Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğiniz ne kadar erken yürüdü? nasıl oldu?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
benimki 3 aylıkken dönüyordu 8aylık emekledi ve hala yürümüyor:) öyle inatki yürütmeye çalısıyoruz hemen oturuyo:)bıraktım kendi haline isterse 18 aylık yürüsün

Ben hic yurutecek kullanmadım. Zararlıdı dedıler. oglum emeklemedi
maşallah 11 ayında ellerini tutmadan yurumeye başladı.

benim kizim suan 8,5 aylik ve emeklemiyor
daha dogrusu 5-6 aylikken ters ters surunerek gidiyordu, hatta yatakta gitmisti
ve yere dustu cok korkmustum
sonra yurutec aldik. yurutecini cok seviyor. her yere gidiyor
yere biraktigim zaman oyucakta koyuyorum cabalasin diye ama hemen
miziklaniyor, agliyor
bende baski yapmak istemiyorum ama emeklesin istiyorum en azindan ama
ortada yok birsey

yiğit 10 aylıkken benim desteğime koltuklardan tutunarak ayakta durdu,,1-2 adım derken sıraladı
11 aylıkken hızla sıraladı
12,5 aylıkken birgün içinde ayakta durdu kendi kendine
aynı gün 1-2 adım attı
şimdi 13,5 ayık ve güzel yürüyor
bu arada oğlum çok tombul,(15 kg)kilolu bebekler çok geç yürür zayıflar erken denir ama hiç öyle olmadığını ben gördüm
arkadaşımın 16, aylık oğlu var zayıf(9 kg)ama hala yürümüyor

benim oglum ancak 6 aylikken dondu,benimki ilk once siralamaya basladi sonra 8.5 emeklemeye basladi,bundan sonra yataktan cok kolay inmeye basladi,10.5 iken yurumeye basladi,
yurutec 6 aylikken kullanmay basladik ama fazla da brakmiyordum.gunde 2 saatten fazla durdugu yok.

kutayımda 5 aylıkken dönmeye başladı, 8 aylıktan bu yana bizim desteğimizle yürüyor bazen sahile çıkıyoruz babası bir elinden ben bir elinden yürüyoruz doktorumuz bir aya kadar yürür dedi ama bakalım ne olacak yalnız ilk defa iki güdür emekleme pozisyonunda geri geri gidiyor ve poposunun üzerinde gidiyor bakalım tam anlamıyla ne zaman emekleyecek ve yürüyecek:)

Kızlar benim yeğenimde (oğlumla 3 hafta var aralarında) 8 aylıkken patır patır yürümeye başlamıştı.Benim oğlum niye yürüyemiyor diye üzülmüştüm.Basmak bile istemiyordu.Babannesi bırakın kendi kendine yürür derdi de kızardım.9 aylı rutin kontrollerimize gittiğimizde doktorumuz sakın bastırmayın o istediği zaman yürür hç gerek yok.Kalça kemiğine zarar verirsiniz demişti.Bizde o zaman yürüme çalışmalarını bıraktık.Şimdi 11 aylık ne yürüteç ne hoppala nede örümcek hiçbirşeye bindirmedim.Kendi başına zorlansada düşsede tek elinden tutunca yürüyor.

Bora 3 aylıkken yarım 4 aylıkken tam dönebiliyordu...5,5 aylıkken emeklemeye ve 7,5 aylıkken sıralamaya başladı...10 ay 4 günlükkende yürümeye başladı...3 gündür baya yürüyoruz =))
ama her çocuğun gelişimi farklıdır tabii...

zeyneb ada 1haftadır 3adım atıyo pat düşüyo kendi haline bıraktık bişiye tutunup yerden popoyu dikiyo tek elinden tutup yarım saat kadar yürüyo çok hoşuna gidiyo yürütünce kendi kendinede işte becermeye çalışıyo inşallah yaşına yürür bana çekmesinde 2.5 yaşımda zorla yürümüşüm:)

sizin çocukları okuyunca şok oldum 5 aylık emekleyen falan.. maşallah..
benim şimdi 6 yaşında olan kızım tam 1 yaşında emeklemiş 15 aylıkkkende yürümüştü.korkup doktora götürdüğümüzde gayet sağlıklı acele etmeyin demişti.ama çok yürütece biniyordu.emekleme çalışmalarında hiç bi gayret göstermezdi hatırlıyorum.
şimdi oğlum 6 aylık yürütece koymuyorum hiç.ters döndüğü zaman bi kaç dakika sonra sıkılıp bağırıyor bide hemen yüzünü çeviriyoruz.acaba yanlışmı yapıyoruz diye düşünmeye başladım şimdi.emeklemeye çalışır gibi poposunu havaya kaldırıp gidemeyincede sinirleniyor.bende bu kadarcık çocuk emekleyemez diye üstüne düşmeyip ters çeviriyordum,artık biraz destekleyeyim bari belki benimkide emekler :)

bu arada benim oğlum oturmaktanda hiç hoşlanmıyor.ne zaman odestekleyerek oturtsam ya ağlıyor ya da kendini yere atıyor yatmaktan daha hoşlanıyor.napsam şaşırdım vallahi

benim kızım 2 aylıkken yattıgı yerden ellerini tutunca ayaga kalkıodu 3 aylıkken dönerek bizim yatagımızın bi ucundan diğer ucuna gidiodu. 5 aylıkken artık tutamaz olunca yürütece koyduk hatta dr önce cok kızdı küçükl diye sonra onun yanında basıp adım atınca izin verdi demir takviyesi yapıp. 6 aylıkken emeklemeye baslayınca istemedi daha yürüteci 8 aylıktan itibaren sıralıodu 10 ay 1 haftalıkten itibaren de yürüyor ..

Bizimki de 8.5 aylık. Yere yüzüstü koyunca ve ayak parmaklarını destekleyince tırtıl gibi sürünerek gidiyor çok az ama kendi başına hiç gitmiyor. Gitmek için karetta'lar gibi çaba harcıyor ama olduğu yerde kalıyor. Çok istiyor gitmeyi aslında ama gidemiyor. Yeni yeni ayakta destekle durur oldu. Ben de acaba güneş az gördü bu çocuk ondan mı emekleyemiyor diye düşünmeye başladım. Heryere saldırıyor bizim kucağımızdayken. Bu kadar isteyip de emekleyememesini güneş azlığına mı bağlasam diye düşünmeye başladım. Ama acelemiz de yok ben emeklemeden yürümüşüm o da ayrı konu :)

benim de 8.5 aylık kızım var, 4 aylıkken yuzustu donmeye basladı, 5 aylıkken hem sırt hem yuzustu durmadan donuyordu keyifle ve geri geri sürünüyordu, 6 aylıkken dizlerinin ustunde durmaya basladı ama ilerleme gerileme olmadan simdi salona bırakıyorum bi geri iki ileri dört dönüyor oyuncaklarını atıyor sonra onları almak icin baya çaba sarfediyor istedigi yerlere bi şekilde ulaşıyor. arkasına geçip ellerinden tutunca hızlı ve heyecanlı adımlar atıyor bi koltuktan diğerine iki elinden tutarak yürütüyorum koltuga ellerini koyuyorum tutunsun diye bi kac dakika tutunuyor tek basına ayakta duruyor yurumesini heyecanla bekliyorum.

benim 8 aylık ikizlerim var.sanırım 5 aylıkken sürünmeye başladılar.şimdi tutunup kalkıyorlar.oğlum tutunmadan kalkmaya çalışıyor ama daha beceremiyor :sm_confused: dün onlara ilk adım arabası aldık.çok sevdiler.bakalım sonuç ne olacak?CADIARZU

benim oğlum 11 aylıkken yürüdü.ben hep onu kanepeye sırtını dayayıp karşısına geçip elime de en sevdiği oyuncağını alarak gel gel yapardım.çok işime yaramıştı.her gün biraz daha fazla adım atmaya başladı.bunu hergün 10 dk yaptım.ve 1 haftaya kalmaz yürüdü.

benim kızım da 9 aylık. emekleme yok ama karnının üstünde sürünerek istediği yere gidebiliyor. oturmayı hiç sevmiyor, hep ayakta duracakmış hasbam... oturtunca kendini geriye atıyor ağlıyor. koltuk altından tutunca çok güzel adımlar atıyor.
yürüteçe koyuyorum ben, yürümesini geciktirirse koymayayım bari...

ben tecrübeli annelere bir şey sorucam. şimdi kızım oturuyor ama hiç kalkmaya biryere uzanıp destek almaya çalışmıyor. sadece beni kaldır ve yürüt diyor. bebeğin önce kalkmayı mı öğrenmesi gerekiyor yoksa biz mi onu ayaklarının üzerine koyunca yürümeyi öğreniyor?

hemşirem benim kızımda öyleydi hiç bir yere kalkıp tutunmuyordu 9. ayında yürüdü ama oturunca yada düşünce bizim kaldırmamaızı istiyordu ne kadar öğretmeye çalışsamda yapmadı sonra kendi isteyince yaptı :)))
benim kızımda hiç emeklemedi yürüteç veya hoppala hiç kullanmadık 8.ayda hep tutup yürütmemizi istiyordu 9. ayda yürümeye başladı emekleyi 18. ayında öğrendi :))))

Benim 7 aylik bebegim var 4 bucuk aylik surunmeye basladi 5 aylik donuyordu 6 aylik emekledi ve simdi biseylere tutunup kalkiyor yuruyor biseye ulasmak istediginde tutunarak hizli adimlarla yuruyor yurutec kullanmadim bende

Back
X