Bebeğini kaybeden anneler bakın ne mübareksiniz!

gxuxlesin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
16
1
86
Sinop
Allah kimseye vermesin ama okuduğunuz gibi sevabı çok büyük.bende yedi sene önce ilk yavrumu kaybetmiştim.umarım bu yazı bebeklerini kaybeden annelerin içlerini ferahlatır bi nebze olsada şu ramazan gününde.Allah bütün evlat acısı çeken annelerin kısa sürede yüzünü güldürsün inşallah.

"Sizden kim, kendinden önce üç çocuğunu gönderirse, onlar mutlaka kendisine ateşe karşı bir perde olur!"
Bir kadın sormuştu: "Ey Allah'ın Resûlü! Ya iki çocuğu ölmüşse?
"İki de olsa!" buyurmuşlardı."
Buhari, İlm 36, Cenaiz 6, İ'tisam 9; Müslim, Birr 152, (2633).
Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Mü'minlerden birinin üç çocuğu ölür ve ona da ateş değerse, bu çok hafif bir alev yalamasıdır."
Buhari, Cenaiz 6, Eyman 9; Müslim, Birr 150-154, (2632-2635); Muvatta, Cenaiz 38, (1, 235);
Tirmizi, Cenaiz 64, (1060); Nesai, Cenaiz 25, (4, 25).
İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Ümmetimden kimin iki öncüsü varsa, onlarla birlikte cennete girer!"
Hz. Aişe radıyallahu anha sordu: "Bir öncüsü olan?"
"Bir öncüsü olan da, ey (hayırda) muvaffak olan!" buyurdular.

"Allah bir kuluna hayır murad ettimi onun cezasını tacil edip dünyada verir; bir kulu hakkında da kötülük murad ettimi onun günahlarını tutar, Kıyamet günü cezasını verir."
Tirmizi, Zühd 57, (2398).

"Mükâfaatın büyüklüğü belânın büyüklüğü ile (orantılıdır). Allah bir cemaati sevdi mi onları musebete müptela eder. Kim bundan razı olursa Allah da ondan razı olur, kim de razı olmazsa Allah da ondan razı olmaz."
Tirmizi, Zühd 57, (2398).
"Kıyamet günü, afiyet ehli kimseler, bela ehline sevapları verilince, dünyada iken derilerinin makaslarla kazınmış olmasını temenni edecekler."
Tirmizi, Zühd 59, (2404). Alıntıdır.

Mus'ab İbnu Sa'd, babası radıyallahu anh'tan naklediyor: "Der ki:
"Ey Allah'ın Resûlü! dedim, insanlardan kimler en çok belaya uğrar?"
"Peygamberler, sonra büyüklükte onlara ve bunlara yakın olanlar. Kişi diyaneti nisbetinde belaya maruz kalır. Kim dininde şiddetli ve sağlam olursa onun belası da şiddetli olur. Şayet dininde zayıflık varsa, allah onu da diyaneti nisbetinde imtihan eder.

SIZE]
[/B]

canım çok teşekkürler şubat ayında bi düşük yaptım ve o kadar üzüldümki anlatamam. şimdi halen uğraşıyorum

elıne saglık canımm cok guzel olmus yazın bende 3 bebgımı kaybettım mevlam herkesın gonlune gore versinnnnn

senağlamasenağlamacanım paylaşımın için çok teşekkürlerr,,bende 9 ağustosta bebğimi kaybettimm,,,Allahım bizi sabredenlerden eylesin sabrımızı arttırsın inş...

Allah razı olsun canım. bende bebeğimi 1 ay önce kaybettim. Allahım bana ve eşime bebeğimizi cennette görmeyi nasib eder inşallah. Ve cümlemize

paylaşımın için sağol canım,yüreğime su serptin.Rabb'im meleklerimizin hatırına bizleri affetsin...

arkadaşlar konum çok arkalara gitmiş.sizde okuyup bişeyler ekleyinde güncel kalsın bir süre.yıllar önce bu acıyı yaşadığım için çok iyi bilirim sizlerinde acısını.bu yazılar insanı rahatlatır.hiç birşey çözüm olmuyor sadece Allaha sığınmak ondan yardım istemek insanı çok rahatlatıyor.Allah her şerden sonra bi hayır veriyor dualarla.

cananur ve nazlı arkadaşlarımız bebeklerini kaybetmişler dualarım onlarla umarım bu yazımı okurlarda bi nebzede olsa su serpilir yanan yüreklerine.

evt malesef bende ikizlerimi erken doğumla kaybettim doğduklarında yaşadılar ama çok küçük dayanamazlardı 5.5. ayda yitirdim tüp bebekti Allah'ım bize bi daha böyle acı yaşatmasın ve bize sağlıklı kardeşler göndersin yavrularımızın...

yazi için tesekkurler canim bende geçen ay 9 haftalik bebegimi dusurdum.bizim gibi meleklerini kaybedenlere bir teselli olur insallah yazin.Allahim bir daha yasatmasin bu aciyi.

Son düzenleme:
--------------------------------------------------------------------------------

Henüz ergenlik çağına ulaşmamış üç çocuğu ölen bir müslümanı, Allah çocuklara olan rahmet ve şefkat sebebiyle cennete koyar.”

Bu müjde sana kâfî değil mi?

O, yerini buldu. Çıkar onun kederini artık kalbinden!..

Anneler küçük çocuklarına karşı daha fazla şefkat ve muhabbet gösterdikleri için, ölen küçük yavrularına daha çok acır ve buna katlanmaları nispetinde daha çok sevap kazanırlar.

Ebû Hüreyre -radıyallâhu anh-’den rivâyet edildiğine göre, bir kadın Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’e çocuğunu getirerek:
“-Ya Nebiyyallah! Bunun için Allâh’a duâ et! Üç tanesini toprağa gömdüm!..” dedi.

“-Üç çocuk mu gömdün?” diye sorduğunda:

“-Evet.” diye karşılık verdi.

Peygamber Efendimiz buyurdular ki:

“-Sen muhakkak ki, cehennemden kuvvetli bir engel ile korundun!” (Müslim, 2636)

Ümmü Eymen -radıyallâhu anhâ-’dan gelen bir rivâyette ise; bir çocuğunu gönderen kimseye de, sabrettiği ve ecrini Allâhu Teâlâ’dan beklediği takdirde cennetin nasip olacağı buyrulmaktadır.
Rabbim yavrusu kaybeden hasretiyle tutuşan ve cennette kavuşma arzusuyla yüreği yanan bütün annelere sabır versin..
Meleklerimiz bizi bekliyorlar;bizler de onları düşlüyoruz için için...
Bedenimizden yüreğimizden bir parçanın Rabbımızın kutlu mekanında;CENNET-UL ALA da olduğunu bilmek;korlu yüreğimize su serpiyor bir nebze...

http://www.kadinlarkulubu.com/bebegini-kaybedenler-t204357/index5.html

bebeğini kaybeden anneler-topik

sağol canım.. bende 1 ay önce 35 haftalık oğluşumu kaybettim.Sezeryanla aldılar.. Meleğim uçtu gitti. İlk bebiğimdi ve herşeyi hazırdı toparlanabilmek için hemen Rabbim verirse meleğime kardeş istiyorum. Rabbim tüm melek annelrine sabır versin..

Merhaba bütün melek annelerine....
Burda yazdıklarınızı okuyunca bende bir şeyler yazmak istedim. Etrafımda iyiliğimi isteyen onca dosta rağmen sanki beni bir tek sizler anlayacakmışsınız gibi..
15 eylül de erken doğum yaptım. 15 gün yaşadı meleğim, güzel kızım, zeynep duru'm...
Nerdeyse 3 ay oldu onu kaybedeli.. Ama dün gibi hala... Bir türlü geçmiyo, azalmıyo, dinmiyo içimdeki yangın...
Daha ne kadar sürecek bilmiyorum... Acı çekmek bana ızdırap mı hayır değil.. Aksine kızım için döktüğüm her gözyaşı beni ona daha çok yaklaştırıyo sanki. Ama etrafımdakilere bu durumu anlatamıyorum. şimdi herkes benden düzelmemi hiçbir şey olmamış gibi hayatıma devam etmemi bekliyo....
Yaşadıklarımın normal olduğunu bilen, çektiğim acıyı anlayan daha doğrusu bu acının aynısını içlerinde hisseden benim gibi diğer melek anneleriyle konuşmaya ihtiyacım var...

Merhaba arkadaşlar ben de aranıza az önce katıldım ve sizleri çok iyi anlıyorum. Ben de 14 eylülde doğum yaptım. Doğuma girene kadar her şey çok iyiydi ama doğumda her şey birden alt üst oldu. Solunum problemi oldu ve bebeğimi kaybettim. Neredeyse 6 ay oldu ve 1 dakika bile aklımdan çıkmadı. Ben sezeryanla doğum yaptım ve şimdi yeniden bi bebek istiyorum ama 2 yıl beklemek gerek diyor herkes. bu durumda olup hamile kalan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi lütfen, çıldırmak üzereyim :(

Merhaba arkadaşlar ben de aranıza az önce katıldım ve sizleri çok iyi anlıyorum. Ben de 14 eylülde doğum yaptım. Doğuma girene kadar her şey çok iyiydi ama doğumda her şey birden alt üst oldu. Solunum problemi oldu ve bebeğimi kaybettim. Neredeyse 6 ay oldu ve 1 dakika bile aklımdan çıkmadı. Ben sezeryanla doğum yaptım ve şimdi yeniden bi bebek istiyorum ama 2 yıl beklemek gerek diyor herkes. bu durumda olup hamile kalan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi lütfen, çıldırmak üzereyim :(

herkesin durumu farklı ama 6 aydan sonra hamile kalanlarda var sıkma canını

öncelikle başın sağolsun canım,böyle bir durumda ne denir bilmiyorumki,Allah sabır versin,bende 16 haftalık düşük yapmıştım,senin acın daha büyük.

benim 2 tane abim var ve araları 14 ay yani buda demektir ki ilk abim doğduktan 5 ay sonra annem 2.abime hamile kalmış,ikiside gayet normal ve sağlıklı hatta ikiside doktor.neden 2 yıl beklemek gerekiyorki,6 ay yeterli bence.

Back
X