• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğiniz olmuyor mu soruları.Bıktım!

jane eyre_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
1.104
1.908
133
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 4 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım.Maddi ve manevi sebeplerden bu zamana kadar çocuk düşünmedik, şu an aslında şartların hepsi lehimize ama hala çocuk konusunda tereddütlerim var neyse.Mevzu şu ki, klasik iki aileden de çocuk ne zaman soruları geliyor, istemiyoruz şu budur diye geçiştiriyorduk, ama eşimin ailesi artık iyice saçmalamaya başladı bence. Kayınvalidem iyidir hoştur ama bir iki ay önce bebek mevzusu açıldı yine her zamanki gibi şunu ye bunu ye o zaman olur gibi bir şeyler dedi, dedim ne alaka e olmuyor ya dedi,anne ne alakası var istemiyoruz biz dedim , a sen de sorun yok mu doktora gitsene artık dedi, usulünce tartışmadan lafımı söyledim geçtim,iki üç gün önce onlardaydık sanki anlatmamışım bak enfeksiyon kapma, benim de iki yıl olmadı vs diyince patladım artık tartıştık.Bunun üzerine eşimin teyzesi de kayınvalideme eşim için çocuğu olmuyor mu yazık doktora gitsin diyip annesi de bunu bizimle paylaşınca iyice eşimle çileden çıktık, eşim annesini azarladı,gerildik vs. Bilmiyorum ne yapmamız lazım, güzelce konuştuk olmadı,azarladık olmadı.Çok yoruldum artık bebek mevzusundan, daha denemedik bile olmaya da bilir sonuçta ama insanların diline düşmesinden çok sıkıldım.

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 4 yıllık evliyim ve 30 yaşındayım.Maddi ve manevi sebeplerden bu zamana kadar çocuk düşünmedik, şu an aslında şartların hepsi lehimize ama hala çocuk konusunda tereddütlerim var neyse.Mevzu şu ki, klasik iki aileden de çocuk ne zaman soruları geliyor, istemiyoruz şu budur diye geçiştiriyorduk, ama eşimin ailesi artık iyice saçmalamaya başladı bence. Kayınvalidem iyidir hoştur ama bir iki ay önce bebek mevzusu açıldı yine her zamanki gibi şunu ye bunu ye o zaman olur gibi bir şeyler dedi, dedim ne alaka e olmuyor ya dedi,anne ne alakası var istemiyoruz biz dedim , a sen de sorun yok mu doktora gitsene artık dedi, usulünce tartışmadan lafımı söyledim geçtim,iki üç gün önce onlardaydık sanki anlatmamışım bak enfeksiyon kapma, benim de iki yıl olmadı vs diyince patladım artık tartıştık.Bunun üzerine eşimin teyzesi de kayınvalideme eşim için çocuğu olmuyor mu yazık doktora gitsin diyip annesi de bunu bizimle paylaşınca iyice eşimle çileden çıktık, eşim annesini azarladı,gerildik vs. Bilmiyorum ne yapmamız lazım, güzelce konuştuk olmadı,azarladık olmadı.Çok yoruldum artık bebek mevzusundan, daha denemedik bile olmaya da bilir sonuçta ama insanların diline düşmesinden çok sıkıldım.
Birde uğraşıp tedavi görüp böle soruların geldiğini düşün daha beter

benim 9 yıl çocuğum olmadı gerçekten olmadığı için olmadı hemde... bu sorular ne ki bana neler dediler..şimdi çok şükür bi oğlum var bu sefer kardeş yap diyolar..yahuuuuu ben bu mucizeyi zor buldum millet kardeş diyo insanlar ne kadar acımasız hatta bu konuda konumda bile var insanlar acımaz işte densizler

Bana doktor kartı veren bile oldu. İnsanların çocuk sahibi olmak istememesini anlayamıyorlar. Olmuyor mu diyene olmuyor diyorum ben artık, tedavisi de yokmuş imkansızmış, bir mucize bekliyoruz diyorum. Napiim.

benim 9 yıl çocuğum olmadı gerçekten olmadığı için olmadı hemde... bu sorular ne ki bana neler dediler..şimdi çok şükür bi oğlum var bu sefer kardeş yap diyolar..yahuuuuu ben bu mucizeyi zor buldum millet kardeş diyo insanlar ne kadar acımasız hatta bu konuda konumda bile var insanlar acımaz işte densizler
Offf ne biçim insanlar var ya, densizler ever.Bu arada Allah bağışlasın evladınızı.

Bana doktor kartı veren bile oldu. İnsanların çocuk sahibi olmak istememesini anlayamıyorlar. Olmuyor mu diyene olmuyor diyorum ben artık, tedavisi de yokmuş imkansızmış, bir mucize bekliyoruz diyorum. Napiim.
Yok bence de en iyisini yapmışsınız, ben de öyle yapayım en iyisi.En azından belki üzülürler de susarlar.Çeneleri kapanmayacak yoksa.

Yaşlı başlı insanların otu moku ayıplayıp da
"Siz de bi sevişin de bebe mebe olsun" tarzında lafları
:confused:
Ya sormayın çok utanç verici.Kayınvalidem eşim yanımda yokken korunuyor musunuz sen hap mı içiyorsun diyecek oldu ben tam ağzımı açacakken eşim annesini bozdu da sustu:KK62:

Tüp bebek yaptırdım olmadı bir ay geçmeden ikinci tüp bebeğe neden başlamadınız diye soruyorlar.Çok kolay ya tedavi olmak bişeyden haberleri Yok kimsenin biz neler yaşıyoruz düşünmeden konuşuyorlar.Belki kötü niyetli değiller ama çok hassas bir konu
Yok ya ben artık niyetlerinin iyi falan olduğuna inanmıyorum, siz zaten üzülürken densiz densiz konuşmaları daha çok canınızı sıkıyordur.

Hadi bir sorundan kaynaklı olmuyor diyelim, bu sorun niye otomatikman sizde oluyormuş, belki sorun oğullarında? Ne acayip inanlar var yav.
Valla ben olsam ortalığı karıştırırım. Ben çok istiyorum ama oğlunuzun çocuğu olmuyor, bilmiyorum bu işin sonu ne olacak, filan diye sallayın da sallayın. Gerisini onlar düşünsün. :confused:

Hz. Ayşe'ye uyuyorum, çocuk doğurmayacağım de. Bana laf edersen, ona laf etmiş olursun de :) Kadını değerli kılan çocuğu değildir!!

En anlamadığım konudur kimene kimin ne zaman çocuk yapacağından olup olmadığından...Bende dördüncü seneye girmek üzereyim çok olmadı annemin bile olmuyor diye düşündüğünü yeni anladım o şekilde konuşuyor gerçekten çok can sıkıcı.Olmayadabilir böyle söylenince kusur gibi görülüyor insan düşünüyor annem böyle düşünürse millet ne düşünür diye verende vermeyende Allah.Sorumluluğunu alacak kişilerde belli büyütecek olanlarda... Çok isteyip 9 senedir evlat hasreti çeken bir ablam var onu düşünemiyorum bile ne kadar üzülmüş kırılmış Allah bilir...

Bu yaşadığınız durumu neredeyse bütün evliler yaşıyor. Nedendir bilinmez bu çocuk meselesi böyle. Yanlış tabi. Hatta bana komik bile geliyor. hadsizliklerine gülüyorum.
Siz sakince konuşun. Anlatmaya çalışın. Artık bu devirde insanlar planlı çocuk yapıyorlar. İlk yıllarda genelde istemiyorlar . Tabi anlamayacaklar yine konuşacaklar.
Evlilik , iş , çocuk konuları böyle. En alakasız Kişiler bile sürekli bu konularla ilgili konuşma hakkını kendinde görüyor.

Back
X