bebeğiniz kusuyormu

adnuf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
77
0
36
İstanbul
slm kızlar bende aralık annesiyim üç ay bir haftalık kızım var ve çok kusuyor sürekli üst değistiriyorumm cookkk götürdüm doktora midesi genişlior diyorlar bir problem yok diyorlarrr geçer diolar ama acaba ne zaman bu arada kilosu ve boyu nasıl bebişlerinizin yazarmısınızz:18::nazar:

hem de nasıl..en çok da burnundan gelmesine sinirlerim bozuluyor. bazen boğulacak gibi oluyor. kusmuklu kıyafetini değiştirirken giydirdiğim temiz kıyafete kustuğu çok oluyor. hoop onu da çıkarıyoruz. ne kadar devam eder ben de bilemiyorum ama benim kızım çok emiyor bunun da katkısı büyük çok kusmasında.

bu arada benim bebeğim 6 kilo. kolik krizleri nedeniyle 7/24 emdiği için biraz tombik :)

hem de nasıl..en çok da burnundan gelmesine sinirlerim bozuluyor. bazen boğulacak gibi oluyor. kusmuklu kıyafetini değiştirirken giydirdiğim temiz kıyafete kustuğu çok oluyor. hoop onu da çıkarıyoruz. ne kadar devam eder ben de bilemiyorum ama benim kızım çok emiyor bunun da katkısı büyük çok kusmasında.

bu arada benim bebeğim 6 kilo. kolik krizleri nedeniyle 7/24 emdiği için biraz tombik :)

ya cnm aynı beni anlatmıssın kolikler geçti allaha sukur senınkı kaç aylık masallah diyelım benımkınınde kılosu ıyı ama kıyafet değiştirmekten yoruldum ilk iki ay benimkide cok emdi şimdi okadar deil

benim kızım 3 ay 1 haftalık. maşallah diyorum bebeğin için, kolik bizde hala devam ediyor. eskisi kadar kötü değil allaha şükür. en azından başedebileceğim düzeye indi. emme konusuna gelince, yemek yapmayı bırak ağzıma bir lokma koymaya, tuvalete gitmeye bile vakit bulamadan emziriyordum. bir de yardım edecek kimse olmayınca çok zor oluyodu. kendimi "emmiyor diye yakınmaktan ve üzülmektense çok emiyor diye yakınmak daha iyi" diyerek motive ediyordum. hala çok emiyor diğer bebeklere nazaran ama nefes alabiliyorum artık. ayrıca hala heryerim kusmuk içinde geziyorum onda bi değişiklik yok :)

benim kızım 3 ay 1 haftalık. maşallah diyorum bebeğin için, kolik bizde hala devam ediyor. eskisi kadar kötü değil allaha şükür. en azından başedebileceğim düzeye indi. emme konusuna gelince, yemek yapmayı bırak ağzıma bir lokma koymaya, tuvalete gitmeye bile vakit bulamadan emziriyordum. bir de yardım edecek kimse olmayınca çok zor oluyodu. kendimi "emmiyor diye yakınmaktan ve üzülmektense çok emiyor diye yakınmak daha iyi" diyerek motive ediyordum. hala çok emiyor diğer bebeklere nazaran ama nefes alabiliyorum artık. ayrıca hala heryerim kusmuk içinde geziyorum onda bi değişiklik yok :)

cnm seninkidemi 20 aralıkta dogdu adı ne:37:

slm arkadaşlarrr
kusma problemi bizde de var doktora defalarca gittik gelişimi güzel boy kilo iyi kusması normal deyip gönderdiler ama kıyafet konusunda bendee artıkk zorlanıyorumm günlük makina çalıştırıyorumm artık öyle böyle büyüyeceklerr iniklerr
bu arada bnm oğluşda 21 aralıkta doğdu en son 20 marta boy 64 cm kilo 6400idi şuan bilmiyoruzzz

benim kızım da 22 aralık'ta doğdu. ben doktora çok kusuyo falan derken bir bardak dolusu kustu kuzum. uygulamalı anlattık yani :) bizim doktorumuz da normal dedi gönderdi.

bnm oglumda 5 aylık 8 kılo oglumda cok kusuyordu fakat bu gunlere azaldı kusması zamanla azalıyor ben abartısız onceden hıc degıstırmesem 6 kere degıstıryordum ustunu sımdı 10gunden berı kusması durdu

Fışkırır tarzda ve sık kusmaları varsa mutlaka bir tıp fakiltesine götürmenizi tavsiye ederim yeğenime özel dr lar bişey yok gecer derken meger sübyanın mide çıkışında darlık oldugu ıcın yedıgı hatta yedıgınden fazlası kusma olarak gerı gelıyordu bir süre sonra vucuttaki suyuda atmaya başladığı için ihmal edilmemesi gereken bir durum fakulteler ugraştırır bıraz ama nedenını bulmadan yollamazlar geri.

dün gece saat 3.30a kadar hastanedeydik. günlerdir kızım ağlama krizlerine girip, sürekli kusuyordu. kusunca emmek istiyor, memeye gelince sanki ağzında yara varmış da tuz basmışız gibi ağlama krizine giriyordu. kolik olduğunu zannettiğim için doktora götürmemiştim. ama dün gece gazı yok, altı temiz yine de sanki bir yeri ağrıyor gibi. acilde aldık soluğu. kaka ve idrar testi temiz çıktı allaha şükür. acil doktoru %90 reflü var, bi baktırın dedi. ben artık kafayı yeme noktasındayım. kendimi bir bıraksam hıçkırıklara boğulucam yani. idrar testi tam bir işkenceydi zaten. idrarını yapsın diye beklerken uykusuzluktan, ağrıdan helak oldu yavrum. eve geldiğimizde sabah 4 olmuştu. inleye inleye uyudu. herşeyin acılısı, zoru mu bulacak bizi anlamadım ki.

merhabalar.aynı şeyleri yaşayınca paylaşmak istedim.pamuğumun 4. ayı yeni doldu.ama gerçekten çok zor bi 4 ay oldu.her emmenin ardından bazen 10-15 kez dolu dolu çıkardığı oluyordu miniğimin.doktorumuz bazı bebeklerin mide kapakçığı geç gelişir dedi,kilo ve boyunda da bir sorun olmadığından herhangi bir müdahaleye gerek görmedi.az ve sık emzirmeliymişim.30 dakikadan fazla emmek istiyordu,dr. 15 dakikayı gçme dedi ama kusmalar devam edince ben biraz daha azaltarak 4-5 dakikaya kadar indim.şu an şükürler olsun bir kaç kere kusuyor ve 2 saatte bir acıkıyor.sanırım herkesin gelen süt miktarının farklı olması emzirme süresini de değiştiriyor

Back
X