Benim.iki oğlum var. Allah herkesin evladını bağışlasın. Çevremde bir down lu melek sahibi anne , bir de engelli melek sahibi anne var. Yaşları 50 civarında . Ikisi de asla doğurmazdım bilseydim der durur. Kardeşleri yok. Anne baba gözünü kapasa çocullara bakacak kimse yok. Allah hoc bir anneye babaya , evladımı ardımda koyup önce benim canımı alma diye dua ettirmesin. Eğer bedensel engelli deselerdi çocuklarıma mesela sol eli yok , kolu yok. Olsun derdim . Ne olacak ? Yarın bir gün kaza geçirip aynı durumda kalabilirim ben de. Ben ölsem de bakar kendine. Eğer bacağı olmasaydı aynı şekilde. Ama ben bile bile down sendromlu bir bebegı doğurmayı anlamıyorum. Benim bir arkadaşımin senelerce bebegi olmadı. Hamile kaldı trizonomi 18 dediler. Doğururum dedi. Bebek kendi sonlandırdı hamileliği. Kardesi bile bile kalp kapakçıkları olmayan bir bebek dogurdu. Esi istememisti. Dr cok ceker yazik. Ne guler ne aglar morarir . Her gun hastanede kalirsiniz, gogsunde bir fermuar var gibi açıp kapanir . Yapmayin dedi dinletemedi. Sonuç parçalanmış bir evlilik , sinir hastası bir anne, iki yaşında 23 kez ameliyat masasina yatmiş, annesini hic emememiş , bin bir eziyetle can vermiş bir melek. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. İyi düşünün . Ya siz önce ölürseniz ?