Ben de bu hafta doktordaydım. Bulunduğum şehirde çocuk alerji uzmanı çocuk hastanesinde ve tıp fakültesi hastanesinde var. Tıp fakültesindeki Prof a aylardır randevu alamıyorum çocuk hastanesine götürdüm. Ben çoook daha fazla bilgiliydim yani doktordan. Sadece süt ve yumurtaya deri testi yaptırdı ve süte karşı reaksiyon çıktı. Kendi çocuk doktorum alerji konusunda bilgili geçen hafta da alerji kongresindeymiş. Bu konu geçecek birşey ama 1 yaşında da geçebilir 2 yaşında da. Kan tahlili veya deri testi kesin teşhis koymaz çıkması o besine karşı alerjisi olduğu anlamına gelmez, çıkmaması da olmadığı anlamına gelmez dedi. Alerjide tek doktor vardır o da ANNE. Sen bir ürünü vereceksin ya da yiyeceksin o yiyeceğe karşı sorun çıkardıysa teşhisi sen koyacaksın bir süre vermeyeceksin. Bunun başka bir tedavi şekli yok diyor.
Son günlerde okuduklarım ya da takip ettiğim doktorlar da şunu söylüyor alerjik besinle ne kadar geç tanışırsa vücudun alışıp tolere etmesi de o kadar zor oluyor. Yukarıda
sheyma46
da buna benzer birşeyden bahsetmiş zaten. Bizde de diyete rağmen bir ilerleme yok benim için en sıkıntılı durum meme reddi onda biraz düzelme olda geri kalan sıkıntılar umursamam. Çaresizlikten zyrtec alerji ilacına ve kortizonlu kreme başladık bugün. Belki biraz düzelir umuduyla.ek gıdaya başlamam lazım ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Güya ikinci çocuk deneyimliyim ama korkuyorum. Sizler nasıl yapıyorsunuz akıl verir misiniz