• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğin isim sorunu

Derin anlamsız bir isim değil. Tam tersi gayet de anlamlı. Yan branşı "Türkçe ogretmeni" olan biri olarak yazıyorum bunu.
Anlamsız diyenlerin hangi isimleri anlamlı bulduklarını çok merak ettim.

3. Kişilerin yanında isim konusu acilmamali

Kayinvalideye ne? Sana sormadım desin bebek dogar dogmaz da gitsin kimligini cikarttirsin

Derin ismini bende begenmiyorum acikcasi ama koyanlar cok ayrica kayinvalideyin karismamasi lazim gencler ne isterse onu koysun ona ne

Eşi destekliyorsa he he desin. Düşünüyoruz desin öyle bi konuşmanın içine çok dahil olmasın. Karar verdiklerinde de eşim bunu uygun gördü desin kaynanasına.

O İslama uygun bir isim değil inançsız ismi dedi çok komik

bir kez olsun Kuranda geçmiyor yerine Türkçe isim değil bu deseler şaşarım zaten, hep aynı kafa :KK12::kusmuk: Arkadaşınız sus pus kalmamalı. Bebeğimizin adına eşimle ben karar vereceğiz diyecek olacak bitecek. Kimsenin karışma hakkı yok.

♡ şahsen bende ismi pek beğenmedim. Farklı bir şey olsun diye uydurulmuş isimlerden sadece biri. Bir sürü güzel ve modern kız çocuğu isimleri var. Bence daha güzel bir isim tercih edebilirler. Zaten her yer Derin dolu. İdil, Gökçe, Umay isimleri hem güzel hem de herkeste olmayan isimler.

Derin anlamsız bir isim değil. Tam tersi gayet de anlamlı. Yan branşı "Türkçe ogretmeni" olan biri olarak yazıyorum bunu.
Anlamsız diyenlerin hangi isimleri anlamlı bulduklarını çok merak ettim.

3. Kişilerin yanında isim konusu acilmamali

Bende çok beğeniyorum en sevdiğim isimlerden

Derin ismi gayet anlamlı ve havalı. Derinlerde değil, derinliği olan derin insan olarak düşünülmeli. Sığ insanın karşıtı anlamında.
Ayrıca çok yeni uydurma isimlerden değil. Benim tanıdığım 40 yaşında Derin de var.
Hocalar bile ismin kuranda geçmesinin değil güzel anlamlı olmasının önemli olduğunu söylüyorlar.
Kuranda geçiyor diye anlamı olmayan eklerden-hecelerden isim türetmek daha yanlış.

Kızlar merhaba benim sorunum bu defa ablam bildigim kuzenim ile ilgili kendisi 2 yıllık evli ve şu anda 6 aylık hamile .kızı olacak. kv ve kp ile evlendiginden beri sorunları var .ben dün ablamdayken kv evine geldi. bebeğin isim konusu gündeme geldi .ablam bebeğin ismini kız da olsa erkek de olsa derin koymak istiyor

ama kv bu ne biçim isim başka isim yok mu dedi ve kendi beğendiği isimleri sıralamaya başladı bunlardan seçin oğluma da söylucem filan dedi ablam da üzüldü tabiki:KK43: hatta bu saate kadar uyuyamamış bana whatsapp dan yazdı eşi şehir dışında olduğu için kv yanında dırdıra devam etmiş

Sizce kötü bir isim mi derin?? Ben çok beğenmiştim
Kv nasıl ikna edilmeli??

derin kötü bi isim değil, üç beş sene önce daha popülerdi
ama zaten burda sorun derin isminin iyi ya da kötü olması değil, kaynananın haksız despot tavrı, insan fikrini söyleyebilir tabii de bu fikir söylemek değil terbiyesizlik, oğluma da söylicem ne ya, asla onun söylediği isimleri koymasın, çok büyük taviz olur, önünü alamaz sonra, ona he de buna da tamam de derken, bi de bakmış hayatı kendi hayatını değil, kaynanasının yaşamasını istediği hayat

Ben Derin ismini kizda da erkekte de begenirim.
Ama aklima direk su sarki geliyor. '' Derin'e, Derin'e daha Derin'e :)
Koymak istedikleri isim ne olursa olsunn anne baba begendiyse kimseye laf dusmez. Bir arkadasimda Mia koydu kizina. Bunu koymak istese kv kriz gecirel heralde :D

Amaan dırdır ederken dinlesin geçsin çocuğun kulağına ismi okurken ay yanlışlıkla derin demişiz geçti artık hayırlı olsun derler :halay: Şaka bir yana torunlarına isim önermek en doğal hakları ancak sadece önermek hakları anası babası da beğenirse koyar bu kadar diretmek biraz kötü kv ye fazla çaktırmadan kocasına direk söylesin böyle böyle bu çocuk benden çıkacak bırakın da istediğim isim olsun kocası da annesini ikna etsin o hiç karışmasın bile bence benim mesela sırf bu isim kavgaları yüzünden 3 adım var herkesin gönlü olsun diye soktukları hal kötü :KK43:

Bizdede ayni muhabbetler olmuştu cok ayip seyler bunlar utanmaz kv bence . buyukler buyukluklerini ve yerlerini bilmeli .ablan hic uzulmesin. Tebessum ederim dinlesin sinirlenmesin. Muha.eti degistirsin hep. Bakalim .desin daha cok var o gune oglu annsne soyleyip bu konu 'yu u kapattirsin...

Back
X