Maşallah çok bilgili birisiniz çok sagolun geri dönüş yaptıgınız için ibrahim bey oraya gelmemi söyledi hacamata kendim aliştım kendim yapıyorum sadece kendime ve çocuklarıma başka birine yapamam sertifika almadan birde benim çocuklarım 1 yaşından sonra rahatlıyor neden acaba iyi birşey ama vucut bagişlıkmı kazanıyor yoksa alışiryormu yoksa bende süt azaldıgı için toksit yükü bitiyormu 1 yaştan sonra kusmada bitiyor az uykuda düzene giriyor eskisine göre mucize benim için o aglama hafifleyince birde ben anlamadım insanlar sigara içer aşı oluyo kimyasal kullanıyor hazor yiyor ama kendilerindede bebeklerindede sorun olmuyo vucut güçlü oldugu içinmi acaba olsun diye yazmıyorum merak bagışıklıkları dahamı güçlü acaba birde benim kızımda degil ama oglanlarda şunu yaşadım dogduktan sonra üst solunum yolu enfeksiyonu oldular ilk oglum 3 aylıkken başladı hırıltıyla ilerledi tıkanıyodu burnu akmazdı yanliş tedaviyle hep kötüleşti kronikleşti sonra ikinci oglum bir haftalıkken burnu tıkandı baya bi sürdü üst solunum yolu enfeksiyonu olmuş anlamadım çünkü çocuk ne öksürüyodu ne hapşırıyodu 1yaşa kadar burnundan ses eksik olmadı üçüncü oglum dogar dogmaz burnundan ses geldi 1 2 ay sürdü üst solunum yolu enfeksiyonuda oldu onu anladım öksürüp hapşırıyodu baya agır geçirdi evdekilerdende geçti bence çoca tıkanmıştı ama ilaçsız geçti şükür birde aktif karbon verilirmi bebeklere vucut temizliyomuş diye duydum ne kadar dogru bilmiyorum şimdiden teşekkürler.
Rica ederim, bir faydam olursa sevinirim.
Aktif karbon konusunda bilgim yok, doktor hasan hüsnü eren galiba bu konuda yazıyordu, ona sorun belki dönüş yapar.
Neden aşılar her bebekte aynı etkiyi yapmıyor?
1. Hepimizin genetik yapısı farklı olduğu için her beden her müdahaleye kendi genetik yapısının zayıf ve güçlü yönlerine göre kendine özel tepki veriyor.
2. Her annenin gebe kalmadan önce vücudunda biriken toksin yükü ve türü farklıdır. Bebek anne karnında hem annenin gebelikten önce biriktirdiği toksin yükünden etkilenir hem de gebelik sırasında maruz kaldığı deterjandan parfüme, sigaradan yanlış beslenmeye, hava kirliliğinden kozmetiğe, suni sancıdan anesteziye bütün toksin kaynaklarından payını alır.
Genetik yapıya müdahale edemeyeceğimize göre birincisi gebeliğe çok sağlam bir detoksla hazırlanacağız, ikincisi gebelikte kimyasaldan uzak kalıp doğal beslenecegiz ve doğumun doğal olması için doğuma bedensel ve pisikolojik hazırlık yapacağız. Son olarak dogumdan sonra bebeği mümkün mertebe aşısız, ilaçsız, kimyasalsız ve mutlaka dogal beslenerek, besleyerek büyüteceğiz. Ama ilaç kullanmamak demek herkesin önerdiği otu kullanayım, yağı süreyim olmamalı asla. Daha önce adını yazdığım bütün doktorlar aynı zamanda fitoterapi uzmanı, yani bitkileri ilaç olarak kullanmaya ehil kişiler. Nasıl ki önceden bir hastalıkta çocuk doktoruna gidiyordu iseniz bu sefer de fitoterapi bilen doktorlara gidip muayene olacak ve doğal ilacinizi alacaksınız, aksi halde emanetlerimizin hakkına gireriz.
Üst solunum yolu enfeksiyonu hakkında net bir şey söyleyebilmem mümkün değil. Akciğer fibrolastında geliştirilen aşının bir sonucu da olabilir, sadece besin alerjisinin çocukta oluşturduğu tepki de olabilir, doğrudan hayvan sütü verdiyseniz ondan da kaynaklanıyor olabilir. Bu arada alerjisi olsun olmasın çocuklarınıza mümkünse hiç hayvan sütü vermeyin, yoğurt, peynir, kefiri en en en aza indirin. Instagramda doktor omer saltan ve filiz gokaslan süt hakkinda cok kez yazdı, ayrıntıları onlardan okuyabilirsiniz.
1 yaştan sonra belirgin düzelmenin bir kac nedeni var. Bebeklerin bağışıklığı 6. ayda gelişmeye başlayarak 2 yaşında tam olarak bizler gibi aktif hale geliyor. O yüzden bebek büyüdükçe alerji azalıyor cunku bağışıklık nispeten bas etmeyi öğreniyor toksin yüküyle. İkincisi bebeklerin bağırsak florası her 3 ayda bir gelişerek erişkin florasına doğru değişim gösteriyor. Bu nedenle bebekler her 3 ayda oncekine nazaran daha iyi oluyor alerji konusunda. Bağırsak florası da bağışıklık demek hoş. Son olarak bebeğin kilosu arttıkça kilo başına düşen toksin miktarı azalıyor, bu da alerjinin hafiflemesinde bir erken olabilir.