Çocuk Hastalıkları bebeğinde atopik dermatit alerji sorunu yaşayan anneler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

asin25

nisamla.blogspot.com
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2009
3.858
3
358
38
Ankara
[h=5]merhabalar. 4 aylık bebeğimde atopik dermatit (alerjisi)Yüzünde özellikle sol yanak kısmında kuruluk kızarıklık ve yaralar oluyor. kullandığım ilaçlar ve gittiğim doktorlardan bir fayda göremedim. alerjik bünyeli böyle büyüyecek diyorlar sadece bildiğiniz önerebileceğiniz birşey varmı acaba benim atladığım birşey olabilirmi. deterjan krem şampuan vs kullanmıyoruz evde yün yok peluş ları yaklaştırmıyoruz başka fikriniz var mı ???[/h]

[h=5]merhabalar. 4 aylık bebeğimde atopik dermatit (alerjisi)yüzünde özellikle sol yanak kısmında kuruluk kızarıklık ve yaralar oluyor. Kullandığım ilaçlar ve gittiğim doktorlardan bir fayda göremedim. Alerjik bünyeli böyle büyüyecek diyorlar sadece bildiğiniz önerebileceğiniz birşey varmı acaba benim atladığım birşey olabilirmi. Deterjan krem şampuan vs kullanmıyoruz evde yün yok peluş ları yaklaştırmıyoruz başka fikriniz var mı ???[/h]

cnm benım oglumafa ıkı aylıkken aynı teshıs konuldu ozeldekı dr hemen kortızonlu krem verdı ıkı surmeye hafıfledı ama ıcım rahat etmedı tavsıye uzerıne arastırma hastanesıne cıldıye bolume gıttım masalla o yanagındakı adeta kabuklanmıs goruntuyu bır daha hıc yasamadık onerılerını soyleyım

1.ben bebegımı hergun yıkardım atopıgın bas dusmanı cıldın kurumaıymıs haftada sadece ıkı kez banyo dedı
2.sebamedın sampuanını ve bebek ıcın olan bır yuz kremı var nemlendırıcı gunde ıkı kez onu surerek nemlı tut cıldını dedı
3.bebek ıcn olan sabun tozu kullan dedı ben roxy kullandım
4.yeedıgın gıdaları dene dedı ben ne zman yumurta yesem yanakarında cogaldını farkettım ve yumurtayı kestım kı 6 aylık oldıuguındada ek gıdalara gectıgımızde gercekten yumurta alerjısınoldıgu ıspatlandı

bu dedıklerımı uygularsan duzelıcektır malesef alerjık bebekler bronsıtede yatkın oluyor bır sene bıyunca 3 kez bronsıt yasadık kroyucu toza basladık

aklına takılan bır soru olursa cvolayabılırım

cnm benım oglumafa ıkı aylıkken aynı teshıs konuldu ozeldekı dr hemen kortızonlu krem verdı ıkı surmeye hafıfledı ama ıcım rahat etmedı tavsıye uzerıne arastırma hastanesıne cıldıye bolume gıttım masalla o yanagındakı adeta kabuklanmıs goruntuyu bır daha hıc yasamadık onerılerını soyleyım

1.ben bebegımı hergun yıkardım atopıgın bas dusmanı cıldın kurumaıymıs haftada sadece ıkı kez banyo dedı
2.sebamedın sampuanını ve bebek ıcın olan bır yuz kremı var nemlendırıcı gunde ıkı kez onu surerek nemlı tut cıldını dedı
3.bebek ıcn olan sabun tozu kullan dedı ben roxy kullandım
4.yeedıgın gıdaları dene dedı ben ne zman yumurta yesem yanakarında cogaldını farkettım ve yumurtayı kestım kı 6 aylık oldıuguındada ek gıdalara gectıgımızde gercekten yumurta alerjısınoldıgu ıspatlandı

bu dedıklerımı uygularsan duzelıcektır malesef alerjık bebekler bronsıtede yatkın oluyor bır sene bıyunca 3 kez bronsıt yasadık kroyucu toza basladık

aklına takılan bır soru olursa cvolayabılırım
çok teşekkür ederim yazdığın için
söylediğin her maddeyi uyguluyorum
yumurtayı bende farkettim hiç yemiyorum artık yoğurt peynir ve sütte yemiyorum denicem tek tek ona göre hareke t edicem
aynen kortizonlu kremler veriyorlar kullanmak istemiyorum ama 2 kez ağır yara oldu sanki kaynak su dökülmüş gibi sulu yara oldu mecbur sürüdm :(
mustela nın mustela stelatopia kremini aldım bu ciltler için özel üretilmiş. 2 günde bir yıkıyorum şampuanda kullanmıyorum deterjan roxy kullanıyorum ama genelde deterjansız yıkıyorum sonuç yine aynı kuruluk :(
kaç tane doktora gittim yok hiç bişy iyi gelmiyor nemlendiri mustelayı çok övdüler öyle ahım şahım bi faydasını göremedim babe marka aldım oda pek işe yaramadı.
peki bebeğiniz ne kadarlık oldu geçtimi şuan ?
ek gıda döneminde çok sorun yaşayacağımızı düşünüyorum bende
doktorda astıma falan çok yatkın olurlar dikkat et dedi bana :(

Çok geçmiş olsun. Çağın belası maalesef bu alerji.
Bizimkinin kanda alerji oranı 210 çıkmıştı. Fakat neye alerjisi olduğunu bulamadılar. Bende süt ve ürünlerine hassasiyeti olduğunu farkettim. Bunun dışında acı yediğimde yine kaşıntı ,kızarıklık oluyor. Alerji damlası kullanıyoruz.

çok teşekkür ederim yazdığın için
söylediğin her maddeyi uyguluyorum
yumurtayı bende farkettim hiç yemiyorum artık yoğurt peynir ve sütte yemiyorum denicem tek tek ona göre hareke t edicem
aynen kortizonlu kremler veriyorlar kullanmak istemiyorum ama 2 kez ağır yara oldu sanki kaynak su dökülmüş gibi sulu yara oldu mecbur sürüdm :(
mustela nın mustela stelatopia kremini aldım bu ciltler için özel üretilmiş. 2 günde bir yıkıyorum şampuanda kullanmıyorum deterjan roxy kullanıyorum ama genelde deterjansız yıkıyorum sonuç yine aynı kuruluk :(
kaç tane doktora gittim yok hiç bişy iyi gelmiyor nemlendiri mustelayı çok övdüler öyle ahım şahım bi faydasını göremedim babe marka aldım oda pek işe yaramadı.
Peki bebeğiniz ne kadarlık oldu geçtimi şuan ?
Ek gıda döneminde çok sorun yaşayacağımızı düşünüyorum bende
doktorda astıma falan çok yatkın olurlar dikkat et dedi bana :(

cnm haftada uc degıl ıkı yıka oncelıkle ne kadar banyo okadar kuruluk bırdenurunlerın faydasını gormedıysen sebamedın kını dene derım $n-sebamed-baby-protectial-baby-face-cream-50ml-bebek-yuz-kremi-98112[1].webp

benım ogum su anda 15 aylık olmak uzere dr un tavsıyelerı ıle gectı cok sukur bır dahada yasamdık yumurta tuketmedıkten sonra kızarıklık yasamıyoruz onuda tuketmıyoruz
ek gıdalarla bırlıkte alerjılerıde ortaya cıkıyor malesef
astım olmasada alerjık bronsıt var

inşallah bizimde geçer oğlumun sol yanağı alın kısmı hep kuru ve yara şeklinde çok üzüüyorum artık doktor bana hergün yıka dedi
birde yıkayınca kızarıklıklar sönüyor biraz daha o yüzden sık sık yıkamaya çalışıyorum banyodan sonra mutlaka kremliyorum ama

cnm haftada uc degıl ıkı yıka oncelıkle ne kadar banyo okadar kuruluk bırdenurunlerın faydasını gormedıysen sebamedın kını dene derımEki Görüntüle 933105

benım ogum su anda 15 aylık olmak uzere dr un tavsıyelerı ıle gectı cok sukur bır dahada yasamdık yumurta tuketmedıkten sonra kızarıklık yasamıyoruz onuda tuketmıyoruz
ek gıdalarla bırlıkte alerjılerıde ortaya cıkıyor malesef
astım olmasada alerjık bronsıt var

Yaren selam :3:
Ben çok sık yıkıyorum. Mecburen çünkü yemek sonrası üstünü başını batırıyor. Yemeklerle arası yok alışsın diye önüne koyuyorum oynuyor. Saç baş hep yemek bulaşıyor. Fakat her yıkamada şampuan kullanmıyorum .

çok geçmiş olsun. çağın belası maalesef bu alerji.
Bizimkinin kanda alerji oranı 210 çıkmıştı. Fakat neye alerjisi olduğunu bulamadılar. Bende süt ve ürünlerine hassasiyeti olduğunu farkettim. Bunun dışında acı yediğimde yine kaşıntı ,kızarıklık oluyor. Alerji damlası kullanıyoruz.

bızımde 300 e yakın cıkmıstı totalde
pekala kan ve derı tahlılınde cıkadımı cnm neye aerjsı oldugu
bızım patates domates ınek sutu ve yumurtaya cıktı
ama yumurta dısında bırseye tepkı vermedıgı ıcın vucut onları tuketıyor

bana kan testi yaptırma dediler boşuna canı yanar bebeğin çıkmaz çok küçük dedielr (doktorlar)
2 yaşına falan gelmesi lazımmış alerjinin sebebini anlamak için yada ek gıda dönemi

bızımde 300 e yakın cıkmıstı totalde
pekala kan ve derı tahlılınde cıkadımı cnm neye aerjsı oldugu
bızım patates domates ınek sutu ve yumurtaya cıktı
ama yumurta dısında bırseye tepkı vermedıgı ıcın vucut onları tuketıyor

Şüphelendiğimiz hiç bişey kanda çıkmadı. Bulamadılar.Sadece kan testi yaptırdık.
Deri testinden kastın kola çizikler atılan test mi? Eğer oysa yaşı çok küçük yapmayalım , biraz büyüyünce dedi doktorumuz.

inşallah bizimde geçer oğlumun sol yanağı alın kısmı hep kuru ve yara şeklinde çok üzüüyorum artık doktor bana hergün yıka dedi
birde yıkayınca kızarıklıklar sönüyor biraz daha o yüzden sık sık yıkamaya çalışıyorum banyodan sonra mutlaka kremliyorum ama
bızımde aynıydı cnm ama ınan banyo sayısını azaltak ve sebamed nemlendırıcı kullanmak tamemen sıldı bırde ole denesen az yıkamayı
yaren selam :3:
Ben çok sık yıkıyorum. Mecburen çünkü yemek sonrası üstünü başını batırıyor. Yemeklerle arası yok alışsın diye önüne koyuyorum oynuyor. Saç baş hep yemek bulaşıyor. Fakat her yıkamada şampuan kullanmıyorum .

merhaba nurlum
bızde aynı moddayız ınankı bu aksam yogurdu kasıkla yemege kalktı baktı basedemıyor basladı elıyle yemege :)
devamlı bunlaerı yasıyoruz am oldukca temızlıyorum
sampuan olmassa bıle su cıldı kurutuyırmus

bana kan testi yaptırma dediler boşuna canı yanar bebeğin çıkmaz çok küçük dedielr (doktorlar)
2 yaşına falan gelmesi lazımmış alerjinin sebebini anlamak için yada ek gıda dönemi

Doğru olabilir . Biz yaptırdığımızda süt,yumurta ,çilek ,muz gibi alerji yapma olasılığı yüksek gıdalara baktırdık çıkmadı. Oysa ki ben süt tükettiğimde kızarıp,kaşındığını gözlemliyorum.
Birde aşırı baharatlı ürünler yediğimde de etkiliyor bizim ufaklığı.

Alerji damlası kullanıyor musunuz?

doğru olabilir . Biz yaptırdığımızda süt,yumurta ,çilek ,muz gibi alerji yapma olasılığı yüksek gıdalara baktırdık çıkmadı. Oysa ki ben süt tükettiğimde kızarıp,kaşındığını gözlemliyorum.
Birde aşırı baharatlı ürünler yediğimde de etkiliyor bizim ufaklığı.

cnm uc yas altı eger cıkmadıysa suphelı 3 yas olunca yenıden bakılıyor
ama uc yas altında cıktıysa garantı var demek

şüphelendiğimiz hiç bişey kanda çıkmadı. Bulamadılar.sadece kan testi yaptırdık.
Deri testinden kastın kola çizikler atılan test mi? Eğer oysa yaşı çok küçük yapmayalım , biraz büyüyünce dedi doktorumuz.

bız 8 aylıkken ıkısınıde yaptrıdık derıd olmasada kan tahlılınde 4 besıne karsı cıktı

zadetan die bi damla verdi ama tam oalrak ne işe yarıyor anlamış değilim siz kullandınızmı bu damlayı
bu resmi bu gece çektim bu şekilde yara hiç geçmiyor bazen sönüyor ama genelde kuru bu bölge $ömerasaf.webp

zadetan die bi damla verdi ama tam oalrak ne işe yarıyor anlamış değilim siz kullandınızmı bu damlayı
bu resmi bu gece çektim bu şekilde yara hiç geçmiyor bazen sönüyor ama genelde kuru bu bölgeEki Görüntüle 933115

ovvv kıyamam bebegıme bızımde en alevlı halı oleydı bırde sıznkı daha buyuk yolarda
o damlayı pesembe gunu kuzenıme dr verdı dut urunlerıe alerjısı oldugu ıcın on damla
anne sutu dısında bırsey alıyrmu

Back
X