Bebeğinde, çocuğunda stereotipik hareketler olup sonradan geçen var mı bu durum çözülür mü

selina26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
279
155
23
32
2 yaşında çocuğum var ve 6-7 aylıktan beri elleri boş kaldığı zaman ya da heyecanlandığı zaman sürekli el ayak çevirme kendini kasma gibi hareketler yapıyor. Oyun oynadığında bir şeylerle uğraştığında çok normal. Bu hareketleri ekran izlerse, top oynayanları görürse ya da hiç bir şey yapmıyorsa o an boş oturuyorsa yapıyor. Göz kontağı, her şeyi anlaması, komutları yapması, sorduğumuz herşeyi göstermesi bana hiç otizmi düşündürmüyor. Sadece bu hareketler zamanla geçer diye bekledik 2 yaşında ve geçmedi (zamanla geçer diye 10 aylıkken gelişimsel pediatri doktoru demişti) hala 3-4 yaşına kadar geçer mi acaba geçmezse ileride bu hareketler onu etkiliyor mu onu merak ediyorum.
Bu hareketler gelişim geriliği olan çocuklarda olabilir dedi nöroloji doktoru ve her ihtimale karşı eeg, mr istedi onları çektireceğiz. 36 haftalık doğdu, 1 ay küvözde kalmıştı, 9 aylıkken oturdu, 17 aylıkken yürüdü her şeyi sınırda yapan bir çocuk ama gözle görülür bir gelişim geriliği yok ki gelişimsel pediatri de öyle söylemişti gelişimi iyi dedi.
Bir tek konuşması biraz geride, aslında 55 kelimesi oldu (hayvan sesleri de var onlar sayılmazsa 30 civarı) ama gün içinde çok sessiz 3-4 kelime zor çıkıyor. Acaba konuştuğu zaman bu tarz hareketlerde azalma olur mu diye düşünmeye başladım.
Daha önce bebeğinde stereotipik hareketleri yaşayan var mı 3-4 yaşına kadar geçebilir ya da azalabilir deniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…