Merhaba,10.10.2013 te dr.kontrolümde bazı sorunlar çıktı.aynı gün ayrıntılı ultrasona girdim.19 haftalık hamileyim,bebeğimde hidrosefali,meningomyelosel,sol ayakta eğrilik çıktı.Bayram gelmeden hemen alınsın dedi dr.um.Doğsa bile yaşamaz dedi.Ama aldırmayı düşünmüyorum.Tabi o günden beri biz kendimizde değiliz.Zeynep Kamil perinatalojiye yönlendirdi,aynı gün gittik ve ayın 31 ne tekrar ayrıntılı ultrason için gün verildi.ventrikül genişliği sağda 14.8 mm solda 15.8 mm.,omurgası kısa ultrasonda bizede gösterdi,kuyruk sokumuna kadar devam etmiyor.
Benzer durumu yaşayan veya çevresinde tanık olan varsa lütfen paylaşsın.Bebeğim karnımda da ölebilir miş,doğduktan hemen sonrada.Çok evhamlı biriyim zaten aklımda onlarca soru var.Doğduktan sonra nasıl bir süreç takip edeceğiz veya karnımda ölürse nasıl anlarım vs...bilgisi olan paylaşsın lütfen.
İnanın yazınızı okuyunca gözlerim dolduAllahım o nasıl bir duygu yogunludur anlayabiliyorum su 3 gundur cektıkelrınızı Allah la siz bilirsiniz ve suan karnınızda bir bebek var.Bu sitelere gırıp araştırmakta en kotusudur.Hatta çaresizlik Acabalar insanı boğar . Mail adresiniz varsa orda sizinle yazışmak isterim yardımcı olabileceğim bir şey olursa yardım etmek isterim.Bir de sizi bu konu hakkında bilgilendirmek isterim Çok geçmiş olsun
evet aynen yazdığınız gibi duygu yoğunluğu içindeyim.ilgiliniz için sağolun.mail adresimi özelden yollarım.
Vermiş olduğunuz adrese mail attım fakat mail post master uyarısı geldi anlamadım mailim size ulaşmıyor
Merhaba,10.10.2013 te dr.kontrolümde bazı sorunlar çıktı.aynı gün ayrıntılı ultrasona girdim.19 haftalık hamileyim,bebeğimde hidrosefali,meningomyelosel,sol ayakta eğrilik çıktı.Bayram gelmeden hemen alınsın dedi dr.um.Doğsa bile yaşamaz dedi.Ama aldırmayı düşünmüyorum.Tabi o günden beri biz kendimizde değiliz.Zeynep Kamil perinatalojiye yönlendirdi,aynı gün gittik ve ayın 31 ne tekrar ayrıntılı ultrason için gün verildi.ventrikül genişliği sağda 14.8 mm solda 15.8 mm.,omurgası kısa ultrasonda bizede gösterdi,kuyruk sokumuna kadar devam etmiyor.
Benzer durumu yaşayan veya çevresinde tanık olan varsa lütfen paylaşsın.Bebeğim karnımda da ölebilir miş,doğduktan hemen sonrada.Çok evhamlı biriyim zaten aklımda onlarca soru var.Doğduktan sonra nasıl bir süreç takip edeceğiz veya karnımda ölürse nasıl anlarım vs...bilgisi olan paylaşsın lütfen.
canım çok üzüldüm ben de bir dönem benzer durumları yaşadım ben her zaman başka bir doktora görünme taraftarıyım
Mrb benim yiyenimd ayni hastaliktan neredeyse ben buyuttum onu hidrosefali mmc yani meningomiyalesel suan 7 yasinda 4yasina kadar tam 17 ameliyat oldu ve bu rakam haati boyunca articak ben 20 yasinda olup abartisiz 70 ameliyat olanida gordum bikere belden asagisi tutmicak dolayisi ile ne kakasini yapabilecek nede cisini sonda yapicaksiniz ayrica hidrosefali ameliyatlarinda zekasi yerinde olsa bile gerizekali yada tamamiyle felc olma durumuda war okadar zor gunler gecirdikki halada geciriyoruz ne gece uyku belli ne bise okul cagi geldi kendisi yuruyemiyor die okula gitmek istemiyor daha neleri neleri var basimizin taci Allahin lutfu biz ulturasonda goremedik ama bide soyle dusunun o bebek busekilde dunyaya gelmek istermiydi yada tum bunlari siz kaldiracakmisiniZ sorularinizi ictenlikle cevaplarim Allah yardimciniz olsun
gerçekten çok zor Allah kolaylık versin size ve bu durumda olan herkese,evet zaman zaman acabalarım oluyor,özellikle diğer çocuğumu düşününce,çünkü daha yeni dedesini kaybetti,eğer bir kardeşi olacağını öğrenir ve doğduktan bir müddet sonra kaybedersek acaba psikolojisi ne olur.herşeyi düşünüyorum,Allah hakkımda hayırlı olanı versin.
Tekrar merhaba,benim son iki haftadır,sağ tarafımda sanki sertleşme gibi bir durum söz konusu,yani sanki bebek kafasını dayıyor ve dolgunluk hissi oluyor,acaba çok mu kafası büyüdü diye endişe ediyorum.perinatoloji uzmanına göründüm ama çok kısa baktı ve ölçümleri söylemedi.birçok riskten bahsetti.böyle bir hamilelik geçiren ve neler yaşadığını anlatabilecek birileri varsa sevinirim.erken doğum olabilir gibi geliyor,biraz iş yapıp yorulunca rahmin üst tarafında dolgunluk hissi oluyor,bazen de uzun süre oturduktan sonra ayağa kalkınca sanki rahim aşağıya geliyormuş gibi hissediyorum.bebeğim çok hareketli.yarın amniyosentez yapılacak.
hayırlı sabahlar.Doğum yaptınızmı merak ettim dualarım sizinle.Bende aynı şeyleri yaşadım amabenim durumum pek iç açıcı değil o yüzden paylaşmadım sizinle inşallah bebeğinizi sağ salim kucağınıza alır mutlu mesud büyütürsünüz
hayırlı günler,henüz doğum yapmadım bu ayın sonuna gün verildi ama bugün karın ve kasık ağrım var.Lütfen sizin için bir sakıncası yoksa ne yaşadıysanız paylaşın,buna çok ihtiyacım var,çünkü beni neyin beklediğini bilmiyorum.Hamileliğim iyice zorlaştı,kafası büyümeye devam ediyor,başka anomalilerde var.Doğumunuzu nerde ve kaçıncı haftada yaptınız vs..dualarınız için Allah razı olsun.neler yaşadıysanız geçmiş olsun,Allah hakkınızda hayırlısını versin.
bence doğumunu yaoın sizi yanlış yönlendürmek istemem sadece şunu söyleyebilirim Rabbim hakkımda hayırlı olanı ver diye dua edin inanın en doğrusu ve bizim içöin faydalısı butevekkelü teala
Evet dualarımız hep bu yönde,teşekkür ederim.
Benim şu an 20 yaşında olan kuzenimde hidrosefali vardı. Annesi hamileyken doktora gitmemişti zaten o zamanlar testlerden anlaşılıyor muydu bilmiyoruz.
Doğduktan sonra da bir süre anlaşılmadı. 5aylıkken kafası normalde büyük gözükmeye başlayınca herkes soruyodu. Cahillik işte. Yengem de yok bir şey dayısına benziyo bilmem ne diye geçiştiyodu inatla doktora götürmedi.
7-8 aylıkken bir baygınlık geçirince ortaya çıktı. 5 yaşına kadar çok ameliyat geçirdi. Uzun ve yıpratıcı bir süreç oldu.
Maddi manevi zorlandılar o dönemde. Ancak beyin ameliyatından sonra normal bir çocuk gelişimi beklemek biraz hayalcilik demişti doktorlar. Arkadaşlarından hep farklı oldu davranış olarak ve sadece birkaç yıl okula gitti. Sonra eve kapattılar davranış bozuklukları yüzünden. Özel eğitim merkezlerine devam etmesi gerekiyordu. Ancak ailesi üstüne düşmedi gerektiği kadar.
Maşallah çok zeki bir kız. Her şeye kafası basıyor. El becerileri çok iyi. Dikiş nakış örgü şaşırıyoruz valla yaptıklarına. 3 sayfa yazıyı bi kere okuyup ezberleyecek yetenekte. Hep diyoruz zaten senin beyninin açtılar ya üstün zeka yaptılar diye :)
Evet zorlu bir süreç. Ama sevgiyle aşılamayacak hiçbir şey yok. Bu çocuk bile bu kadar sevgisiz, ilgisiz ortamda böyle oldu ya şaşırıyoruz.
İnşallah siz de atlatırsınız bir an önce zor günleri.
Benim şu an 20 yaşında olan kuzenimde hidrosefali vardı. Annesi hamileyken doktora gitmemişti zaten o zamanlar testlerden anlaşılıyor muydu bilmiyoruz.
Doğduktan sonra da bir süre anlaşılmadı. 5aylıkken kafası normalde büyük gözükmeye başlayınca herkes soruyodu. Cahillik işte. Yengem de yok bir şey dayısına benziyo bilmem ne diye geçiştiyodu inatla doktora götürmedi.
7-8 aylıkken bir baygınlık geçirince ortaya çıktı. 5 yaşına kadar çok ameliyat geçirdi. Uzun ve yıpratıcı bir süreç oldu.
Maddi manevi zorlandılar o dönemde. Ancak beyin ameliyatından sonra normal bir çocuk gelişimi beklemek biraz hayalcilik demişti doktorlar. Arkadaşlarından hep farklı oldu davranış olarak ve sadece birkaç yıl okula gitti. Sonra eve kapattılar davranış bozuklukları yüzünden. Özel eğitim merkezlerine devam etmesi gerekiyordu. Ancak ailesi üstüne düşmedi gerektiği kadar.
Maşallah çok zeki bir kız. Her şeye kafası basıyor. El becerileri çok iyi. Dikiş nakış örgü şaşırıyoruz valla yaptıklarına. 3 sayfa yazıyı bi kere okuyup ezberleyecek yetenekte. Hep diyoruz zaten senin beyninin açtılar ya üstün zeka yaptılar diye :)
Evet zorlu bir süreç. Ama sevgiyle aşılamayacak hiçbir şey yok. Bu çocuk bile bu kadar sevgisiz, ilgisiz ortamda böyle oldu ya şaşırıyoruz.
İnşallah siz de atlatırsınız bir an önce zor günleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?