Bebek Beslenmesi bebeğini sütünü sağıp vererek büyütenler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
meri sen hangi biberonu kullanıyorsun bende eylülde çalışmaya başlayacağım sütü sağıp bırakacağım ama memeyi bırakmasından korkuyorum o yüzden anne memesine yakın biberon araştırıyorumda:(

Canım valla biberon olayını hala çözemedim desem yeridir.Ben hem silikonlu olanından aldım hemde wee marka kiraz uçlu olanından..Her ikisini de kullandı ama kiraz da daha rahat etti diyebilirim.. Mesela şimdi 7 aylık eskisini attık yeni alalım dedik bi sürü de biberonumuz var ona uygun ayına uygun bir türlü meme bulamadık sanırım yeni biberon alacağım 3 tane biberon memesi evde boş duruyor :1::1:

ya bi sağımda iki memeden ne kadar sütünüz çıkıyor arkadaşlar??

Canım ben 8 saatte bir sağıyorum işten gelince yani sağdığımda eğer güzel beslenmişsem o gün bir göğüsden 150 ml bazen 175 ml bile çıkıyor ama bu ara beslenemiyorum yiyemiyorum içemiyorum o sebeple 75ml çıktı dün.

Canım ben 8 saatte bir sağıyorum işten gelince yani sağdığımda eğer güzel beslenmişsem o gün bir göğüsden 150 ml bazen 175 ml bile çıkıyor ama bu ara beslenemiyorum yiyemiyorum içemiyorum o sebeple 75ml çıktı dün.

Bende kızım yeterli kg alamadığı için 3 haftalıkken başladım sağarak vermeye.Çok meşakatli bir iş.Gerçi ben yolun başındayım.Kızım 3 aylık olacak 1 hafta sonra.Göğsümdeki kanallardan süt çok yavaş aktığı için kızım yorulup uyuyakalıyordu.Genel cerraha gittim yapısal dedi bol sıvı alıp sütün kıvamını incelterek akışını kolaylaştırır kanallarında açılabilir dedi.Emziren anneler ne de şanslılar.Dışarı çıkarken pompa takımı,biberon yedek süt vs almadan gidemiyor insan.Yine buna şükür anne sütü alıyor öyle veya böyle.Farklı bir sorun yaşıyoruz yaklaşık 1,5 aydır;uyanıkken ne biberon alıyor ne göğsümü :(( Doktoru günlük aldığı süt yeterliyse sorun değil diyor ama bana çok zor.Beslemeden önce uyutmaya çalışıyorum :((Bunun için forum açacağım benim gbiler var mı varsa çözümü var mı geçici bir dönem mi vs gibi...
sevgiler...

Bende kızım yeterli kg alamadığı için 3 haftalıkken başladım sağarak vermeye.Çok meşakatli bir iş.Gerçi ben yolun başındayım.Kızım 3 aylık olacak 1 hafta sonra.Göğsümdeki kanallardan süt çok yavaş aktığı için kızım yorulup uyuyakalıyordu.Genel cerraha gittim yapısal dedi bol sıvı alıp sütün kıvamını incelterek akışını kolaylaştırır kanallarında açılabilir dedi.Emziren anneler ne de şanslılar.Dışarı çıkarken pompa takımı,biberon yedek süt vs almadan gidemiyor insan.Yine buna şükür anne sütü alıyor öyle veya böyle.Farklı bir sorun yaşıyoruz yaklaşık 1,5 aydır;uyanıkken ne biberon alıyor ne göğsümü :(( Doktoru günlük aldığı süt yeterliyse sorun değil diyor ama bana çok zor.Beslemeden önce uyutmaya çalışıyorum :((Bunun için forum açacağım benim gbiler var mı varsa çözümü var mı geçici bir dönem mi vs gibi...
sevgiler...

canım ben de yaklaşık 1 aydır sağarak veriyorum.uyanıkken emmiyo beni biberonu da oyuna çeviriyo sıpa.beslemem çok zoroluyor.Ama ümidini kaybetme memeni ağzına vermeyi dene ara ara.benimki hem bu sabah hem de az önce uyanıkken hemde kendi isteyerek beni emdi çok mutlu oldum.mızmızlanıyordu ve omzumu emiyordu.aklıma geldi verdim ve mutlu mutlu emdi çok şaşırdım:)))))

maşallah mericim göğüslerini ödünç alabilir miyim benimkini de sağarak kuzum foşur foşur süt içer ayda 2 kilo alırız heralde ::9:

acaba süt miktarını az da olsa mee büyüklüğü de etkiliyomudur ki?

maşallah mericim göğüslerini ödünç alabilir miyim benimkini de sağarak kuzum foşur foşur süt içer ayda 2 kilo alırız heralde ::9:

Canım benim deme öyle yaa tamam anne sütü değerli ama anne sütümüz az diye de üzülme sakın.Onun yerine gıda takviyesine başla senin bebek kaç aylık bilmiyorum ama benim bebek 4 aylıkken gıda takviyesine başlamış durumdaydık.Şimdi kilosu ne kadar tam olarak bilmiyorum 6 aylıkken 7.5 kiloydu.Bence meme büyüklüğü etkiler mi bilmiyorum ki..Etkileyebilir de etkileyemez de..Bebek olmadan önce sütyende 80 takıyordum hafifde bol geliyordu ki çoğu destekli sütyenlerdi.Şimdi 95 ile başladım 90a düştüm. sütyen beden konusunda..

benim 8 saatte 180 falan çıkıyo ama iki memeden toplam...

Bazen bende 50 ml bile çıkmıyor ama bazende çıkıyor.Yeme içme ve psikoloji çok etkiliyor.Üzüntüden de olmuyor süt.Ne yiyorsun?Nasıl besleniyorsun? Ben bu ara çok yiyemiyorum ondan düştü süt miktarım.Bol su da içemiyorum.İş yerinde çay bile içmedim düşün yani.Ama bulgur,kuru soğan,taze yeşil üzüm,dere otu ve bol suyun süt yaptığını söylüyorlar.Ben salepi denedim sanki o gün arttı gibi süt miktarım.

canım benm bebişim şu an 83 günlük 5 kilo idik 1 hafta önce şimdi bilmiyorum ben 1 ay sadece anne sütü verdim 2. ay günde 1 kez mama verdim şimdi 3. ay mama günde 3e çıktı mecbur :( ah bi emse:(

Bazen bende 50 ml bile çıkmıyor ama bazende çıkıyor.Yeme içme ve psikoloji çok etkiliyor.Üzüntüden de olmuyor süt.Ne yiyorsun?Nasıl besleniyorsun? Ben bu ara çok yiyemiyorum ondan düştü süt miktarım.Bol su da içemiyorum.İş yerinde çay bile içmedim düşün yani.Ama bulgur,kuru soğan,taze yeşil üzüm,dere otu ve bol suyun süt yaptığını söylüyorlar.Ben salepi denedim sanki o gün arttı gibi süt miktarım.

valla iyi beslendiğimi düşünüyorum aslında saydıklarıı ben de duydum ama ben de şaşıyorum artık ayrıca çoğu gaz da yapan şeyler bir de bunları yediimde de pek fark görmedim açıkcası...su 2 lt kadar içiyorum

canım benm bebişim şu an 83 günlük 5 kilo idik 1 hafta önce şimdi bilmiyorum ben 1 ay sadece anne sütü verdim 2. ay günde 1 kez mama verdim şimdi 3. ay mama günde 3e çıktı mecbur :( ah bi emse:(

Canım mutlaka bir pompa al ve sağ.Emse bile göğsünde duran süt bebeğine fazla gelecek yaklaşık 3.5 aylık bebeğin.Mutlaka sağ biberona koy emsin.Birde bebekler o zaman küçük oldukları için emerken yoruluyorlar ve senin kokun onu rahatlattığı için hemen uyuya kalıyordur.Sağ fazla gelirse derin dondurucuya at 6 aya kadar kalabiliyordu ama yinede sen araştır.Mama süt takviyesi ile beslemeye çalış.Ama vazgeçme memeni vermektende..Oynasa bile emsin..Ne kadar emerse o kadar da sütün artar..Ilık bir duş aldırıp öyle ver memeni..Yada uyku halinde..Sende memeni vermeden önce güzel bir ılık suyla yıka..Süt kanallarında açılır hem..

valla iyi beslendiğimi düşünüyorum aslında saydıklarıı ben de duydum ama ben de şaşıyorum artık ayrıca çoğu gaz da yapan şeyler bir de bunları yediimde de pek fark görmedim açıkcası...su 2 lt kadar içiyorum

Canım gaz yapsın dert etme al rezene,anason çayını bir iki çay kaşığı ver yada bir ilaç ismi vardı dereotu olan eczaneden almıştım bitkisel bir şurupdu o da gazı gideriyordu ondan alırsın mutlaka doktora eczacına danış.Ben 4 ltye yakın su içiyordum.Süt,yoğurdum eksik olmazdı.Kilo alıcam diye de çok korkup yememezlik etme çünkü ilk 6 ay çok önemli bebeğin emmesi konusunda.Ama kendini de çok kasma ve üzülme.Ben neden sütüm az geliyor diye üzülürsem ve o gün sıkıntı yaşadıysam cnaım sıkılmışsa kesin sütüm az çıkar.Bu arada maşallah iyi kilo aldırmışsın bebeğine az değil yani 5 maşallah..Nazar değmesin..

Canım mutlaka bir pompa al ve sağ.Emse bile göğsünde duran süt bebeğine fazla gelecek yaklaşık 3.5 aylık bebeğin.Mutlaka sağ biberona koy emsin.Birde bebekler o zaman küçük oldukları için emerken yoruluyorlar ve senin kokun onu rahatlattığı için hemen uyuya kalıyordur.Sağ fazla gelirse derin dondurucuya at 6 aya kadar kalabiliyordu ama yinede sen araştır.Mama süt takviyesi ile beslemeye çalış.Ama vazgeçme memeni vermektende..Oynasa bile emsin..Ne kadar emerse o kadar da sütün artar..Ilık bir duş aldırıp öyle ver memeni..Yada uyku halinde..Sende memeni vermeden önce güzel bir ılık suyla yıka..Süt kanallarında açılır hem..

yok canım bebişim 1 hafta sonra 3 aylık olacak...ben zaten pompa kullanıyorum canım hem de kocaman hastane tipi kiraladım yoksa mümkün değil elle sağmak hatta ev tipi pompa aldım o da bişeye yaramadı attım kenara...mem vermeyi deniyorum bazen çok güzel alıyo ama çoğunlukla çığlık çığlığa istemiyo.hele son zamanlarda neredeyse tamamen bıraktı...sağmaktan göğüslerim pörsüdü :(ama son damlasına kadar verecem kuzumaş...

Canım gaz yapsın dert etme al rezene,anason çayını bir iki çay kaşığı ver yada bir ilaç ismi vardı dereotu olan eczaneden almıştım bitkisel bir şurupdu o da gazı gideriyordu ondan alırsın mutlaka doktora eczacına danış.Ben 4 ltye yakın su içiyordum.Süt,yoğurdum eksik olmazdı.Kilo alıcam diye de çok korkup yememezlik etme çünkü ilk 6 ay çok önemli bebeğin emmesi konusunda.Ama kendini de çok kasma ve üzülme.Ben neden sütüm az geliyor diye üzülürsem ve o gün sıkıntı yaşadıysam cnaım sıkılmışsa kesin sütüm az çıkar.Bu arada maşallah iyi kilo aldırmışsın bebeğine az değil yani 5 maşallah..Nazar değmesin..

sağol canım benim allah razı olsun..:16:

doktorumuz da beğeniyo kilomuzu ama ah biz anneler :).....erken geldiği için yaşıtlarına yetişsin diye uğraşıyorum bilmiyorum vaktinde doğanlar kaç kilo 3.ayda..

sütün sağmayla yetiyor mu. bende sağıyorum 2 aylık bebeğim şimdi yetiyor da ileri de de yeter mi acaba.
birde bebekleriniz hırçın mı. emmek onlar için sadece karın doyurmak değil ya sevgiyi de o şekilde alıyorlar. emmedikleri için bunun bi eksikliği olur mu acaba.[/QUO

Benim bebeğim doğduğunda göğsmü hiç tutmadı...Günlerce uğraştım..Emer gibi yapıyodu...Dr agittik çok kilo kaybetmiş mama ver deyince çok üzüldüm..Hep sütümle beslemeyi hayal etmiştim bebeğimi...Sağmaya başladım...Fazla fazla yetti,hatta dolaba yedekledim hep....İlk üç ay bu şekilde devam ettik...Sonra ne olduysa sol göğsümü emmeye başladı...Bu çok büyük bi rahatlık tı enim için..Sağılmış süt yoksa hemen emziriyodum...Sağı 10. ayda tuttu:)) ...11. ayda da göğsümü ısırınca kanadı ve o gün bugündür emmiyo...Gene sağıyorum...Hep sağdığım göğsümden daha çok süt geliyo...Yani sağmakla azalmıyo kesinlikle...Ama bir gerçek var ki emzirmek kadar kolayı yok...Sürekli emmesi için zorlayın...Sağmak çok ama çok zor....Şimdi başındasınız,sonraları da süt yetiyo ama vakit anlamında çok sıkıntı....

sütünüzü biberonlamı vermiştiniz ilk zamanlar

Back
X