Bebeğin ters durmasi

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Kızlar ben 32 haftalık gebeyim bebeğim makat gelisiymis .doğum pozisyonu almamış :KK43: doktor döner dedi ama internette felan hep dönmediği yazıyor :KK43: normal doğum istiyorum hem yaşım erken hemde ilk cocugum.Ben fazla hareketli biri değilim hamilelikle iyice tembellestim evimi önceden düzenli temizlerdim şimdi onun için bile hareket etmiyorum. Sadece sofra kurarken toplarken bulasik felan öyle hareket ediyorum:) bunun etkisi var mi sizce neler yapmalıyım bebeğimin dönmesi için öneriniz var mi acaba teşekkürler simdidennn

Dönmezse dönmesin niye bu kadar stres yapıyorsunuz? Normal doğum olmaz da sezeryan olur. Benim kızım da tersti ve sezeryan oldum. Sıkmayın canınızı, tadını çıkarın bu günlerin.

Bir de doktorum 34. Haftaya kadar dönebilir derdi hep.

Dönmezse dönmesin niye bu kadar stres yapıyorsunuz? Normal doğum olmaz da sezeryan olur. Benim kızım da tersti ve sezeryan oldum. Sıkmayın canınızı, tadını çıkarın bu günlerin.

Bir de doktorum 34. Haftaya kadar dönebilir derdi hep.
Haklisiniz ama ne bileyim herkes gözümü korkuttu sezeryandan :( ilk çocuğum birde ,

Kızlar ben 32 haftalık gebeyim bebeğim makat gelisiymis .doğum pozisyonu almamış :KK43: doktor döner dedi ama internette felan hep dönmediği yazıyor :KK43: normal doğum istiyorum hem yaşım erken hemde ilk cocugum.Ben fazla hareketli biri değilim hamilelikle iyice tembellestim evimi önceden düzenli temizlerdim şimdi onun için bile hareket etmiyorum. Sadece sofra kurarken toplarken bulasik felan öyle hareket ediyorum:) bunun etkisi var mi sizce neler yapmalıyım bebeğimin dönmesi için öneriniz var mi acaba teşekkürler simdidennn

İnternette yazanları o kadar ciddiyr almayın, burada yeterli bilgi ve tecrübesi olan doltor sonuçta. Şimdi önümde bir kitap açık, orada 32 ila 36 hafta arasında bebeğin baş aşağıya döndüğü, dönmediği bazı durumlarda egzersiz önerildiği, doğumdan önce dahi doktor tarafından pozisyonlama yapılabildiği vs yazıyor. Yani endişe etme, doltorun döner dediyse döner :)

stres yapma dönmezse sezeryan olursun sağlık olsun gerisini boşver

Bazı hareketler vardı dönmesi için, hatta YouTube videoları bile olabilir.
Ben azmedip döndürdüm bebeği de yine de sezeryan olmuştu.
Ama sağlığınız el veriyorsa hareketlenin, yürüyüş en iyisi zaten, bir de hareketleri yaparsanız katkınız olur.
Çok oldu ben hatırlamıyorum ne yapmıştım.

Daha dövebilir arkadaşınki son 2-3 haftada dönüp erken bile doğdu

Stres daha beter yapar ki sezeryan kötü birşey değil korkutmayın kendinizi

Daha iki ayınız var havalar da düzeliyor hergün yarım saat yürüseniz bile size çok iyi gelir

Sağlıkla kucağınıza alın

Benim küçük maddesinde öyle oldu doktor doğum zamanı duzelmese sezaryan olucak dedi doğum günü makinaya koydular duzelmedi annemin doktoru bur kez daha deneyelim şans işi belki ikincide duzelir dedi ve düzeldi normal doğum yaptı bol bol dua et iki defa makinaya git insallah düzelir.

Canım doktor banada dedi 36 haftaya kadar yolu var bu işin bak benim düzeldi inşallah seninde düzelir daha erken içini ferah tut

etkisi yok.
karın bölgedende kasık bölgende ve bel ayak agrın yoksa normal dogum diye kendini zorlama.
kordon dolanırsa cocuk bazen askıda kalabilyor. bazıda başka sebeplerden dönmüyor.
kimi doktrda sezeyanı sevdigi için mi nedir cocuk dönmedi diyor. ( bunu duydum yani sallamıyorum )
bu yuzden 2. bir doktr. git.
birde cocuk döndügünde ani bir tansiyon düşmesi mide bulantısı vs. hissedebilrisin. ki aslında bebegin dönüp dönmediğni anlarsın.
ayaklakları nerede yan mı kalmış ? yarım yan mı kalmış ?
tepiklediginde iyi ce bir dikkat et. ayakları nerden vuruyor. kafası ne tarafta. elinle bile hissedersin.

etkisi yok.
karın bölgedende kasık bölgende ve bel ayak agrın yoksa normal dogum diye kendini zorlama.
kordon dolanırsa cocuk bazen askıda kalabilyor. bazıda başka sebeplerden dönmüyor.
kimi doktrda sezeyanı sevdigi için mi nedir cocuk dönmedi diyor. ( bunu duydum yani sallamıyorum )
bu yuzden 2. bir doktr. git.
birde cocuk döndügünde ani bir tansiyon düşmesi mide bulantısı vs. hissedebilrisin. ki aslında bebegin dönüp dönmediğni anlarsın.
ayaklakları nerede yan mı kalmış ? yarım yan mı kalmış ?
tepiklediginde iyi ce bir dikkat et. ayakları nerden vuruyor. kafası ne tarafta. elinle bile hissedersin.
O agrilarim genelde oluyor ama.. Birde hep sağ da ve solda hissediyorum genelde bebeğimi. Tabi karnımın ustunde de gezindigini çok hissediyorum kaburga kemiğinin altında geziyor nerdeyse:( sağ tarafımda çok toplanıyor

O agrilarim genelde oluyor ama.. Birde hep sağ da ve solda hissediyorum genelde bebeğimi. Tabi karnımın ustunde de gezindigini çok hissediyorum kaburga kemiğinin altında geziyor nerdeyse:KK43: sağ tarafımda çok toplanıyor
o zaman 2. hatta belki 3. doktor. gez. saglık ocagında ebeye de git. anlşrlar cocuk nerde donmemişse söylerler.
kimse bebegi ve seni riske atmak istemez.
bak örnek ablam. cocuk yan kalmış. kendi doktro 8 aya kadar cok cok güğzel dondu normal dogum yaparsın dedi ama hastane dogum için cook para istredi.
ablamda cok paraveremem diyince başka dokt. arayışına girdi. gittigi bir dokt. bu cocuk asla normal dogmaz yan kalmış dedi. ablam biz şok.
binamizda emekki ebe vardı. ona indi ablam bi muayene etti. evet dedi dönmemiş. asla normal doguma gitme. kordona dolandı ise bogulabilir cocuk.
neyse ablam sezeyan oldu. gercekten de hem koplundan hemde alın tarafından kordona dolanmış. ip izi gibi izleri vardı alnında ve gögüsünde.

o zaman 2. hatta belki 3. doktor. gez. saglık ocagında ebeye de git. anlşrlar cocuk nerde donmemişse söylerler.
kimse bebegi ve seni riske atmak istemez.
bak örnek ablam. cocuk yan kalmış. kendi doktro 8 aya kadar cok cok güğzel dondu normal dogum yaparsın dedi ama hastane dogum için cook para istredi.
ablamda cok paraveremem diyince başka dokt. arayışına girdi. gittigi bir dokt. bu cocuk asla normal dogmaz yan kalmış dedi. ablam biz şok.
binamizda emekki ebe vardı. ona indi ablam bi muayene etti. evet dedi dönmemiş. asla normal doguma gitme. kordona dolandı ise bogulabilir cocuk.
neyse ablam sezeyan oldu. gercekten de hem koplundan hemde alın tarafından kordona dolanmış. ip izi gibi izleri vardı alnında ve gögüsünde.
Aa anladm Canim ya Allah korumuş iyiki bisey olmamış. Ben devlet hastanesine gidiyorum aslında ve orda hep değişik doktorlar oluyo her seferinde farklı doktor kontrol ediyo bakalım bidahaki kontrol 1 ay sonra :( inşallah doner bebism:)

Aa anladm Canim ya Allah korumuş iyiki bisey olmamış. Ben devlet hastanesine gidiyorum aslında ve orda hep değişik doktorlar oluyo her seferinde farklı doktor kontrol ediyo bakalım bidahaki kontrol 1 ay sonra :KK43: inşallah doner bebism:)
bir kere de özele git. bakalım ne diyecekler... yada gercekten saglık ocaklarında ebelere git. böle böle duydum cok endişe ediyorum filan... de agla :D

Back
X