatacak gibi hissediyorum
Kesinlikle.
Annem gittikten sonra kayınvalidem yıkamama yardım ediyordu sürekli tepemde üşüdü üşüyor diye beni strese soktuğu için 1 ay bile olmadan bebeği tek başıma yıkamayı öğrendim çok zorlandım ama stresten iyidir 🫠

Hiç tek bakmadım.
Bu kisim bana cok enteresan geldi canim kusura bakma.

Annene gitme bence sürekli bebek senin bebegin kimse olmasa bile ona bakabilecek güç sende zaten vardir sadece biraz anksiyete yapiyorsun galiba.

Ben olsam uykuyu secerdim. Anneme de cok bunaldigimda giderdim ve gece kalmazdim.

Back
X