Bebeğini kaybettim eşim değişti

melebaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2015
255
443
103
31
kızlar merhaba . 1ay önce 4aylık bebeğimi kaybettim. İlk gebeliğimdi ve 2yıl uğraşlar sonucu zor hamile kaldım . Psikolojim berbat bir durumda haliyle . Gerçekten güçlü bi insanımdır çevremdeki herkes söyler bunu . Kimsey birşey belli edemem üzülsem bile kendi içinde üstesinden gelirdim . Ama bu cok değişik bi acıymış nasıl başa çıkacağımı bile bilmiyorum hep şükrediyorum en azından hamile kalabiliyorum çözümü olan bi sorun vs bunları biliyorum ama bu kalbimdeki ağırlık hiç geçmeyecek gibi geliyor . Duramıyorum ağlıyorum deliriyorum bazen bazende cok sakin hayattan bi beklentisi kalmamıs gibi çaresiz hissediyorum.

Eşim hamileliğimin başından beri prenses gibi davrandı bana hakkını yiyemem düşük yaptığımda korktu benim için çünkü bebekle birlikte ölecek kadar kan kaybettim . 1hafta yine el üstünde tuttu beni güldürmeye çalıştı hep dışardaydık .ama 20gündür değişti benden olabildiğince uzak duruyor gibi . Bunaltıyorum onu da farkındayım sürekli yanımda olsun istiyorum ondan baska kimsem yokmuş gibi . Bebek konusunda abarttığımı düşünüyor artık düzelmem gerektiğini söylüyor bense elimde olmayan bişey olduğunu anlatmaya çalışıyorum . Kırılıyorum söylüyorum cevap hep abartma oluyor .

Sorun ben de mi gerçekten ? Yani bu geçmesi uzun olan bişey mi ? Evliliğimden soğuyorum kocamdan soğuyorum . Hormonlar mı yapıyor bunu ? Nasıl düZelicem nasıl düzelticem hayatımı ?

bebeği sadece siz değil eşinizde kaybetti. o da üzgündür muhtemelen zaman verin birbirinize biraz 1 ay çok erken bir süre böyle bir acıyı atlatmak için. allah sabır versin

Gülüm öncelikle başınız sağolsun. Tabi ki normal bi durum hormonlar tavan dengeler değişiyor ama hayatta devam ediyor. Unutulmaz bi acıdır eminim, doğum anında bile bebeğini kaybeden nice anneler tanıyorum. Onlar da büyük acı çektiler ama hayat devam ediyor ve ikincisi için denediler. Genelde ikinci üçüncü gebelikten daha sağlıkla oluyor. Kendini sakın suçlama böyle olması gerekiyormuş böyle olmuş. Kaldır kendini yerden, güçsüz olma zamanı değil, bebeğine kavuşmak için gül. Olman gerekenden daha fazla iyi ol. Tekrar dene. Mutlu ol. Pozitif ol, pozitif olsun eşin. Evliliğini yıkma ne hikayeler var onları düşün ya da hiç düşünüp kafanı bulandırma. Gerçekten geçecek. Ama gulmezsen eğer eşini, evliligini ve en önemlisi doğmayı bekleyen evladını kaybedeceksin. Güçlü ol, eşinin sana ihtiyacı var.

allah sabır versin. daha çok erken böyle bir acıyı atlatmak için. Allah yardımcınız olsun inşallah bir an önce toparlanır ve hayırlı bir evlat sahibi olursunuz

Canım bende 2 ay önce düşük yaptım hemde tüp bebekti normal yoldam gebelik mümkün degil 2 tüpümde kapalı.bebegimin kalbi durdugunda cok üzüldüm kendime gelemedim ama hayat devam edıyor ölenle ölünmez esin artık bunalmıs olabilir bunutma bu bebek sadece senin değil sen ne kadar eşinden ilgi bekliyorsan moral beklıyırsan eşinide aynı gör oda insan onunda canından can gitti eşine destek ol bende cok üzüldüm ama sonra eşime baktım hissettim ne kadar çöktüğünü beni mutlu görmek için neler yaotıgını bende artık acımı içime gömdüm normale döndüm eşimi mutlu etmeye calısıyorum.unutma bebeğin gitti ama eşin hala yanında o yüzden elindekinin kıymetini bil yoksa yuvanda huzursuzluk cıkar

Çok teşekkür ederim . Elbette ne hikayeler var Allah'a şükürler olsun Allah evlat acısı çeken herkese sabır versin .

Hep benimle ilgilensin hep ben hep ben hep benim acım dersen hata edersin adam başta seni toparlamaya odaklandı acısını yaşayamadı oda şimdi yaşıyor belki,olanla ölene çare yok artık yavaştan toparlan en azından acı çekenin sadece sen olmadığının farkına var

sizi anlıyorum zor bi durum.bende yaşadım hemde 2 kez.ama bu acı sadece sizin değil. eşinizde üzüldü. sürekli ben ben demeyi bırakın.

hayat devam ediyor eşinize yardımcı olun ve hayatınıza kaldığınız yerden devam edin. bebeğiniz gitti evliliğiniz gitmesin.

çok zor bir durum..Rabbim yardımcınız olsyn..eşinde en az senin kadar üzülüyordur..onun sana destek olduğu gibi sende ona destek olmasın..bu durum birlikte anlayışla aşılır..sürekli seni pohpohlayamaz..artık normal hayata geri dön..bol bol dua et..

Allah yardımcınız olsun ınsallah. Bakın demek ki yardımcı olma sırası size geldi. Bir de erkekler acılarını olay anında yaşamıyorlar. Hemen etrafı toparlamaya çalışıyorlar. Biraz güler yüz. Biraz kendi haline bırakarak siz de ona yardimci olmaya çalışmalısınız. Kayıp ikinizin de kayıbı.

Evlat acısı çok zordur eminim Allah sabır versin
Henüz lohusa sayılırsınız üstelik evladını kaybetmiş bir lohusa
Bu tepkileriniz çok normal ama belki eşin artık unutmak istiyordur ve sizi böyle görmek istemiyordur biraz daha soğukkanlı davranmaya çalışın eşiniz için. Çünkü o da size ne kadar güzel davranmış siz de onun için bişeyler yapın. Şükür ki size bişey olmamış evlat yine olur önemli olan eşinle ikinizin sağlığı.

Allah sabır versin. Birbirinize zaman tanıyın, çok kısa bir süre geçmiş. Biz de ilk bebeğimizi 4.5 aylıkken kaybetmiştik. Acısı çok uzun bir sürede hafifliyor. Acele etmeyin, eşinizi sık boğaz etmeyin.. Allah nasip eder inşallah tez zamanda

Hiç eşinizinde üzgün olabileceğinden bahsetmemişsiniz

Erkeklere kadınlar gibi çok dillendirmiyor ama illa ki o d bi acı yaşamıştır
Biraz onu da düşünün

Kuzenimin 9 yasindaki kizi hastaydi zatn dogdugundan beri. Bi kac ay once doktor 'artik umidi kesin, ilaclara gerek yok artik, minimuma indiriyorum, maalesef umit yok, herseye hazirlikli olun" dedi.
Kocasina kvsi " oglum x"in( esinin) aklina mukayet ol, ona destek ol" demis.
Kocasida " x doktorun dedginin yarisini biliyor,doktora anlattirmadim karim bilmesin dayanamaz diye. O ne biliyorki.. Herseyi bilen benim, cigerim yangin yeri" gibi bisey demis.
Halbuki en sakin en guclu duran yine kocasi.
Demem oki erkekleri kalpsiz sanmayin.
Sizin esinizinde cani aciyor. Ama guclu gorunmek istiyor, size destek olmak icin.
Eger esiniz demese " toparlan " diye, eger kimse demezse siz bu aciyla erir gidersiniz.
O sizin iyliginizi dusunuyor.
Ornegin tokat atmanin ozru olablrmi? O bi tokat bazen sok geciren bi kisiyi hayata dondurur..

Her ne kadar bu acı ortak acınız desek de, istisnalar dışında kadınların annelik içgüdüsü, erkeklerin babalık hislerinden çok daha kuvvetlidir. Üstelik ruhi sıkıntıyı birlikte yasasanız da, bedenen tek başına göğüslediniz. Bu yüzden sizin durumunuz daha hassas diye düşünüyorum.
Ama bir erkeğe bunu anlatmak ne kadar mümkündür bilemiyorum. Çünkü o da mutlaka içinde birşeyler yaşıyordur. Bence bi profesyonel yardım alın. Bazı zor zamanların izi kalabiliyor. Atlatılabilecekken daha kompleks hale getirebiliyoruz kendi ellerimizle. Buna izin vermemelisiniz. Mutlaka bi terapiste gidin

Canim ben iki aylik hamileydim kalp atisi durdu kurtaj oldum... ben ancak iki ayda kendimi toparlaya bildim... ve inanaki dun geceyarısı gene bi aglama kirizi daha yaşadım... erkekler bizim gibi degiller onlarda üzülür ama cabuk atlatirlar o yuzden bizim abarttigimizi düşünürler. Ama senin biraz daha zamana ihtiyacin var ve bunu esinle konuş hep boyle olmayacagini ama sana biraz zaman vermesi gerektigini söyle... allah yardimcin olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…