- Konu Sahibi beyazzmelek
-
arkadaşlar öncelikle Allah herkes sabır versin ve sağlıklı uzun ömürlü bebişler versin diye dua ediyorum...
ben 32 haftalık bebeğimi kaybettim... şimdi neden olduguna dair bir tıp fakültesine gitmem önerildi...
bu arada bursada yaşıyorumm...
bebeğini kaybedenler için bazı genetik testlerin yapılması gerekiyormuş.. Fakat bazı doktorlar bunların sadece tekrarlayan kayıplar oldugunda istiyormuş diye duydum..
sizlerde bu genetik testler yapıldı mı? yapıldı ise nerede yapıldı?
dışarıdan özel olarak profesöre mi gitmek gerekir?
yoksa fakültede herkhangi bir uzman doktor bu testleri yaptırır mı?
sizlerin tavsiyeleri nelerdir bu konuda?[/QUO
öncelikle başın sağolsun canım.ben 27 haftalık bebeğimi kaybettiğim zaman hastane raporlarıyla beraber üniversite hastanesinin perinatoloji başkanının özel muayahanesine gitmiştim.benim bebeğimi kaybetme sebebi belli olduğu halde benden bile genetik tahliler istedi.ve ben bu tahlileri bu doktorun hastanesinde yaptırdım.yani senin bebeğini kaybetme haftan ileri bir hafta tabiki araştırma yaptırman gerekiyor.işini şansa bırakamazsın. benim tavsiyem iyi bir perinatoloji doktoru bulup ona gitmen artık hastane mi olur yada muayahane.onun yönlendirmesiyle hareket et.kolay gelsin.
arkadaşlar öncelikle Allah herkes sabır versin ve sağlıklı uzun ömürlü bebişler versin diye dua ediyorum...
ben 32 haftalık bebeğimi kaybettim... şimdi neden olduguna dair bir tıp fakültesine gitmem önerildi...
bebeğini kaybedenler için bazı genetik testlerin yapılması gerekiyormuş.. Fakat bazı doktorlar bunların sadece tekrarlayan kayıplar oldugunda istiyormuş diye duydum..
sizlerin tavsiyeleri nelerdir bu konuda?
ben 5 ay once 40. haftanın icinde sancılanarak hastaneye gıttım. acılmamda vardı. 4 cm . dogum baslmamıstı.birden bebegimin kalp atısları dustu ve nst de baglı takıpte olmama ragmen ve 15 dk ıcınde amelıyata alınıp bıtmesıne ragmen bebegım kakasını yutp, cıgerleri temizlemedıgı icin
sadece ıkı gun yasadı.
kızımın melek yuzunu gordum cok sukur. nasıl guzel bır kız oldugunu gordum..acım ,acımız cok buyuk. gecmez bu acı elbet ama o benım cennet kapısında sefaatcım ins.
rabbım ins yeniden bu dunyada anne olmayı hem bana hemde ısteyen herkese nasip etsin.
daha oncedende 9 haftalık dusugum vardı... genetık bir sıkıntı olmadıgını soluo doktorlar ama kan pıhtılamsası testı bende yaptırmak istiyorum ins..
sizlerin tavsiyeleri nelerdir bu konuda?
Pıhtılaşma hsg de belli olur mu acaba
herkeze geçmişler olsun,umarım sağlıkla kavuşursunuz bebeklerinize...
genetik tahillerinizi yaptırıken sorun 100 hücrede baksınlar...20 hücre bakıyor genelde fakülteler...buda yanıltıcı olabiliyor.
bana 20 hücre bakılmıştı ve sorun bulunamadı,benim kayıplar devam edince,testlerin hepsini tekrarladım kendi kararımla çünkü çok üzgün ve yorgundum.genetik test için başka bi merkeze gittim.onlar 100 hücre baktılar ve düşüklerimin sebebi olan genetik rahatsızlığım çıktı...pıhtılaşmada var...
bence 1 tane kayıp varsa diğer denemelere geçmeden hatta tüp bebeğe geçmeden bütün testler yapılmalı..
ör:tüp bebek yapılıyor olumsuz oluyo sonuç diyelim ki ondan sonra bakıyorlar rahim yapışık mı pıhtılaşma varmı,genetik sorun var mı...e baştan baksalar tüp bebekten önce sorunu bulup çözüp öyle tüp bebek yapsalar anne adaylarının psikolojileri için daha sağlıklı olacağını düşünüyorum...
tabi nasipten öteye de yol yok,dünyanın en başarılı yöntemini de yapsan olmayabilir...ben yapılabilecek herşeyi yaptım olmadı pgd (tüp bebekte embriyoların genetiğine bakma) bile denedim...en son doğal bir gebelik ve sağlıkla oğlumu kavuştum Allahın izniyle...çok şükür...
İnşallah Allahım size de nasip eder anneliği...
Sevgilil anggle
2 tüp bebek tedavisinde negatif sonuç almış ve sonrasında genetik test yapılması uygun bulunmuş vee 50 hücresinin , 48 'i normal 2 adeti 47 xxx kromozonuna sahip birisi olarak forumları altüst ederken :)
tesadüf senin hikayeni paylaşımlarını okudum .
İnan senin adına çoook sevindim doğal yolla ve sağlıkla bebeğini kucağına almışşsın sana ve evladına kocaman maşşalah.
.
allah isteyen herkeze kısmet etsin..
bir sey sormak istiyorum belki okuduklarımda atlamış olabilirim hamileliğin süresince diğerler olumsuz sonuçlananlardan farklı, sana bir işlem tedavi uygulan mışmıydı?
bgenetik ayrıştırma ve tüp bbk yöntemiyle tutmayan allahın izniyle doğal yolla oluyor , mucize gibi herşey allahın takdiri diyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?