bebeğini kaybedip nedenini araştıranlara bir soru

beyazzmelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
58
0
36
Eskişehir
arkadaşlar öncelikle Allah herkes sabır versin ve sağlıklı uzun ömürlü bebişler versin diye dua ediyorum...

ben 32 haftalık bebeğimi kaybettim... şimdi neden olduguna dair bir tıp fakültesine gitmem önerildi...
bu arada bursada yaşıyorumm...

bebeğini kaybedenler için bazı genetik testlerin yapılması gerekiyormuş.. Fakat bazı doktorlar bunların sadece tekrarlayan kayıplar oldugunda istiyormuş diye duydum..

sizlerde bu genetik testler yapıldı mı? yapıldı ise nerede yapıldı?
dışarıdan özel olarak profesöre mi gitmek gerekir?
yoksa fakültede herkhangi bir uzman doktor bu testleri yaptırır mı?
sizlerin tavsiyeleri nelerdir bu konuda?

fakülteye gittim. genetik bölümüne. dr ilk önce tekrarlayan bebek ölümlerinde yapıoruz dedi. ben de çok acı bir durum old anlattım, bunu tekrar yaşamak istemiorum dedim. bana genetik bi durum varmış gibi de durmouor bebeğinde dedi. ben de yeniden aklımda kalmasın vs dedim. dr mu önerdi dediler ben de evet dedim. benden ve eşimden kan aldılar. özellikle bi bağırsak rahatsızlığı vardı şüphelenilen ona da bakacaz dediler. 2 ay sonra sonuç geldi. bende değil ama eşimde şüphelendikleri bir durum var, ortamdan kaynaklanabilir dediler. yeniden bakacakalr. bu ayın sonunda da onun sonucunu alacağım. üç ayı bulmuş oluo yani.

bir de kan pıhtılaşması testi yaptırmam gerekiyor. onu da fakültede yaptıracağım.

merhaba kızlar bende bebeğimi son kontrole gittiğim gün kaybettim yani günüm dolmuştu.karnımda ölmüş gece.doktorum doğum olmadan önce bebeğin karnımda gayet iyi olduğunu ölümüne hiç bir sebep olmadığnı söyledi.doğduktan sonra otopsi yaparız dedi.fakat doğum olduğunda bebeğin ensesine kordon dolandığını söyledi.gece doğum başlamış çünkü açılmam vardı bebek 4 kilo ve çok hareketliydi.doğum kanalına giince kordon dolamış normalde kordonlu değildi.çok uzattım bizde bu sebpden otopsi yaptırmadık.yinde benim böyle kontroller testler yaptırmama gerek varmıdır.bu arada bende bursada yaptım doğumumu bahar hastanesi...

cnm bende bursadayım. bır kez kımyasal gebelik bır kezde bos gebelik gecırdım. ve neden böyle olıyor dıye unıversıteye gıtmeye karar verdım. fakat en buyuk problem randevu almak cok zor. sımdı arasam bır aydan once randevu bulamam. benı kromozom analızı ıcın genetık bolumune yolladılar.genetık bıze bu test ıcın mayısa randevu verdı.
daha sonra ben sevket yılmaz hastanesine gıttım. ordada genetık bolumu var ama cok kapsamlı testlerı yapamıyorlarmış. fakat cogu ınsan bılmıyor sanırım. cok bos. pıhtılaşma testlerı yaptılar. ve sorunum cıktı. sımdı yıne hamıleyım. ıgne kullanıyorum. şimdilik iyi gidiyor. tabı ne olacağı bılınmez.
senın bebegın daha buyukmus tabı. ben ılk kez bebegımın kalp atışlarını fln duyuyorum. yanı böyle yardımcı olabıldıysem

bende ankara intergende serdar ceylanere gittim cok ilgili kafanda hiçbir soru işareti bırakmıyor anlayana kadar anlatıyor adı olmayan bi rahatsızlığı buldu soncları elime amadım henüz

ben 5 ay once 40. haftanın icinde sancılanarak hastaneye gıttım. acılmamda vardı. 4 cm . dogum baslmamıstı.birden bebegimin kalp atısları dustu ve nst de baglı takıpte olmama ragmen ve 15 dk ıcınde amelıyata alınıp bıtmesıne ragmen bebegım kakasını yutp, cıgerleri temizlemedıgı icin
sadece ıkı gun yasadı.
kızımın melek yuzunu gordum cok sukur. nasıl guzel bır kız oldugunu gordum..acım ,acımız cok buyuk. gecmez bu acı elbet ama o benım cennet kapısında sefaatcım ins.
rabbım ins yeniden bu dunyada anne olmayı hem bana hemde ısteyen herkese nasip etsin.
daha oncedende 9 haftalık dusugum vardı... genetık bir sıkıntı olmadıgını soluo doktorlar ama kan pıhtılamsası testı bende yaptırmak istiyorum ins..

canım senin genetik bir sorunun gözükmüyor heralde bundan sonraki hamıleliklerinde 40haftaya kadar bekletmez doktor 38 gibi alır

canım başın sağ olsun. kalp atışı mı durmuştu şayet öyleyse pıhtılaşma olabilir...

başın sağ olsun Allah bir daha evlat acısı yaşatmasın. eşin ve sen genetik test yaptır sen pıhtılaşma da yaptır canım...

merhaba başınız sağolsun.hem annenin,hem babanın,hemde bebeğin genetiğine bakılması gerek...bebeğin genetiğine bakılmıyor genelde...erken dönem gebelik kaybında kürtaj olunmuşsa yada düşük materyalinin bile genetiğine bakılmalı...bakılması için illa tekrarlayan kayıplar mı olması gerek anlamıyorum dr.ları...genetik bölümü olan fakülteler ve özel genetik klinikleri var ücretli yaşadığınız şehire bağlı...her yerde olmayabilir...birde kanda pıhtılaşma faktörlerine de baktırın,pıhtılaşma olduğunda bebeğe giden kan akışı az olabiliyor,kan sulandırıcı iğne kullanılıyor bunun için gebelik boyunca dr lar ayarlıyor dozları.
benim başıma geldi bunlar,umarım sizde bi sorun yoktur ama araştırmanızı tavsiye ederim...

herkeze geçmişler olsun,umarım sağlıkla kavuşursunuz bebeklerinize...
genetik tahillerinizi yaptırıken sorun 100 hücrede baksınlar...20 hücre bakıyor genelde fakülteler...buda yanıltıcı olabiliyor.
bana 20 hücre bakılmıştı ve sorun bulunamadı,benim kayıplar devam edince,testlerin hepsini tekrarladım kendi kararımla çünkü çok üzgün ve yorgundum.genetik test için başka bi merkeze gittim.onlar 100 hücre baktılar ve düşüklerimin sebebi olan genetik rahatsızlığım çıktı...pıhtılaşmada var...

bence 1 tane kayıp varsa diğer denemelere geçmeden hatta tüp bebeğe geçmeden bütün testler yapılmalı..
ör:tüp bebek yapılıyor olumsuz oluyo sonuç diyelim ki ondan sonra bakıyorlar rahim yapışık mı pıhtılaşma varmı,genetik sorun var mı...e baştan baksalar tüp bebekten önce sorunu bulup çözüp öyle tüp bebek yapsalar anne adaylarının psikolojileri için daha sağlıklı olacağını düşünüyorum...

tabi nasipten öteye de yol yok,dünyanın en başarılı yöntemini de yapsan olmayabilir...ben yapılabilecek herşeyi yaptım olmadı pgd (tüp bebekte embriyoların genetiğine bakma) bile denedim...en son doğal bir gebelik ve sağlıkla oğlumu kavuştum Allahın izniyle...çok şükür...
İnşallah Allahım size de nasip eder anneliği...

Son düzenleme:

Sevgilil anggle
2 tüp bebek tedavisinde negatif sonuç almış ve sonrasında genetik test yapılması uygun bulunmuş vee 50 hücresinin , 48 'i normal 2 adeti 47 xxx kromozonuna sahip birisi olarak forumları altüst ederken :)
tesadüf senin hikayeni paylaşımlarını okudum .

İnan senin adına çoook sevindim doğal yolla ve sağlıkla bebeğini kucağına almışşsın sana ve evladına kocaman maşşalah.
.
allah isteyen herkeze kısmet etsin..

bir sey sormak istiyorum belki okuduklarımda atlamış olabilirim hamileliğin süresince diğerler olumsuz sonuçlananlardan farklı, sana bir işlem tedavi uygulan mışmıydı?
bgenetik ayrıştırma ve tüp bbk yöntemiyle tutmayan allahın izniyle doğal yolla oluyor , mucize gibi herşey allahın takdiri diyorum..

merhaba,teşekkürler öncelikle...
hamileliğim boyunca kan takibi yapıldı pıhtılaşma olduğu için.2 haftada bir test yapıldı iğne dozu ona göre ayarlandı bazen 0,2 bazen 0,4 kullandım..doğuma 2 gün kalana kadar iğne kullandım...
hamile kalmadan 3 ay önce foliğe başladım...kaldıktan sonra folik ve iğnelerle devam etti.ilk 3 ay progestan hapta kullandım...düşük tehlikesi yaşamadım elhamdülillah...tarama testleri yapıldı onun dışında da farklı bişi yapılmadı...testlerim iyi olmasına rağmen genetik bozukluk olduğu için başka dr lar amniyosentez önerdi...fakat kendi dr um ve biz istemedik, yaptırmadık...
şükürler olsun Allahım beni oğluma kavuşturdu şuan 20 aylık ve çok sağlıklı çok şükür...
İnşallah hayırla ve sağlıkla sizin ve tüm isteyenlerin Allaın izniyle mucizeleri gerçekleşir ve bebeklerine kavuşurlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…