Bebeğin olduğu yerde bazen içten bir gerilme hisseden oluyor mu?

esssen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
310
11
116
Ankara
Nasıl tarif edeceğim bilemiyorum. Bazen bebek hareket ettiği zaman yani, sanki içten bir kasılma gerilme gibi bir şey oluyor hatta oğlumu elimle hissedebiliyorum. 5-10 sn sürüyor sonra elimi karnıma koyunca hemen hareket edip içerde dört dönüyor sanki. Tarif edemiyorum kasılma-kramp gibi, içten bebek sanki ellerini ayaklarını uzatmışta bulunduğu yeri geriyor gibi.

Tam da doktorumun işi bıraktığı döneme denk geldi, yakınlarda da kontrolüm yoktu. Eski hastanedeki hemşire kasılma ise daha erken olmaması lazım, gel mutlaka dedi (22 haftalığız) Nasıl panik oldum, iş yerinde ağlamamk için zor durdum. 1 saat stres oldum, yavrum hemen tekme atmaya başladı ben üzülünce, sanki teselli ediyor beni. Sonra da bir kere gittiğim hastaneyi aradım, doktora bağlamadn sekreter kız çok normal olduğunu, bebeğin artık büyüdüğünü hareketlerinin ve benim algılayışımn da değiştiğini söyledi. Kanama, kasıkta kasılma olursa gel dedi yoksa gelmenize gerek yok dedi...

bahsetmek istediğim şey, ikiside özel hastaneydi birisi sırf para için beni çağrdıysa o 1 saatlik süreçteki stresi bana yaşatmalarına değer mi diye düşündüm. Birisinde gerek bile yok panik olmayın dedi.

Acaba bebeği tarif edemediğim şekilde başka hareketini hisseden var mı?

sekreter kiz dogru soylemis..bebek buyuyor artik. hareketler degisiyor.hizlada degisecek. bu kadar panik olma bos yere üzme kendinide bebeginide..daha ne hareketlerini göreceksin. ben 31 haftadayim..o kadar cok tekme atma , vurma, yada dönme bir sürü degisik hareket var.. hepsine alistim.. sükür cünkü bunlar bebeklerimizin saglikli oldugunun göstergesi.korkacak birsey yok..

canım bu çok normal.benim de öyle oluyor.sanki bebek iki kolunu açmış bir sağdan bir soldan ittiriyor beni.ya da poposuyla itiyor karnımı:))bu hareketlerin tadını çıkar.hareketleri arkadaşın dediği gibi sağlıklı olduğunu gösteriyor.ben bu hareketlerle çok mutlu oluyorum onunla konuşmaya başlıyorum.sen de panik yapma kasılmalar kasık bölgendeyse doktora git.yok değilse bence tadını çıkar hamileliğin her şeyin seni tedirgin etmesine izin verme.biztevekkül ediyoruz.sonuçta bebeklerimizi göremiyoruz.mükemmel bir el onları karnımızda şekillendiriyor.bebeğini inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın:)):66:

:nazar:arkadaşlar bende 22. haftadym
aynen bende de bu tarz gerilmeler oluyor öz. ayaktayken... korkuyordum sayenizde rahatladım

Bende de tam 22. haftada kasığımın üstümde güm güm başlamıştı vuruşlar. Hatta ilk oduğunda işten çıktım evde korkudan yattım. Şimdi gülüyorum o zaman ki halime. Bebeğin başı aşağıdaymış, sıkıştıkça ben oturdukça vuruyormuş meğerse.Şu ara daha da kuvvetlendi. Çok zorlayınca "ay, oy" diye sesli nidalar çıkarıyorum. Eşim ne oldu diyor. Elle de hissediliyor. Normalmiş meğerse hepsi. Şimdi gün içinde güm güm vursa da iyi olduğunu bileyim diye bekliyorum.

Yok beh canım birşey olmaz ondan şiddetli ve sık sık olmadıgı sürece.Bende 24+6 günlügüm o haftalarda bendede oluyordu ki halada bazen olur.Elimn altında ufacık bir top varmış gibi hissederdim.Bazen bebeklerde gerilme refleksi oluşurmuş yada aniden toplanma bunlar anneye kasılma gibi yansırmış .O yüzden 20 dakikada 4 ile 4 ten fazla gelirse risk olmaz ihtimali varmış.Yani seninki normal

anladığım kadarıyla sendeki yalancı kasılma denilen şey. önemli birşey değil. ama bazen idrar yollarındaki enfeksiyondan kaynaklı olabilir demişti benim doktorum. bende çok sık olurdu bu kasılmalar.

Nasıl tarif edeceğim bilemiyorum. Bazen bebek hareket ettiği zaman yani, sanki içten bir kasılma gerilme gibi bir şey oluyor hatta oğlumu elimle hissedebiliyorum. 5-10 sn sürüyor sonra elimi karnıma koyunca hemen hareket edip içerde dört dönüyor sanki. Tarif edemiyorum kasılma-kramp gibi, içten bebek sanki ellerini ayaklarını uzatmışta bulunduğu yeri geriyor gibi.

Tam da doktorumun işi bıraktığı döneme denk geldi, yakınlarda da kontrolüm yoktu. Eski hastanedeki hemşire kasılma ise daha erken olmaması lazım, gel mutlaka dedi (22 haftalığız) Nasıl panik oldum, iş yerinde ağlamamk için zor durdum. 1 saat stres oldum, yavrum hemen tekme atmaya başladı ben üzülünce, sanki teselli ediyor beni. Sonra da bir kere gittiğim hastaneyi aradım, doktora bağlamadn sekreter kız çok normal olduğunu, bebeğin artık büyüdüğünü hareketlerinin ve benim algılayışımn da değiştiğini söyledi. Kanama, kasıkta kasılma olursa gel dedi yoksa gelmenize gerek yok dedi...

bahsetmek istediğim şey, ikiside özel hastaneydi birisi sırf para için beni çağrdıysa o 1 saatlik süreçteki stresi bana yaşatmalarına değer mi diye düşündüm. Birisinde gerek bile yok panik olmayın dedi.

Acaba bebeği tarif edemediğim şekilde başka hareketini hisseden var mı?

bu çok normal hiç korkma..
bende de epeydir oluyo hele şimdi daha da arttı
öle bi ittiriyoki bebiş, karnımı yırtıp çıkıcak sanki :21:
acıtıyo artık ama olsun ben mutlu oluyorum o kıpraştıkça sağlıklı, iyi olduğunu gösteriyo....

Son düzenleme:
Back
X