Bebeğinin Omfalosel olduğunu öğrenip düzelen var mı?

msdshn58

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2019
9
5
36
28
Selam arkadaşlar Bayadır siteyi takip ediyorum. Çözüm buluyorum ama bugün üye olmak nasip oldu. Şuan 22 haftalık hamileyim. Dün kontrol için doktora gittim ve doktor önce çok iyi kolu şu bacağı falan diye gösterdi tam bitti derken 1 dk 1dk diye durdurdu ne oldu dedim daha önce size bişey söylemediler mi dedi yok dedim. Bebeğin karnında açıklık var ve organları dışarıda dedi beni erciyes tıp fakültesine sevk etti. Bugün sabah erkenden gittik. Doktor aldırmayı düşünüyor musun dedi hayır dedim. Karın kasları gelişmediğini için organları dışarıda kalmış Çok azda olsa böyle vakalar olabiliyor doğumdan sonra ameliyatla organları içeri alınıp tedavi ediliyor falan dedi ve haftaya resimli ultrason için randevu verdi birde bir doktor önerdi erdem Şahin diye erciyes tıp fakültesindeymiş. Ücretli bakıyormuş haftaya renkli ultrasonu ona gösterin dedi. Neyden olduğunu sordum tıpda bunun bir açıklaması yok sakatlık değil tedavi edilebilir doğumsal bozukluk dedi. Sonra geldim sağlık ocağında ki ebeye böyle böyle dedim oda doğuma kadar sonradan düzelebilir sonradan kasları gelişir içine çekip kapanabilir yoksa doğumdan sonra ameliyatla tedavi ediliyor dedi. Bu durumu yaşayanlarınız yada tanıdığınız var mı? Ne durumdalar yardımcı olun lütfen 😔
Doktorun sevk kağıdında yazanları eke atıyorum. Cevap verenlerden şimdiden Allah razı olsun.
IMG_20190723_183046.webp

Çok zor bir şey yaşadığın. Yalnız sakinleşmeye çalış, bebeğin için bunu yapmaya çalış. çok şükür doğumsal bozuklukmuş ve doğumdan sonra tedavi ediliyormuş, anne karnında düzelmezse. İnşallah ameliyata gerek kalmadan düzelir.

Allahım şifa versin keşke yardımcı olabilseydim ama düzelir demişler moralinizi bozmayın bebeğiniz hisseder onu üzülmeyin Allah şifasını verir inşallah
Amin inşAllah, Allah razı olsun 😔 hani bu durumu yaşayanlar varsa onlardan bilgi almak istedim.

Çok zor bir şey yaşadığın. Yalnız sakinleşmeye çalış, bebeğin için bunu yapmaya çalış. çok şükür doğumsal bozuklukmuş ve doğumdan sonra tedavi ediliyormuş, anne karnında düzelmezse. İnşallah ameliyata gerek kalmadan düzelir.
Amin inşAllah, Allah razı olsun 😔 hani bu durumu yaşayanlar varsa onlardan bilgi almak istedim.

Ben yaşamadım ancak hastanede böyle bir hastamız olmuştu. Doğduktan sonra organlar karın içine yerleştiriliyor diye biliyorum. Tabiki zor bir hastalık ama çok şükür çaresi var. Rabbim daha beterlerinden çaresiz hastalıklardan saklasın. Büyüyünce bu günleri hatırlayıp beni korkutmuştun tombalak dersiniz ❤

Ben yaşamadım ancak hastanede böyle bir hastamız olmuştu. Doğduktan sonra organlar karın içine yerleştiriliyor diye biliyorum. Tabiki zor bir hastalık ama çok şükür çaresi var. Rabbim daha beterlerinden çaresiz hastalıklardan saklasın. Büyüyünce bu günleri hatırlayıp beni korkutmuştun tombalak dersiniz ❤
Amin inşAllah, cevabınız için teşekkür ederim. İşte herkes takma rahat ol falan diyor ama olmuyor araştıra araştıra sora sora kafayı yedim. En azından burda yaşayanlar yazarsa umut olurlar.

Amin inşAllah, cevabınız için teşekkür ederim. İşte herkes takma rahat ol falan diyor ama olmuyor araştıra araştıra sora sora kafayı yedim. En azından burda yaşayanlar yazarsa umut olurlar.
Ister istemez takılır kafaya. O konuda haklisiniz. Bu konu ile ilgili ameliyat olmuş iyileşmiş hastalar var mi diye arayabilirsiniz. Bazı doktorlar başarılı ameliyatlarını paylaşıyor. Böyle güzel örnekleri okuyup moralinizi yüksek tutun. Şuan sizi hissediyor ve konuştuklarınizi duyabiliyor. Siz mutlu neşeli olmaya çalışın o da sizden güç alsın. ❤ minik bir limon o annesi :) senden başka kimseyi hissedemiyor 🌹 konuş onunla ❤

Ister istemez takılır kafaya. O konuda haklisiniz. Bu konu ile ilgili ameliyat olmuş iyileşmiş hastalar var mi diye arayabilirsiniz. Bazı doktorlar başarılı ameliyatlarını paylaşıyor. Böyle güzel örnekleri okuyup moralinizi yüksek tutun. Şuan sizi hissediyor ve konuştuklarınizi duyabiliyor. Siz mutlu neşeli olmaya çalışın o da sizden güç alsın. ❤ minik bir limon o annesi :) senden başka kimseyi hissedemiyor 🌹 konuş onunla ❤
Teşekkür ederim. Allah razı olsun. Rabbim hayırlısı neyse onu verir inşAllah. Bol bol dua ediyorum rabbim neyi uygun görürse o olsun.

Arkadaşlar çarşamba günü 38+1de sezeryanla doğum yaptım. Çok şükür kızım hayatta eşim o gün ve perşembe günü 10 dk 10 dk gördü durumu hakkında bilgi aldı. Omfaloselin içinde karaciğeri varmış ve kese zarın içindeymiş. Geniş olduğu için ameliyatı şuan için uygun görmediler o zarı krem merhem yardımıyla kalınlaştırıp deri haline getirecekmiş yaşına doğru ameliyatla orasını düzeltmeyi düşünüyoruz dedi cerrah. Kalbiyle ilgili bir problem çıkmazsa omfalosel tedavi edilebilir dedi. Dün kalbiyle ilgili sadece 2 tane küçük deliğin olduğunu ve bunların zamanla kendi kendine iyileşeceğini söylediler. Onun dışında solunum yolları falan çok iyimiş. Kan değerleri normal çıkmış. 2 3 hafta kadar hastanede kalıp zarını kalınlaştırdıktan sonra taburcu edeceklermiş. Ve normal bir çocuk gibi hayatını sürdürecek dediler. Bende dün gördüm yavrumu o kadar güzel o kadar masum ki anlatamam. Doktor şu 2 3 günü atlattı kese git gide kalınlaşmaya başladı kalbinde de problem yok iyi gidiyor dedi. sürekli dua ettim ediyorum. Sizlerinde duasını bekliyorum. Hepinizden Allah razı olsun 🤲🤲🤲🤲🤲

Arkadaşlar çarşamba günü 38+1de sezeryanla doğum yaptım. Çok şükür kızım hayatta eşim o gün ve perşembe günü 10 dk 10 dk gördü durumu hakkında bilgi aldı. Omfaloselin içinde karaciğeri varmış ve kese zarın içindeymiş. Geniş olduğu için ameliyatı şuan için uygun görmediler o zarı krem merhem yardımıyla kalınlaştırıp deri haline getirecekmiş yaşına doğru ameliyatla orasını düzeltmeyi düşünüyoruz dedi cerrah. Kalbiyle ilgili bir problem çıkmazsa omfalosel tedavi edilebilir dedi. Dün kalbiyle ilgili sadece 2 tane küçük deliğin olduğunu ve bunların zamanla kendi kendine iyileşeceğini söylediler. Onun dışında solunum yolları falan çok iyimiş. Kan değerleri normal çıkmış. 2 3 hafta kadar hastanede kalıp zarını kalınlaştırdıktan sonra taburcu edeceklermiş. Ve normal bir çocuk gibi hayatını sürdürecek dediler. Bende dün gördüm yavrumu o kadar güzel o kadar masum ki anlatamam. Doktor şu 2 3 günü atlattı kese git gide kalınlaşmaya başladı kalbinde de problem yok iyi gidiyor dedi. sürekli dua ettim ediyorum. Sizlerinde duasını bekliyorum. Hepinizden Allah razı olsun 🤲🤲🤲🤲🤲
Masallah gözünüz aydın. Gecmis olsun.Allah sifa versin ..Simdi bebeğinizin durumu nasil ? Ameliyat oldu mu? Ben de hamileyim ve omfalosel teşhisi kondu. Ayrica ense kalinligi cok yüksek. Cvs yaptırdım ilk sonuçlar temiz.Yani sık rastlanan kromozom bozuklukları yok. Diğer sonuçlar 2 hafta sonra çıkacak. Ama doktorum bence ilerlemeden bebeği alalim dedi. Diğer sonuclar temiz çıksa bile sizde hem omfalosel hem de ense kalinligi var. Omfalosel de büyük. Düzelmez dedi. Biz ne yapacağımızı şaşırdık.cok zor bi dönemden geçiyorum. Sizin bebeginizde ense kalinligi var miydi ? Tekrar geçmiş olsun

Durumunuz nedir bende de organ disardaymus 11haftaligim bugün öğrendim
Merhaba, ben de 12 haftalık hamileyim doktor Omfalosel olabileceğini söyledi. Kalbin aşağısı dışardaymış. Sizde süreç nasıl ilerledi ? Kapanma oldu mu ? Başka anomali seyretti mi ? Rica etsem benimle paylaşabilir misiniz ?

Merhaba, ben de 12 haftalık hamileyim doktor Omfalosel olabileceğini söyledi. Kalbin aşağısı dışardaymış. Sizde süreç nasıl ilerledi ? Kapanma oldu mu ? Başka anomali seyretti mi ? Rica etsem benimle paylaşabilir misiniz ?
Başka anomı yoktu ama karaciğer mide bağırsaklar disardaydi sonlandırıldı.

Bende aynı durumdan dolayı çok yıkık vaziyetteyim resmen dünyam başıma yıkıldı duyduklarım iç açıcı çıkmadı
Tamamen karin duvarı açık olma durumu var dediler. Ameliyati kaldiramayabilir dediler. Dua buyurun inşallah düzelsin hayatımıza neşe getirsin..

Bende aynı durumdan dolayı çok yıkık vaziyetteyim resmen dünyam başıma yıkıldı duyduklarım iç açıcı çıkmadı
Tamamen karin duvarı açık olma durumu var dediler. Ameliyati kaldiramayabilir dediler. Dua buyurun inşallah düzelsin hayatımıza neşe getirsin..
Merhaba, kusura bakmayın çok geç gördüm. Benim kızım kasımda 3 yaşına girecek. 2 yaşına kadar kontroller oldu evde sürekli pansumanını ben yaptım. 2 yaşında ameliyat oldu ve çok şükür başarılı geçti. Çok az fıtık şeklinde kaldı onuda 4 yaşından sonra tekrar ameliyatla düzeltelim dediler. Çok şükür başka hiç bir sorunu sıkıntısı yok. Zor bir süreç ama onun iyi olduğunu falan gördükçe mutlu oluyorsunuz. Rabbim yardımcınız olsun. Şimdi 8 haftalık 2. ye hamileyim. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Back
X