- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.891
- 133
Ah yavrum. Memeyi verince de çekince de ağlıyorsa sancısı vardır mutlaka. Emerek yakınlık kurmak, stresini atmak istiyor ama aynı zamanda emdikce sancilaniyor. Sabredin, diyete sadık kalın, 3 hafta sonunda sütünüz tamamen temizlenir ve bebeğiniz rahatlar. Süreç evet çok zor ama alerji zamanla hafifledigi için diyetten bunaldiginizda yeni bir gıda ekleme zamanı da gelmiş oluyor diyete. Bebeğinizin her 3 ayda bağırsak florası gelişecek, her 3 ayda alerji hafifleyecek. Yalnız bu süreçte kullanacağınız her ilaç, aşı, deterjan ya alerjinin ömrünü uzatacak ya şiddetini artıracak, buna çok dikkat etmeniz lazım. Ayrıntıları çocuk alerji profesörü Alişan Yıldıran'ın web sitesinden okuyun mutlaka.Çok Teşekkür ederim uzunca cevapladığınız için. Meme pozisyonuna geçince bile ağlıyor zorla ayakta yada yürüyerek falan tutturuyorum yine de sürekli emmiyor. Memeden çekince de ağlıyor verince de ağlıyor. Bu durum yaklaşık 4 aydır böyle maalesef. Kusma ya da reflü sorunu yok hiç kusmaz.son 1 aydır emzirirken beyaz gürültü veya kolik müziği açıyorum birazcık emiyor ama yine zorla. Bugün de zorluk çıkardı ve şuanda aç bir şekilde uyudu ne mama aldı ne de meme.anlamıyorum yani bir çocuk aç olur ve nasıl karnını doyurmaz. Organik keçi boynuzu özü almayı düşünüyorum mamaya eklemek için 1-2 damla kadar.bebelac pepti junior aldık onun tadı bi derece daha iyi diğerlerine göre inşallah arada alır da ikimiz de rahat ederiz. Süt ürünleri diyeti çok zormuş psikolojisi bozuluyor insanın. Çok düşkün değilimdir yeme içmeye ama zaten bebek durmadığı için yemek yiyecek fırsatım olmuyordu ayaküstü peynir ekmek ya da kuruyemiş yiyordum şimdi onları da çıkarınca aç gezer oldumne zamana kadar diyet yapmak gerekiyor acaba umudum 9 aylık olunca falan geçmesi sizde ne kadar süre sonra şikayetler azalmıştı ?
( https://lilliputian.me )
Ben, bebeğim 3 buçuk aylıkken süt diyetine başladım. 4. gün bebeğim belirgin düzelmeye başladı. Bir kaç gün sonra normal bebekler gibi neşeli ve huzurluydu, gece gündüz çok güzel uyuyordu. İnanılmaz mutluydum, benim için o kadar imkansız bir şey yaşıyorduk ki 2 yaşına kadar seve seve diyet yaparım diye düşünüyordum. Ne yazık ki bu mucize sadece 2 hafta sürdü. 2 hafta sonunda aşı oldu ve eski belirtiler katlanarak döndü. Tabi ben ne olduğunu anlayamadığım için alerjinin ilerlediğini, yeni alerjiler geliştiğini düşünemedim. Perişan bir halde 6. ayı bitirdik. Bir çocuk gastroenterologun tavsiyesiyle yumurtayı kestik. Bebeğim 4 gün sonunda yeniden normal bir bebekti. Hala anlatırken bile içim yanıyor, sadece bir hafta sürdü. Çünkü bir hafta sonunda bir aşı daha oldu. O günden sonra bebeğimin neye alerjisi olduğunu asla anlayamadım. 19 aylık, güvenle yiyebildigi tek bir meyve yok. Her yiyeceği tanıdığı için kiyamadigimdan sabah saatlerinde bazen greyfurt bazen elma veriyorum. Haftada bir kaç kere hurma özüyle yoğurt karıştırıp veriyorum. Bir de ayda bir kadar arpa unuyla portakallı kek yapıyorum, mahrumiyetini telafi etmek için. 8 aylıkken peynir yemeye başladım, bir kaç hafta sonra da bebeğime verdim. Bir yaşından sonra yoğurt yemeye başladım. Bir kaç hafta sonra da bebeğime verdim. Süt sanırım 15 aylıkken içtim. Bebeğime bir ay önce içmeye başladı. Şimdiye kadar iki kere salep yapıp verdim sabah saatlerinde. Süt alerjisi tamamen geçti gibi görünüyor. Tam hatırlamıyorum sanırım 14 ay civarı yumurta yemeye başladı. Baklagil alerjisinin geçtiğini 3 gün önce farkettik. Kuruyemiş ve meyve alerjisi devam ediyor.