bebeğin ismi

Canım seni çok iyi anlıyorum. Oğluma hamileyken erkek olacağı belli olduktan sonra eşimden ya da ailesinden böyle bir teklif gelmedi. Fakat halası telefonda erkek olacakmış adı hazır Ali Rahmi koyun dedi. (Ali eşimin ölen dedesinin ismi Rahmi de kayınpederimin) bende kayınvalidemlerde otururken halam böyle böyle diyor dedim. Benim babamda vefat etti dedim ben açıkçası aile büyüklerinin isminin kullanılmasını istemiyorum kendi babamın ismini de koymak istemiyorum çünkü oğluma her seslenişimde acım daha da tazelenecek dedim, ayrıca halama ne oluyor ki dedim eğer eşimin ya da kayınpederime senin böyle bir isteğin varsa koyulacaksa senin ve babamın ismini koyarız dedelerin ismini neden koyalım ki dedim sonuçta o eşimin dedesi diğeri çocuğun kendi dedesi burada beni yok sayamaz halam dedim. Kayınpederim çok anlayışlıdır yok kızım zaten koysanız da ben istemem torunumun kendi adı olsun istiyorum dedi. Bende senin düşündüğün bir isim var mı baba dedim yok kızım dedi kızım 6 yaşındaydı sude koysun kardeşinin ismini dedi kızım da efe olsun kardeşimin ismi çok güzel dedi ve efe koyduk. Bu arada aynı rahatsızlığımı halasına da söyledim biraz bozuldu ama beni ilgilendirmiyor orası da düşünerek konuşsaydı bozulmazdı :1:

bende simdi hamileyim ve erkek olursa esimin babasinin ismi konulcak babasi vefat etmis daha once anlasmistik ikinci ismi olucakti ama simdi tek olarak onun isminin konulmasini istiyo ama ben karsi cikiyorum erkeklerde hep var babalarinin ismini koyma durumu

Ben olsam koydurtmazdım şekerim.. Her ne olursa olsun eğer senin yanında şakasına bile olsa düşünmeden böyle konuşuyorsa, hayatta koydurtmazdım. Bence bir daha konuşursa sende " bende babamın ismini koymak istiyorum, ne dersin" de, bakalım ne diyecek.

Ben çok sinir oluyorum böyle insanlara ya.. Kadın ve ya erkek farketmez, babalar sağ olsa, anneler sağ olsa da farketmez, böyle bir teklif nasıl yapılabilir.. Diğer ailenin kırılacağı hiç mi düşünülmez ve ya eşinin kırılacağı. En güzeli ailede kimse de bulunmayan bir isim koymak.

Son düzenleme:
m k
orası öyle :1:
mesela boklu kamil diyemezsin ona :ssz:

valla benim kayınvalidem kızıma zorla adını koydurdu.9 ay biz 3 bin sayfa isim aradık internetten, doğuma yakın geldi seninki bana yardımcı olmak için, doğuma gideceğimiz gün adımı koymicaksınız da, sevseniz koyardınız da, eşime erkek ol karına laf geçir adımı koydur da, ben zaten karını istemiyordum da vs vs olarak devam eden konuşma sonunda beni en zor zamanımda korkunç bir şekilde üzdü, ben eşim üzülmesin diye kabul ettim, çünkü eşim tek çocuk ve anne babası ayrı, annesini üzmeyi hayatta istemez.Ancak şuan çok pişmanın kabul ettiğim için ve ilk fırsatta da boklu kamil variii bişey demek istiyorum kıza :)

valla saka maka degil esiniz direk babamın ismini koyalım dio size.önceden alıstırma yapıyor sadece.rahatsızlıgınızı belli edin acıkca söyleyin erkeklerin biseyleri anlamasını beklerseniz ömür gecer.erkekler bundan anlıyor ince düsünen erkek yok(islerine gelmedigi sürece)

babamın adını koymak istemiyorum çünkü kendi adıyla ve şansıyla yaşasın istiyorum. zaten eşim de bu isim meselesini şaka olarak söylüyo. ama böyle şaka yapılırmı ne düşüncesizlik, ben onun yerinde olsam babamın adını koyalım ahaha falan diye konuşmazdım. acaba biz kadınlar çok mu ince düşünüyoruz. yada bu erkekler odunmu

anlatmak istediğiniz, biraz ince fikir.... çok değil az da olsa incefikir....

çok iyi anlıyorum demek istediğinizi...

içiniz, empati kuruyor elinizde olmadan, ve empatiden aldığınız cevap sizi incitiyor,

çünki karşıda baba acısı varken ,
"babam babam" demeye diliniz varmıyor kurduğunuz empatide....

mantık istediğiniz... ince fikir az birşey......

inanın anlıyorum ....

.

Son düzenleme:
Back
X