Bebeğiniz için ne yapardınız?

Down sendromlu veya başka engelli olsun doğmasına izin verirdim

• Ankete Katılan
    7

elapazar

elapazar.com da sekreter
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2017
1
0
1
Bir arkadaşım var. Çok uğraştılar. Yıllarca çocukları olmadı. Nedensiz kısırlık dedikleri sorundan. Aslında sorun gözükmüyor her iki tarafta da ama bir türlü hamilelik gerçekleşmiyor.

Sonra tüp bebek denemelerine başladılar. Aşılama vb. de işe yaramayınca.

Nihayetinde başarılı oldular. Fakat ilerleyen süreçte yapılan kontrollerde bebeğin down sendromlu olduğu söylendi. Aldırmak veya aldırmamak arasında kaldılar.

Aldırmamaya karar verdiler. Ne olursa olsun o onların evlatları idi.

Acaba biz ne yapardık?

Siz ne yapardınız?

O bebek büyüdüğünde aklı erdiğinde ben niye böyleyim dediğinde kim ne yapardı?

Öncelikle Allah herkeze sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin Arkadaşlarn adına çok üzüldüm lakin doğru bir karar wermişler onun sağlıklı olup olmadığını bir tek Allah bilir, bizler herzaman çocuklarımızın sağlıklı olmasını isteriz lakin sebebini bilmedğimz şekilde çocuklrmz engelli doğuyor Allah ın taktiri ve sınavı benim kardeşimde engelli ama bizim gözümüzde o bir melek tabiki kardeşimde üzülüyr du ben neden böyle doğdum diyordu ama büyüdükçe idrak etti ve böyle yaşamaya alıştı bizlerde onların yerinde olabilirdik bu yüzden Allah a şükr etmeliyiz başka dicek birşey bulamıyorm...

Benim.iki oğlum var. Allah herkesin evladını bağışlasın. Çevremde bir down lu melek sahibi anne , bir de engelli melek sahibi anne var. Yaşları 50 civarında . Ikisi de asla doğurmazdım bilseydim der durur. Kardeşleri yok. Anne baba gözünü kapasa çocullara bakacak kimse yok. Allah hoc bir anneye babaya , evladımı ardımda koyup önce benim canımı alma diye dua ettirmesin. Eğer bedensel engelli deselerdi çocuklarıma mesela sol eli yok , kolu yok. Olsun derdim . Ne olacak ? Yarın bir gün kaza geçirip aynı durumda kalabilirim ben de. Ben ölsem de bakar kendine. Eğer bacağı olmasaydı aynı şekilde. Ama ben bile bile down sendromlu bir bebegı doğurmayı anlamıyorum. Benim bir arkadaşımin senelerce bebegi olmadı. Hamile kaldı trizonomi 18 dediler. Doğururum dedi. Bebek kendi sonlandırdı hamileliği. Kardesi bile bile kalp kapakçıkları olmayan bir bebek dogurdu. Esi istememisti. Dr cok ceker yazik. Ne guler ne aglar morarir . Her gun hastanede kalirsiniz, gogsunde bir fermuar var gibi açıp kapanir . Yapmayin dedi dinletemedi. Sonuç parçalanmış bir evlilik , sinir hastası bir anne, iki yaşında 23 kez ameliyat masasina yatmiş, annesini hic emememiş , bin bir eziyetle can vermiş bir melek. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. İyi düşünün . Ya siz önce ölürseniz ?

Bana da dediler bebegin down sendromlu olabilir diye ama aldirmadim bebegim saglikli cok sukur.
Rabbim herkese hayirli saglikli evlat nasip etsin

Ben hamilelikte bebegin saglik sorunlari var diye aldirmayi dogru bulmuyorum
Dogsa buyuse Allah korusun basina bisey gelse öldürwlim demeyecegimize göre yasamali yaninda olmali en guzel sekilxe bakilmali diyorum

Hersey Allahin takdiri Rabbim hakkimizda hayirli olani versin bize size hepimize insallah

Benim fikrim tabi bu ben aldirmazdim

Bu çok zor bir karar Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Ne karar verirdim bilemiyorum ama sırf anne olacam diye bir canlıya eziyet etmekte çok bencilce geliyor.bu karar sanirim hastalık derecesine göre degisir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…