• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğiniz kaç aylıkken çalışmaya başladınız..pişmanliklariniz iyikileriniz¿¿¿

Oğlum 27aylık olacak ben işe başladığımda. İzinlerin son gününe kadar kullanılması taraftarıyım. Ücretsiz de dahil. Ev borcu, araba borcu bana bahane geliyor gerekirse o ev satılır. Ki bizim de evimiz yok çalışsaydım olacaktı. Tabi özelde izinler daha kısıtlı ama demek istediğim ister altı ay olsun, ister bir yıl, ister iki yıl önemli olan son güne kadar kullanılmalı elinden gelen yapılmalı BENCE

Bu tamamen sizinle alakali bir durum buraya basladim ohh iyi yaptim yazalarda olacak basladim ama soyle zordu diyenlerde bense soyle diyorum
Veteriner hekimim bugun istesem donebilecegim isim var ama oglum 33 aylik hala baslamadim oglen koynumda uyuyor beraber buyuyoruz ama cok zor en zor is anne olmak ise donsem kendime buyuk iyilik etmis olucam cok yorulunca ben ise donucem diyorum ama asla yapamiyorum ikinci oglumuda ben buyutucem ben boyle bir anneyim ve boyle mutluyum
Sizde insallah imkanlariniz el el verdigi olcude mutlu bir bebegin mutlu annesi olursunuz

gunluk 6 7 saat cok iyi calis bence
benimki 3 yasina girecek hala calisamiyorum birakip ..cunku benim calisabilecegim isler sabah 8 aksam 7 falan :(

Değerlieanneler Merhaba.....♥
Benim bebeğim 5 aylık maşallah..Ikilemde kalıyorum kimi ek gidaya başlayacak zaten basla diyor kimisi yaşına kadar bekle... günlük 6 -7 saatlik yokluğum olacak ve annem bakacak...Fikirlerinzi deneyimlerinizi paylasir mısınız¿¿¿
bence başlayın sizin ve cocugunuz için hem 6 7 saat cok uzun değil hemde anneniz bakacakmış benimde oğlum 1 yasında ama ben işe başlayamıyorum mecbur 1 sene daha bekliycem

Bu tamamen sizinle alakali bir durum buraya basladim ohh iyi yaptim yazalarda olacak basladim ama soyle zordu diyenlerde bense soyle diyorum
Veteriner hekimim bugun istesem donebilecegim isim var ama oglum 33 aylik hala baslamadim oglen koynumda uyuyor beraber buyuyoruz ama cok zor en zor is anne olmak ise donsem kendime buyuk iyilik etmis olucam cok yorulunca ben ise donucem diyorum ama asla yapamiyorum ikinci oglumuda ben buyutucem ben boyle bir anneyim ve boyle mutluyum
Sizde insallah imkanlariniz el el verdigi olcude mutlu bir bebegin mutlu annesi olursunuz
bende senin gibi dusunenlerdenim canim...bu bana maddi acidan zarar veriyor ama maneviyat daha agir basiyor iste..ben buyutmeliyim duygusu icime işledi:(

Acikcasi bana da iyi gelecek diye umuyorum..hani 6 saat ustelik annem bakacak olmasi da icimi rahatlatiyor..yogun bir calisma temposundan sonra evde durmak bana cok da iyi gelmedi..evet bebegimi cok seviyorum ama kendime de zaman ayirmak iyi olurdu daha tahammüllu olabilmek icin

şayet anneniz bakacaksa kesin başlayın. emin olunda iyi olacaktır. en azından denemeye değer.

Her çocuk bir değil kanaatindeyim.. Benim kızımda fazlaca cana yakin ve uyum sorunu yasamaz benimkide ilk gördüğü kişiye bile sıcak davranır ve evde babaannesi var tahmin edersin ki çok toleranslı ve her istediğini yapiyo yani ilgi alaka çok keza benim ailemde ayni şekilde yorgunluktan eve gelir gelmez uyur gozum arkadada kalmaz giderken orası ayrı ama benim gidecegimi anladığı zaman huzursuzlaniyo ve yanımdan ayrilmiyo gizli saklı çıkıyorum evden ve o zaman ben hic bi tad alamıyorum gittiğim yerden ki öyle gezmelerede giden biri değilim ihtiyaç olduğu müddetçe çıkarım ama onda bile ağladığını gördüğüm zaman içim rahat etmiyo dediğin gibi belkide ben duskunumdur beklemediğimiz bi anda dogdu 7 aylık kuvezde kaldı çok sknti çektim duygusal olarakta yipratildim kv ötürü ve düşkün olmasida bi yandan beni mutlu etmiyo desem yalan olur tanımış olsan evimin durumunu az bisey de olsa bilsen emin ol bana hakverirsin
Ben de aynı şeyi söyledim zaten sen sana düşkün olmasından memnunsun.

benım bebeğim tam 6 aylık olunca başladım ek gıdaya 1 yasta nedır yahu genel geçer kural budur annenızde verır yoğurt elma ...

papatyasevilir papatyasevilir Ben kızım 11 aylıkken( 1 ay önce) işe başladım. Fakat ben öğretmenim ve boş günlerim var. Bu yüzden rahatım.
Annenizde bakacakmış gözünüz arkada kalmaz. Ev birzaman sonra çok monoton.
Şöyle düşünün birde siz dışarıda çalışmaya alışkın birisiniz Eski düzeninize döneceksiniz biryerde.
Benim doğumsonrası sürecim çok zordu. 4 ayda iznim bittiğimde çalışacak halde değildim. 6 ay ücretsiz izin aldım.
Kısacası çalışın kendinizi besleyin evde bir süre sonra insan kendini işe yaramaz hissediyor.
Sabah giyinip evden çıkmak bile insana tahmin ettiğinizden daha fazla iyi geliyor.
Peki emiyormuydu kiziniz sizin yoklugunuza agliyormuydu alistimi neler yaptiniz benimki 15 aylik ben hafta ici 5 saat yokum hafta sonu evdeyim yapabilirmiyiz kizim bana cok bagli ben idare ederim de o aglarmi acaba

Peki emiyormuydu kiziniz sizin yoklugunuza agliyormuydu alistimi neler yaptiniz benimki 15 aylik ben hafta ici 5 saat yokum hafta sonu evdeyim yapabilirmiyiz kizim bana cok bagli ben idare ederim de o aglarmi acaba
Canım bizim emme olayımız çok kısa sürdü. O konuda malesef yardımcı olamayacağım.
Ama 15 aylık bebeğin temel besini anne sütü değil sanırım. Sabah işe gitmeden emer birde siz gelince emer.
İlk günler bana tavırlıydı. Dediğim gibi her gün işe gitmediğimden daha rahat gibiyiz.

Her çocuk bir değil kanaatindeyim.. Benim kızımda fazlaca cana yakin ve uyum sorunu yasamaz benimkide ilk gördüğü kişiye bile sıcak davranır ve evde babaannesi var tahmin edersin ki çok toleranslı ve her istediğini yapiyo yani ilgi alaka çok keza benim ailemde ayni şekilde yorgunluktan eve gelir gelmez uyur gozum arkadada kalmaz giderken orası ayrı ama benim gidecegimi anladığı zaman huzursuzlaniyo ve yanımdan ayrilmiyo gizli saklı çıkıyorum evden ve o zaman ben hic bi tad alamıyorum gittiğim yerden ki öyle gezmelerede giden biri değilim ihtiyaç olduğu müddetçe çıkarım ama onda bile ağladığını gördüğüm zaman içim rahat etmiyo dediğin gibi belkide ben duskunumdur beklemediğimiz bi anda dogdu 7 aylık kuvezde kaldı çok sknti çektim duygusal olarakta yipratildim kv ötürü ve düşkün olmasida bi yandan beni mutlu etmiyo desem yalan olur tanımış olsan evimin durumunu az bisey de olsa bilsen emin ol bana hakverirsin

Ben anne degilim ama annemin terbiye mantığından gözlemlediğim kadarıyla bu sorunu yaşama sebebinizi nacizane söyleyebilirim. Çocuğunuzla vedalaşın. Kaçamak şekilde kandırarak gitmeniz asıl ona sorun yaşatıyor. Gitmeniz değil. Ona makul ve anlayacağı şekilde açıklayın durumunuzu. Ve kararlı olun. O da anlayacaktır zaten. Onun da bizim kadar aklı var. Sadece tecrübesi yok. Boyle kandırarak güven duygusunu kırmayın.

Dediğim gibi anne değilim. Sadece gözlemim bu. Dinlemeye değer bulursanız diye söylemek istedim.

Allah huzurla büyütmek nasip etsin

9 aylıkken calısmaya basladım.
Valla ara ara 2 sene oncesıne kadar sabah uyanıyorsa hem agladı hem benıde aglattı artık pes.
Yaz bası veya sonu bırakıyorum ısı neyse kısmetımız onu yer ıcerız artık

erkekler düzgün olsaydı bir çok kadın bebeği varken çalışmaya gerek duymazdı ama hayat işte.

sizce kadınlar böyle erkekler yüzünden mi çalışıyor
o kadar okuması kariyeri para kazanma ihtiyacı buna etken değil mi?
o çocuk büyüdükten sonra size ihtiyacı olmadıktan sonra tek başınıza kaldığınızda kim bakacak size kim maddi yardım edecek?
emekli maaşınız vs nasıl olacak?

sizce kadınlar böyle erkekler yüzünden mi çalışıyor
o kadar okuması kariyeri para kazanma ihtiyacı buna etken değil mi?
o çocuk büyüdükten sonra size ihtiyacı olmadıktan sonra tek başınıza kaldığınızda kim bakacak size kim maddi yardım edecek?
emekli maaşınız vs nasıl olacak?

kadınların çalışması her zaman iyidir ama şu anki iş şartları batı standartlarının çok altında kanunları yapanlar da erkekler olduğuna göre kadınların bebeklerini bırakıp işe gitmelerini anlayamıyorlar. iş yeri kreşleri gibi yasal bir hakkımız var ama nerde...

kadınların çalışması her zaman iyidir ama şu anki iş şartları batı standartlarının çok altında kanunları yapanlar da erkekler olduğuna göre kadınların bebeklerini bırakıp işe gitmelerini anlayamıyorlar. iş yeri kreşleri gibi yasal bir hakkımız var ama nerde...
az çalışanı olan yer nasıl iş yeri kreşi açsın
siz çalışıyormusunuz acaba?

Tam 4 aylıktı bıraktığımda.

İlk zamanlarda biraz zorlandım ama hic pişman olmadım erken başladığım icin.

Hepimiz düzenimize alıştık.

Benim kızım da cumartesi 5 aylık olacak 3 haftadır çalışıyorum ben de. İlk haftam zor geçti ama iyiyim çok şükür şimdi. Mutluyum çalışmaktan. Tabi ben yarım gün çalışıyorum 12 saat çalışan biriyle aynı değil şartlarım.

Yaşına kadar ücretsiz izne ayrılmak istiyorum.

Aslında kendimi evde çok iyi hissetmiyorum ama şu zamanlarını işe koştur, eve koştur şeklinde geçirmek istemiyorum.

Bir yandan da ev kredisi, benim son maaşı alacağım ay eşimin de maaşı düşecek o.
Bakıcaz bakalım.

Back
X