bebeğin ismi

bende ölenlerin,yada büyüklerin ismini koymaya karşıyım.

kendi adıyla şansıyla büyüsün. şimdilik takma isim kullanın madem bebişe.

o öyle şaka yapınca 'babanda meraklı sanki' deyip şaka yapıver:)

erkekler biz bayanlar kadar hassas değil takmayın hiç

Bu kayınvalide ve kayınbaba isimlerini evlatlarına koydurmak isteyenlere akıl mantık erdiremiyorum ben...Hiç koymam ne kendi babamın adını ne kayınbabamın adını aynı isimden zaten var ne diye koyayım ? Ne saçma takıntılarımız var..

Ben de 3 aylik hamileyim .Daha cinsiyeti belli degil.Hamile kalmadan once ve ilk aylar esim sakayla isimler uretiyordu (Bu arada hem kayinbabam hem babam vefat etti) Bir ara yine gulerek babamin ismini koyariz dedi.Benim babamda vefat etti bu konuda ne dusunuyorsun dedim.Ikisinin ismini koyariz dedi gulerek.Cok ciddi bir sekilde "bana bak ne senin ne de benim babamin ismi konulmayacak.Ben bir liste yapicam onun icinden beraber begenecez"dedim.Garibim hemen "tamam" dedi ve bir daha konuyu acmadi.3 hafta evvel cooook sevdigim asla kayinvalide olarak gormedigim anne yerine koydugum onunda beni kizi yerine koydugu bir gun olsun birbirimizi kirmadigimiz caniim kayinvalidemi kaybettik.Gecen gun "eger kizimiz olursa ikinci ismini annenin ismini koyacam" dedim.Cok duygulandi .Gozlerinden yas geldi.Ben de hic bir zaman kaybettigimiz buyuklerimizin isimlerini koyma taraftari degildim ama cok icimden geldi belki bu acili gunumuzde biraz olsun kocami mutlu edebilirim diye dusundum.

aynı durumu hamileyken bende yaşadım.eşim değil ama k.validem pek ısrarcıydı.hele de ikiz olup ikisinin de erkek olduğunu öğrendiği andan itibaren coşmuştu isim konusunda.ama ben ölmüş ya da yaşıyor olsun büyüklerin isimlerinin çocuklara verilmesine karşıyım.isimle mi devam edecek soy Allah aşkına? bu dayatmalar çok çirkin ve isim hakkı sadece anne-babaya ait olmalı.şimdi eltim hamile,bebeğimizin cinsiyeti henüz belli değil k.validem ismini bulmuş bile.oğlan olursa yine k.pederimin adı konulacak-mış ama eltimin haberi yok henüz:27:

Çocuğa ölen bir tanıdığın adını koymak iyi değildir, çünkü enerjisini etkiler ama çok yapan var malesef bunu.

merhaba herkese. şu an 20 küsür haftalık hamileyim. erkek bebek bekliyorum. bebeğe hala isim bulamadık. neyse eşim şakayla karışık bebeğe kendi babasının adının yanında istediğimiz ismi koyabileceğimizi söylüyor mesela kendi baba ismi fatih olsun fatih emir koyarız diyor. neyse bu önemli değil ama benim babam vefat etti. ben babamın ismini koyalım demiyorum ama kendisi de şakayla karışık devamlı aynı espriyi yapıyor. geçenlerde kardeşemen yanında da söyledi. insan hiç mi düşünmez bunun babası vefat etmiş ben böyle espri yapmayım diye. neyse geçen gün yine aynı espriyi yaptı. ben de artık sinirime hakim olmaya çalışarak babanın ismini koymak istiyosan koyabilirsin ama şaka olarak yapıyosan yapma, kırılıyorum dedim. bu sefer suratını astı. neye kırıldığımı bile anlamadın değilmi dedim. neyse bi tartışma olmadı ama ne kadar düşüncesiz ya. benim böyle bir yaram varken böyle şaka yapılırmı. babasının ismini koymak istiyosa da ben koyma demedim ki. en çok da kardeşimin yanında söyleyince şaşırdım. şimdi Allah korusun onun anne veya babası ölmüş olsa ben çocuğumuza annemin adını koyalım diyemem ya. acaba ben mi kırılganım.

herkes ince fikirli olamıyor canımemin ol düşünemeiştir.sen haklısın tabi.ama bence eğer içinde kaldıysa sen ona teklif et bnm babamın ismini koyalı die yok derse tartışma ikisinide koydurma adil olsun bu arada babanın mekanı cennet olsun başın sağolsun canım.

Ben de 3 aylik hamileyim .Daha cinsiyeti belli degil.Hamile kalmadan once ve ilk aylar esim sakayla isimler uretiyordu (Bu arada hem kayinbabam hem babam vefat etti) Bir ara yine gulerek babamin ismini koyariz dedi.Benim babamda vefat etti bu konuda ne dusunuyorsun dedim.Ikisinin ismini koyariz dedi gulerek.Cok ciddi bir sekilde "bana bak ne senin ne de benim babamin ismi konulmayacak.Ben bir liste yapicam onun icinden beraber begenecez"dedim.Garibim hemen "tamam" dedi ve bir daha konuyu acmadi.3 hafta evvel cooook sevdigim asla kayinvalide olarak gormedigim anne yerine koydugum onunda beni kizi yerine koydugu bir gun olsun birbirimizi kirmadigimiz caniim kayinvalidemi kaybettik.Gecen gun "eger kizimiz olursa ikinci ismini annenin ismini koyacam" dedim.Cok duygulandi .Gozlerinden yas geldi.Ben de hic bir zaman kaybettigimiz buyuklerimizin isimlerini koyma taraftari degildim ama cok icimden geldi belki bu acili gunumuzde biraz olsun kocami mutlu edebilirim diye dusundum.

ay canım iyi niyetinden dolayı allah senden razı olsun inş.gözlerim doldu kız:) çok güzel düşünmüssün tebrik ederim allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inş.

ay canım iyi niyetinden dolayı allah senden razı olsun inş.gözlerim doldu kız:) çok güzel düşünmüssün tebrik ederim allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inş.

Bu arada siz de hamileymissiniz.Allah saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi nasip etsin insallah.Rabbim hayirli dogumlar ,hayirli evlatlar nasip etsin bizlere.

Hic sevmiyorum ya bebeklere illa anne baba ya buyukanne dede amca vesayre
isimlerinin konulmasini.

Kucucuk cocuklara yakistiramiyorum sukriye, serafettin,
kadriye, dursun, halime bilmem ne offf.

Esimin koyunde nerdeyse butun erkeklerin ismi ya mustafa ya mehmet yada ahmet.

Ben de çocuğa, yaşasın yaşamasın anne babanın isminin verilmesine -iki ismi olsa bile- karşıyım.
Herkesin ayrı bir ismi, ayrı bir yaşantısı olmalı. Başkasının isminin konulmasının çocuğu olumsuz etkilediği söylenir.
Ayrıca eşin şimdi şaka yapıyor gibi gözükebilir ama her şakanın altında bir gerçek payı vardır.

Böyle sinsi insanlara çok sinirlenirim bence bunun şakası olmaz koyma niyeti varsa size danışır yada sizi ikna etmeye çalışır belki siz sevmiyosunuz yada huyunu beğenmiyosunuz yada çok sevseniz bile bence o çocuk ikinizin surat asmaya hakkı yok tam aksi surat asacak taraf sizsiniz sizin yerinizde olsam madem babasının adını koymak istiyo kendi babanızın adınıda yanına ekleyin bencil davranmamayı öğrensin

2 ay önce doğum yaptım eşim tek bi laf söyledi bu hamileliğim ve öncesi 4 yıl olmamıştı benden kaynaklanan sebeple pko vardı bu yüzden ismini sen koycaksın sıkıntısını en çok sen çektin dedi annesigilede biz ismini koyduk dedi noktayı koydu

merhaba herkese. şu an 20 küsür haftalık hamileyim. erkek bebek bekliyorum. bebeğe hala isim bulamadık. neyse eşim şakayla karışık bebeğe kendi babasının adının yanında istediğimiz ismi koyabileceğimizi söylüyor mesela kendi baba ismi fatih olsun fatih emir koyarız diyor. neyse bu önemli değil ama benim babam vefat etti. ben babamın ismini koyalım demiyorum ama kendisi de şakayla karışık devamlı aynı espriyi yapıyor. geçenlerde kardeşemen yanında da söyledi. insan hiç mi düşünmez bunun babası vefat etmiş ben böyle espri yapmayım diye. neyse geçen gün yine aynı espriyi yaptı. ben de artık sinirime hakim olmaya çalışarak babanın ismini koymak istiyosan koyabilirsin ama şaka olarak yapıyosan yapma, kırılıyorum dedim. bu sefer suratını astı. neye kırıldığımı bile anlamadın değilmi dedim. neyse bi tartışma olmadı ama ne kadar düşüncesiz ya. benim böyle bir yaram varken böyle şaka yapılırmı. babasının ismini koymak istiyosa da ben koyma demedim ki. en çok da kardeşimin yanında söyleyince şaşırdım. şimdi Allah korusun onun anne veya babası ölmüş olsa ben çocuğumuza annemin adını koyalım diyemem ya. acaba ben mi kırılganım.

Bence haklısın canım ama erkekler bayanlar kadar ince düşünemiyor bunu da hesaba katmakta fayda var...bende seninle aynı durumdayım ama bana bu düşüncesizliği yapan kayınvalidem...her fırsatta bebeğe benim adımı koyun der hay Allahım yaaa:)))))) bende susarım tabii ki,bu arada işin komik tarafı ortada hamilelik de yok:)))

bende bebek yok bişey yok....
bir gün kayınvalidem diyorki erkek olursa kayınpederinizin ismini koyun. ordan kayınpederimde diyorki yok istemem, gerek yokki, gençler ne istiyorsa onu koysun... ama kadın sürekli aynı şeyi emme basma tulumba gibi tekrarlıyor.yok senin ismin olsun diye.. biliyorki ben koymam, ama bekliyorki o anda bi tepki vereyim, ortam gerilsin, kısacası tahrik ediyor....
bende hiiçç ses etmedim, içimden dedim çok beklersin, senin keyfine kalmıştı zaten bebegimin ismi :1:
cocugumun ismini o kadar agrı sancı çektim ancak ben koyabilirim.... kocacım bak isim konusuna senide ortak ettim beraber karar verelim, sana jest yaptım daha ne bekliyorsun de :1:

Eşiniz bilerek sizi üzmek için yapmamıştır, aklına bile gelmemiştir kırılacağınız emin olun çünkü yaratılışları öyle hepsi biraz odun . Kırıldığınızı açıkça söyleyin anlamaz başka türlü

ben evladlarımıza ölmüş bir kişinin ismini koymaya karsıyım ... çünkü ne yazık ki aynı hataya ben düştüm eşimn bisin adını koyduk ölmüştü genç ölümüydü .. evlad sevgisini hiç bilmiyordum ki nerden bileyim bu kadar sıkıntı yaşayacagımı ... ilk zamanlar adı ne derlerdii atyorum ahmet emre derdim ayyy allah sonunu benzetmesin derlerdi ... çok üzülürdüm ... şimdi ilk adını kimseye kullandırtmıyorum keşke zamanı geri alabilsemde oğlumun tek adı olsa .. eşimde bu konuda çok hassas bana çok kırgın abisnn adını söyletmiyorum die .. ama ne yapım o onun abisiyse diğeri de benm evladım çok üzülüyorum çok endişeleniyorum hatta biraz daha büyüyünce mahkemede ilk adını sildirtmeyi düşünüyorum

nefret ediyorum şu isim konusuna karışanlardan.
fikir dahi beyaz edilmesini sevmiyorum.
bende 17 haftalık hamileyim.henuz iism duusnmedık ve hiç konuşmadık.
patavatsız kaynanam.önce inş. erkek olur ahmete yardımcı olur dedi.
bizim orda ise tam tersi kız olsunda anasına yardım etsin falan derler.
yok o isim olsun yok bu isim olsun daha bız bı düşünelim yaaa..
ahmete uygun isim olsun diye mehmet olsun falan dedi.
kaynana değilmi işte hep oğlunu düşünür....

Back
X