3 aylık kızım var sütüm yok denecek kadar az.1 ay erken doğdu 1 hafta küvezde kaldı.sarılık dizanteri oldu fazla kilo alamadı.dr mamaya başlamamızı söyledi.bizde aptamille başladık şimdi bebelaca geçtik.kızım 2 saatte 120 ml mama yiyor.sanki biraz fazla yiyor gibi sizinkiler ne kadar yiyor.bugün 3 ay bitti 5.700 gram.doğduğunda 2.500 gramdı küvezden çıktığındada 2.100 gramdı.mama veren anneler yardım edebilirmisiniz.
sütü az olan anneler sütünüzü çogaltmak istiyorsanız mama miktarını biraz azaltıp yarım saatte bir bebeğinizi emzirin.çok su için.ve sütünüzün çoğalacagına inanın.
dereotu marul taze soğan üçlüsünden salata yapıp hergün yiyin.
armut ve pişmiş ayva da çok süt arttırır.humana çay da içebilirsiniz.
ama en önemlisi su içmek ve ilk zamanlar sık sık emzirmek.
bakın görün sütünüz nasıl çogalıcak.
dediklerimi yapın isteyenlere daha detaylı anlatabilirim.
oldukça deneyimliyim bana güvenin...
valla yapıyla alakalı diye düşünüyorum ne yersen ne içersen iç olmadımı olmuyo benimde ilk başlarda fazlaydı ama şimdi yetmediğini düşünüyorum ve mama takviyeside yapıyorum.41 günlük oldu 1. ayın sonunda 1500kg. almıştı ama emdikten sonra ağlayıp arandığını görünce mamada vermeye başladım.bunu sütümü sağarak anladım 80-90ken bi bakmışım 30 bile oluyodu ama nedense sabahları150-160 oluyor.mamayı akşamları veriyorum emzirdikten sonra.kafama takılan şu an kaç cc anne sütü alması gerekiyor ama 2 saatte bir emdiğini düşünürsek?
anne sütü için kilosunun altıda biri diye biliyorum yani 5 kg bebeğin ortalama 600-800 cc ıcebilir bir günde.mama miktarı daha az oluyo cunku kıvamı daha koyu.anne sutu ıcın bı ogunde 100 ıcerken obur ogunde 120 ıcebilir benimki oleydı ben de sagıp verdim ordan biliyorum doktora da sordum onayladı cnm
ben 160lık sağdım yedi üstünede 60lık mama yedi çünkü doymamış gibi aranıyodu acaba çocuğun midesinimi genişlettik de doymuyor?
anne sütü için kilosunun altıda biri diye biliyorum yani 5 kg bebeğin ortalama 600-800 cc ıcebilir bir günde.mama miktarı daha az oluyo cunku kıvamı daha koyu.anne sutu ıcın bı ogunde 100 ıcerken obur ogunde 120 ıcebilir benimki oleydı ben de sagıp verdim ordan biliyorum doktora da sordum onayladı cnm
ben 160lık sağdım yedi üstünede 60lık mama yedi çünkü doymamış gibi aranıyodu acaba çocuğun midesinimi genişlettik de doymuyor?
benim kızımda oyleydi doktor sasırmıstı hatta 100 ccden fazla ıcemez demişti benim kızım bi ogunde 190 cc ıctıhgını bılıorum doktora soylediğimde bebeklerin belli büyüme atakları olur belli haftalarda o zamanlar cok içer demişti .bir de dikkat et mesela yedirdin 100 lük sonra yarım saat sonra bi daha 100 luk ıctı kesin arada kaka yapmıstır benım kızım da oyle oluodu ne zaman kaka yapsa yeni bile yemiş olsa bi daha besliyordum şapur şupur götürüyordu.çok kilo alır diye endişelenme diyor herkes emeklerken diş çıkarırken çok verecek diyorlar o yüzden kızım ne kadar isterse o kadar veriyorum ben.
benim kızımda oyleydi doktor sasırmıstı hatta 100 ccden fazla ıcemez demişti benim kızım bi ogunde 190 cc ıctıhgını bılıorum doktora soylediğimde bebeklerin belli büyüme atakları olur belli haftalarda o zamanlar cok içer demişti .bir de dikkat et mesela yedirdin 100 lük sonra yarım saat sonra bi daha 100 luk ıctı kesin arada kaka yapmıstır benım kızım da oyle oluodu ne zaman kaka yapsa yeni bile yemiş olsa bi daha besliyordum şapur şupur götürüyordu.çok kilo alır diye endişelenme diyor herkes emeklerken diş çıkarırken çok verecek diyorlar o yüzden kızım ne kadar isterse o kadar veriyorum ben.
günde bir veya iki günde bir kakasını yapıyor ya benim sütüm koyu yada mamadan dolayı kabız oluyor
Arkadaşlar bebegim sadece mama alio ve önümüzdeki hafta 2 aylık olucak doymuor napcam I sasirdimm bişey yazın lutfen
150 likit vermeye başladım...mama kutusunun üzerinde 150 yazio dört kilo üzerine....ama daha fazla istio. Biberonu çekince agliooo..dört saat arayla veriorum
120 listeye 2 5 saat arayla acikiodu
Bence her aglamasini açlığa yormayın. Kolikse o sebepten agliyodur. Ben kaç kere veriyorum hesaplamadim ama şöyle. Gündüz her 3 saatte bir 120 cc. Gece 1de uyumadan önce 120 cc yer saat 7ye kadar uyur. 7de tekrar 120 yer 10 buçuk 11e kadar uyur. Onun dışında 3 saatte bir. Kaç kilo doğdu acabaEvet ağlamasına dayanamadım verdim kaç öğün veriyorsunuz acaba ben altı öğün vermistim çok aralardada 30 lukla vermiştim yada benimki öbür galiba bebek olunca bazende anlasilmio aglamasi da yoruyor ama allahım eksik etmesin bide kolik bebek arabalarda uyuyo baskada uyutamioruz
Kolik bebeginizin uyku düzeni nasıl ben artık hasta ve drlar bulamıyor diye endişeliyimEvet ağlamasına dayanamadım verdim kaç öğün veriyorsunuz acaba ben altı öğün vermistim çok aralardada 30 lukla vermiştim yada benimki öbür galiba bebek olunca bazende anlasilmio aglamasi da yoruyor ama allahım eksik etmesin bide kolik bebek arabalarda uyuyo baskada uyutamioruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?