bebeğin kafası midemdeymiş

elmassezin

Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
7
0
16
İzmir
kızlar selam bebeğimin kafası mideme denk gelmiş ve bende yanma vardı herzaman.ama şimdi yemekleri bile zorla yemeye başladım.hazmedemiyorum.sanki mideme inmiyor kalıyor yemek borumda.bu normal mi son ayda

cnm geçmişo lsun bendede yanmalar çok var ben 6 aylık hamileyim çok zor hakkaten son aylarda artrsa napçam bilmiyorum renni şurup alıyorum pek fayda etmedi açıkçası

Merhaba sevgili anneler :) Evet maalesef bu mide yanmaları çok fenadır. Benim son 3 ayın kabus gibi geçmişti, yemek yedikçe yanma geçer mantığıyla davranıp daha çok yiyip daha çok acı çekiyordum. Gaviscon şurup az da olsa rahatlatıyor, hamileyken güvenle kullanabilirsiniz. Doğum yaptığınız anda tüm bu yanma hissinin geçmesi çok entresan. şimdi de 2.bebeğime 7+5 hamileyim ve kısmetse eylül ayında doğacak. İnşallah sağlığı ile gelir en büyük duam bu şu sıralar (tabi kızımdan sonra:)) Şu anda da müthiş bir mide yanması ve bulantı çekiyorum ilk gebeliğimde yoktu bunlar. Ne yersem yiyim işe yaramıyor hatta bazı yiyecekler daha kötü yapıyor özellikle gazlı içecekler, tatlı vs. Bu dönemi atlatabilmek için (atlamayacak ama en aza inebilir) az az ama sık sık yemeğe özen gösterin ve midenizi yakacak yiyecekler fazla yemeyin. Yemek yedikten sonra uzanmayın sakın mümkün oldukça dik durun. Akşamları yemek ile yatağınız arasında en az 3 saat olsun ve başınızın arkasına 2 yastık koymayı ihmal etmeyin. Çok yatay durursanız reflü devreye giriyor ve sıkıntı yaşanıyor.

Ben bunların çocuğuna dikkat etmemiştim önceden umarım bu sefer dikkat edebilirim :) Bebeklerinizi sağlıkla alın kucaklarınıza :):54:

Back
X