- 26 Nisan 2017
- 868
- 1.599
- 113
- 41
Hipp var pirincli ve 5 tahilliSlm arkadaşlar lütfen biri bana yardım etsin bebeğimde süt alerjisi var muhtemelen başka alerjilerde var fakat şimdiye kadar emzirdiğim için anlayamadım çok net tepki vermiyor su an 6 aylık hapşırma mukuslu kaka burun tıkanıklığı hep var ek gıdaya geçiyoruz benim sorum şu artık mama vermek istiyorum muhallebi yaparak herkes pirinç unu kullanmış fakat ben marketlerde süt yumurta içermeyen bi marka bulamadım siz pirinç unu olarak ne marka alıyorsunuz bebeğim artık doymuyor lütfen bilen biri cvp yazsın
Merhaba. Bunları duymak sizin için zor olacak ama ek gıdayı artırdığınızda her şey daha zor olacak. Çünkü süt alerjisine artık başka bir çok besin alerjisi eşlik ediyor. Sütünüzü artırmaya çalışmak sizin durumunuzda en mantıklısı. Bol su, yeşillik, meyve, sebze, mümkün mertebe şekersiz, unsuz beslenme, kızartmalardan kaçınma ile sütünüz belirgin artar. Sütü azaltan bazı bitkiler var adaçayı gibi, farketmeden bitki çayları içinde tüketiyor olabilirsiniz dikkat edin. Süt az bile olsa her aciktiginda önce emzirin, yetmezse ek gıda verin. Süt biriksin diye emzirmeyi ertelerseniz zamanla azalir sütünüz.Slm arkadaşlar lütfen biri bana yardım etsin bebeğimde süt alerjisi var muhtemelen başka alerjilerde var fakat şimdiye kadar emzirdiğim için anlayamadım çok net tepki vermiyor su an 6 aylık hapşırma mukuslu kaka burun tıkanıklığı hep var ek gıdaya geçiyoruz benim sorum şu artık mama vermek istiyorum muhallebi yaparak herkes pirinç unu kullanmış fakat ben marketlerde süt yumurta içermeyen bi marka bulamadım siz pirinç unu olarak ne marka alıyorsunuz bebeğim artık doymuyor lütfen bilen biri cvp yazsın
Mama yerine sebze meyve verseniz? Bebek ne kadar az çeşitle beslenirse sindirim sisteminin yükü o kadar azalır ve bebeğin besinden alacağı fayda artar. Bir çok besinin karışımı olan bir kavanoz katkılı mamayı yiyeceğine bir tane brokoli yese, bir tane havuç yese daha sağlıklı ve daha az yorucu olur sindirim sistemi açısından.Merhaba herkese
Benim kizim 14 aylik asiri istahsizdi bir suru test tahlil derken sut alerjisi oldugunu ogrendik ki yeni yeni yogurt yemeye baslamisti sut desen icmiyodu ama kullandigim kasik mamasi sutluydu
Sute alerjisi cok asiri degil sanirim kusma vs dediginiz hic bir belirti yok sadece istahsiz ve hala da oyle
Okuduklarim sut alerjisi varsa keci sutu vs de vermemek gerekiyomus
Doktor receteyle satilan bi mama verdi ama onu da yemiyo
Piyasada satilan bikac mama var sutsuz onlari deneyecegim
Istahsizlik yememe daimi sorunumuz
Hepsini deniyorum tek mamayla beslemiyorum tabiki de corbalar pureler az once makarna hasladim mesela koydum ama anca iki tane yedi her gun bi tane muz veriyorum mesela anca ceyregini yiyoMama yerine sebze meyve verseniz? Bebek ne kadar az çeşitle beslenirse sindirim sisteminin yükü o kadar azalır ve bebeğin besinden alacağı fayda artar. Bir çok besinin karışımı olan bir kavanoz katkılı mamayı yiyeceğine bir tane brokoli yese, bir tane havuç yese daha sağlıklı ve daha az yorucu olur sindirim sistemi açısından.
Benim bebeğim çok iştahlı, ne versem yer. 19 aylık, 10.5 kilo, %50 persentilde. Alerjik bebekler sandığınız kadar kilo alamıyor maalesef.Hepsini deniyorum tek mamayla beslemiyorum tabiki de corbalar pureler az once makarna hasladim mesela koydum ama anca iki tane yedi her gun bi tane muz veriyorum mesela anca ceyregini yiyo
Onun icin yapip cope doktuklerimden yancam
Ona ozel tavuk aliyorum organik yumurta
Ona sunduklarimi istahli bi bebek yese obez olurdu benimki 14 aylik 8 kiloluk bi çöp
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi içinHipp var pirincli ve 5 tahilli
Bir de aptamil 5 tahilli balli var
Çok saolun bu bilgiler için herseyin çok zor olacağını maalesef biliyorum benim sütüm ilk çocuğumda yetmemişti şimdi de aynı bide bu alerji stres üzüntü diyet yine iyi bile dayanıyor gibi mamayı kalsiyum ihtiyacımız içinde istiyorum 4 aydır birçok şeye diyetteyim doktorlar sıkıntı çok değilse kızarıklık oluyor falan diye yememezlik yapma diyorlar ama burda okuduklarım çok farklı doktora da güvenemiyorum zaten şu an hersey alerjikmiş gibi geliyor yüzünde bir iki ufacık kızarıklık olsa tereddüt yasıyorum bu bir belirti mi diye ne yapacağımı şaşırıp kaldım hiç ek gıda hakkında da sormama rağmen bilgi vermediler internetten okudukcada paranoyak oldum Allah hepimizin yardımcısı olsunMerhaba. Bunları duymak sizin için zor olacak ama ek gıdayı artırdığınızda her şey daha zor olacak. Çünkü süt alerjisine artık başka bir çok besin alerjisi eşlik ediyor. Sütünüzü artırmaya çalışmak sizin durumunuzda en mantıklısı. Bol su, yeşillik, meyve, sebze, mümkün mertebe şekersiz, unsuz beslenme, kızartmalardan kaçınma ile sütünüz belirgin artar. Sütü azaltan bazı bitkiler var adaçayı gibi, farketmeden bitki çayları içinde tüketiyor olabilirsiniz dikkat edin. Süt az bile olsa her aciktiginda önce emzirin, yetmezse ek gıda verin. Süt biriksin diye emzirmeyi ertelerseniz zamanla azalir sütünüz.
Bir diğer konu alerjik bebekler hep rahatsızlık duyduğu için rahatlamak için hep emmek isterler. Ya da emerken bağırsak hareketliliği arttığı için rahatsızlıkları da emme anında başlar ve emmeyi bırakıp ağlarlar. Bu durum size sütünüzün yetmediğini, bebeginizin doğmadığı için ağladığını düşündürüyor olabilir.
Bir yaşına kadar ek gıda sadece tadım şeklinde yer almalı beslenmede. Hatta tadım bile bebek sofraya uzaniyorsa, yediklerinize özeniyorsa yapılır. Pirinç unu gibi karbonhidratlarla yapılan muhallebiler özellikle sağlıksız, normal bebekler için bile sağlıksız. Mama da son çare olmalı. Çünkü bu mamalarda en basitinden topaklanmayi onleyici, raf ömrünü artırıcı katkı maddeleri var ve gıda katkı maddeleri alerjiyi alevlendiriyor. Bir de bu mamaların süt proteini icermeyenleri soya içeriyor. Alerji yapan besinler diye arattiginizda karşınıza ilk soya çıkar. Bebeginizin soyaya da alerjisi varsa verebileceginiz mama kalmaz. Yine de en guvenilir alerji maması pregomin as diye biliyorum. Yalnız araştırırsanız bu mamanın bile alerji yaptığı bebekler olduğunu göreceksiniz. Amacım sizi korkutmak değil, mamaya güvenip sütünüzü desteklemezseniz ve azalırsa yasayabileceginiz zorlukları bilmeniz için yazıyorum.
Sizin bebeğiniz sadece pişmiş meyve sebze yiyebilir. Meyvelerin alerji yapma ihtimali yüksek olduğu için bir meyveyi 3 gün pişmiş yedirip alerji yapmadığında çiğ vermelisiniz. Sebzeleri az zeytinyağı ve su ile haslayip çatalla ezip vermelisiniz. Aklınıza yatar uygulamak isterseniz daha fazla ayrıntı verebilirim bu konuda. Geçmiş olsun.
Birde daha fazla bilgi verebilirseniz sevinirim söylediklerinizin hepsine katılıyorumMerhaba. Bunları duymak sizin için zor olacak ama ek gıdayı artırdığınızda her şey daha zor olacak. Çünkü süt alerjisine artık başka bir çok besin alerjisi eşlik ediyor. Sütünüzü artırmaya çalışmak sizin durumunuzda en mantıklısı. Bol su, yeşillik, meyve, sebze, mümkün mertebe şekersiz, unsuz beslenme, kızartmalardan kaçınma ile sütünüz belirgin artar. Sütü azaltan bazı bitkiler var adaçayı gibi, farketmeden bitki çayları içinde tüketiyor olabilirsiniz dikkat edin. Süt az bile olsa her aciktiginda önce emzirin, yetmezse ek gıda verin. Süt biriksin diye emzirmeyi ertelerseniz zamanla azalir sütünüz.
Bir diğer konu alerjik bebekler hep rahatsızlık duyduğu için rahatlamak için hep emmek isterler. Ya da emerken bağırsak hareketliliği arttığı için rahatsızlıkları da emme anında başlar ve emmeyi bırakıp ağlarlar. Bu durum size sütünüzün yetmediğini, bebeginizin doğmadığı için ağladığını düşündürüyor olabilir.
Bir yaşına kadar ek gıda sadece tadım şeklinde yer almalı beslenmede. Hatta tadım bile bebek sofraya uzaniyorsa, yediklerinize özeniyorsa yapılır. Pirinç unu gibi karbonhidratlarla yapılan muhallebiler özellikle sağlıksız, normal bebekler için bile sağlıksız. Mama da son çare olmalı. Çünkü bu mamalarda en basitinden topaklanmayi onleyici, raf ömrünü artırıcı katkı maddeleri var ve gıda katkı maddeleri alerjiyi alevlendiriyor. Bir de bu mamaların süt proteini icermeyenleri soya içeriyor. Alerji yapan besinler diye arattiginizda karşınıza ilk soya çıkar. Bebeginizin soyaya da alerjisi varsa verebileceginiz mama kalmaz. Yine de en guvenilir alerji maması pregomin as diye biliyorum. Yalnız araştırırsanız bu mamanın bile alerji yaptığı bebekler olduğunu göreceksiniz. Amacım sizi korkutmak değil, mamaya güvenip sütünüzü desteklemezseniz ve azalırsa yasayabileceginiz zorlukları bilmeniz için yazıyorum.
Sizin bebeğiniz sadece pişmiş meyve sebze yiyebilir. Meyvelerin alerji yapma ihtimali yüksek olduğu için bir meyveyi 3 gün pişmiş yedirip alerji yapmadığında çiğ vermelisiniz. Sebzeleri az zeytinyağı ve su ile haslayip çatalla ezip vermelisiniz. Aklınıza yatar uygulamak isterseniz daha fazla ayrıntı verebilirim bu konuda. Geçmiş olsun.
Oyleymis biz de ayda 50 100gr aliyoruz ya da hic almiyoruz bazen cok evhamlaniyorum ama acliktan da ölmez diye dusunuyorumBenim bebeğim çok iştahlı, ne versem yer. 19 aylık, 10.5 kilo, %50 persentilde. Alerjik bebekler sandığınız kadar kilo alamıyor maalesef.
Merhaba. Ben bir kez 7 aylık civarı bir ölçek ates düşürücü vermiştim bebeğime. Ahududu aromaliydi. Alerjik tepki oluşturacağından emindim ama ateşten o kadar korkuyordum ki vermek daha mantıklı geldi. Bebeğimin ateşi yarım saat içinde düştü. Sonraki bir saat boyunca durmaksızın ağladı.Arkadaşlar bi sorum daha olacak biz yolun basındayız bebeği daha büyük olan annelere danışmakta fayda var diye düşünüyorum bebeklerinize devit-3 ve vegaferon verdiniz mi ben vegeferona başladığımda kakasında kan gibi parçalar oluştu bende zaten alerjik gıdaları anlamak için uğraştığımdan ayırt edemem diye bıraktım ama içim hiç rahat değil birde aşı yaptırdığımızda ateşleniyoruz ateş düşürücülerde hep ya çilekli ya portakallı ee bunlar bize yasak siz ne yaptınız bu konuda
Daha önce yazdığım bir mesajı kopyaliyorum.Birde daha fazla bilgi verebilirseniz sevinirim söylediklerinizin hepsine katılıyorum
Benim bebeğimde yalnız süt değil çoklu gıda alerjisi var. O dönem bebeğime iyi gelmediğini görüp bıraktım ikisini de. Teorik bilgi değil deneyim önemli alerji konusunda. Bebeğinizin kakasinda bir anormallik olduysa demek ki olmayan bir şeyler var. Bu noktada kararı siz vereceksiniz.Bende mecbur kalmadıkça vermek istemiyorum sizin gibi ama atestende çok korkuyorum devit ve Demir süt alerjinde sakıncalı mı ki
Bu mesajınızı yeni gördüm. Size kısaca bebeğimden bahsedeyim. Doğduğu andan itibaren başını tutabiliyordu, ayaklarını yere koyunca dik duruyordu. 2.5 aylıkken bir nesneye uzanıyordu. 3.5 aylık döndü. 8 aylık emekledi, 16 aylık yürüdü.Benim aklıma takılan acaba bu çocuklar birçok gıdadan mahrum kalınca vitamin alamayınca motor ve zeka gelişimini etkiliyor mu birkaç gıda ile beslenenler var
Siz ne çok şey öğrenmişsiniz maaşallah teşekkürler bilgiler içinBenim bebeğimde yalnız süt değil çoklu gıda alerjisi var. O dönem bebeğime iyi gelmediğini görüp bıraktım ikisini de. Teorik bilgi değil deneyim önemli alerji konusunda. Bebeğinizin kakasinda bir anormallik olduysa demek ki olmayan bir şeyler var. Bu noktada kararı siz vereceksiniz.
Oyy maşallah süper iki gündür patates ile ek gıdaya başlamak istedim dün gece kolu kabardı hal böyle olunca daha ilk denemede moralim çok bozuldu patatese bile alerjisi varsa daha neler çıkacak korkuyorum bende zaten düzgün beslenemiyorum sütümden ne alacak bu çocuk nasıl gelişecek diye dertlendim içimi rahatlattınızBu mesajınızı yeni gördüm. Size kısaca bebeğimden bahsedeyim. Doğduğu andan itibaren başını tutabiliyordu, ayaklarını yere koyunca dik duruyordu. 2.5 aylıkken bir nesneye uzanıyordu. 3.5 aylık döndü. 8 aylık emekledi, 16 aylık yürüdü.
Doğduğu andan itibaren göz teması kurdu. 3 haftalık sosyal gülme başladı. 8 aylık bilinçli mi emin olamadığım anne baba gibi kelimeler kullanmaya başladı. 14 aylıkken bilinçli kullandığı kelime sayısı 100dü. 15 aylıkken iki kelimeli cümle kurmaya başladı. Şu an 19 aylık. Örnek bir kaç cümlesini aynen aktarıyorum. "Bazı çocuklay kalemleyine uç takaylay." "Anneley dısayda saçını saklay." Boya kalemleriyle oynarken iki kalemi tutup birleştiriyor "Aykadaş olmuşlay, öpüyomuş, salıydılay." Okuduğu tüm kitaplarını kendi kendine anlatır. "Umeyin kuşu ölmüş, ücülmüş, ağlamış, gözünden yaş akmış."
Bence içiniz rahat olsun.
Patates cok bilinmiyor evet ama çoğunlukla alerji yapan bir besin. Burada ben ve bir arkadaşın daha bebeğinde patatese alerji vardı. Pazı denemenizi tavsiye ederim. 3 gün problem olmazsa kabuğu soyulmuş pişmiş havuçla devam edebilirsiniz.Oyy maşallah süper iki gündür patates ile ek gıdaya başlamak istedim dün gece kolu kabardı hal böyle olunca daha ilk denemede moralim çok bozuldu patatese bile alerjisi varsa daha neler çıkacak korkuyorum bende zaten düzgün beslenemiyorum sütümden ne alacak bu çocuk nasıl gelişecek diye dertlendim içimi rahatlattınız
Bizde de patates alerjisi var.19 aylik olduk cok sükür patatese tepki vermiyor gibi sanki.tam emin degilim gerciOyy maşallah süper iki gündür patates ile ek gıdaya başlamak istedim dün gece kolu kabardı hal böyle olunca daha ilk denemede moralim çok bozuldu patatese bile alerjisi varsa daha neler çıkacak korkuyorum bende zaten düzgün beslenemiyorum sütümden ne alacak bu çocuk nasıl gelişecek diye dertlendim içimi rahatlattınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?