bebeğin kilo alması için ?

kelebe_k

Kafa Nereye Ben Oraya :)
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
2.277
227
163
Eskişehir
doğumuma çok az kaldı..32 haftalık hamileyim..biri 1600 gr..diğeri 1400..
doktorum 2,500 kiloyu görürlerse daha iyi olur dedi..ama az bir zamanım kaldı..sütle meyve suyu kilo aldırıyor..
ama hızla kilo almaları için ne yapmam gerek..bildiğiniz denediğiniz şeyler varsa, paylaşırsanız çok sevinirim..

Bana doktorum her gün kii vermişti ve hemen hemen her gün yedim.34 haftalık 2190 gr. doğum yaptım.Bilmiyorum kivilerin etkisi olmuş mudur.Sağlıkla kavuşmanı dilerim bebeklerine.

sola doğru yatılırsa bebekler daha iyi beslendiğinden daha çok kilo alıyorlarmış diye biliyorum

Süt ve meyve mi kilo aldırıyormuş bebeğe ? Ben de bu konu hakkında pek fikir sahibi değilim. Bizim değilde bebeklermizin kilo alması için önerilen başka şeyler varmı ?

bol bol ekmekle pekmez ye tabi abartmadan teyzemin oğlanlar öyle kilo almıştı inşallah sennkilerde alırlar arkadaşım

Evet pekmezi duymuştum ama ekmek bebeğe değil anneye kilo yapıyormuş..doktor öyle söylemişti..

Ekmeği ve makarna türü şeyleri tadımlık ye..bunların çocuğa hiçbir faydası yok..sadece sana kilo yapar demişti..

pekmezi yersin o zaman arkadaşım inşallah tosun gibi olurlar

Protein ve kalsiyumdan zengin yiyecekler yemeye calis: sut, yogurt, peynir, yumurta ve dondurma gibi. Hamur islerinden kacin. Bebege faydasi yok. Sadece kendin kilo alirsin.

sağolun arkadaşlar..yazdıklarınızı kesinlikle denicem..çok az zamanım kaldı.işallah kilo alırlar bu kısa zamanda.

bana doktorum her gün kii vermişti ve hemen hemen her gün yedim.34 haftalık 2190 gr. Doğum yaptım.bilmiyorum kivilerin etkisi olmuş mudur.sağlıkla kavuşmanı dilerim bebeklerine.

doğumunuz ve bebişinizhayırlı olsun benim de bebeğimin erken doğma ihtimali var sizin bebeğiniz küveze girdimi acaba ondan çok korkuyorum

ya uf ben çok korkuyorum, 30+4 haftalık hamileyim, dört gün önce ölçümlerde bebeğim 37 cm kilosu da 1.250 gramdı. Doktor biraz minyon diyor yani ufak azcık ama sağlıklıymış. Fakat kilosu düşük di mi? çok korkuyorum bişey olucak diye, kafam bir türlü rahatlamıyor. Reflü ve kusmalarım yüzünden ben çok yemek yiyemiyorum, meyve asitleri bile aşırı miktarda reflü yapıyor. 76 kiloydum, 68 e düştüm bu haftaya kadar anca 70 kilo olabildim. o da benim aldığım kilo değil bebeğin kilosu işte. nasıl büyütçem ben bu küçük kızı yav : )

canlarım hiç boşuna üzülmeyin,zayıf doğan bebekler çok daha hızlı kilo alıyor,daha hızlı toparlanıyor.buna büyümeyi yakalama deniyormuş,doktorumuz söylemişti.benim bebeğimin kilosu da çok düşüktü,çok kafaya taktım,doktorum sürekli 2hafta geriden geliyor,minyon bir bebek olacak diyordu.bu sitede okuduğum herşeyi denedim,hergün fazladan bal muz kivi ve 1litre süt tükettim,sonuçta bebeğim 2700gr doğdu,fazladan almış olduğum kilolar yanıma kar kaldı.sonradan sadece anne sütü aldığı halde tombiş bir bebek oldu oğlum,ta ki ek gıdaya başlayana kadar.siz sağlıklı beslenin yeter.doğduktan sonra öyle hızla kilo alıp öyle hızla verebiliyorlar ki,doğum kilosunun pek bir önemi olmuyor.hamileliğinizin tadını çıkarın.kiloya takılmayın

balık yemek bebeğe kilo aldırıyor diye biliyorum ben de..ben pek yiyemiyorum ama benim de bebeğimde böbrek genişlemesi var erken alınma ihtimali de ortaya çıkıyor bu durumda..buyüzden ben de artık sadece bebeğe kilo aldıracak şeyler yemek istiyorum ki erken doğum olursa ne kadar kilolu olursa o kadar iyi..

arkadaslar bende mart ayinda yeni dogum yapanlardanim,,kendinizi hic stresse sokmayin.bebeler inanin cok hizli büyüyolar,,bu gün kirkimiz cikiyo,,benim oglanada doktorumuz biraz düsük kilolu gözüküyo dedi,,hatta doguma giderken ultrasonda yine bakti kilosu 3kilo200 gr falan dedi,,tosunum 3kilo 420 gr dogdu,,gecen hafta yani 5. haftamizda 4kilo 600 gr olduk ) MASALLAH diyelim teyzeleri elinizden geldigince güzel beslenin,,bebek anne karninda gelisiyo,,özellikle bagisiklik sistemi güclü olmali,,ben günde 2 haslanmis yumurta,haftata 2 gün balik,taze balik tabi,,,hamur iside yedim bol bol doguma 52 kiloyla basladik 75 kiloyla bitirdik ) cok aldim ama oglusuma deger ) tavsiyem kafanizi yormayin,kendinize stresse sokmayin canlarimm,,,ALLAHIM hayirli dogumlar nasip etsin,,INSALLAH bi ikinmada cikarlar ) ve kesinlikle normal dogum diyorum,,,

haaaa bideee o yirtik olmasin diye yaglanin falan,palavra ben yaglanmaktan bitlenecem sandim )) ve yirtik oldu bol bol,,aldigim yaglarda ucuz falan degildi,,anlicaniz vaktinizi bosa harcamayin,paraniza yazik doktorumda dedi bana bosuna yaglanma diye,

Benim doktorum karbohidrat ozellikle pekmez, recel, bal bebege kilo aldirir dedi. Yalniz lufen baskalarinin ayni haftadaki bebekleriyle kendinizinkini karsilastirip uzulmeyin. Bu isin genetik tarafi da var. Annenize ve kayinvalidenize sorun. Ben 3.200 dogmusum, esim kayinvalidem cok kilo almasina ragmen 2900 dogmus hem de gununde. Ikimiz de normal kiloluyuz, hatta esim uzun ince. Yani bunu da goz onunde bulundurun, bosuna uzulmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…