Bebek Beslenmesi Bebeğinize kaç aydan itibaren su içirmeye başladınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kr_deniz

:AFM:
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
58
39
23
Arkadaşlar bebeğim dört aylık şu an ve çevremde bir kaç büyüğüm su ver dedi bende altı ay yalnız anne sütü diye birşey vermiyorum sütüm yetiyi cok şükür siz verdiniz mi miktarı günlük ne kadar olmalı

ben dogumundan ıtıbaren verdım. hem mama alıyordu hem emzırıyordum.mama alıyorsa su şart zaten.ama sırf emzırseydımde su verırdım. zaten artık 4 aylık olmuş gunde bırkaç kaşık mutlaka ver derım.ek gıdaya gecınce ıse suyu bıberonla ver.ben kasıkla verıyodum meger az verıyormuşum bıberonla verdıgımde kızım çok daha fazlasını ıctı.tavsıyemdır

Sadece anne sütü veriyorsan gerek yok. Su ihtiyacını senin sütünden karşılıyor. Doktorum öyle demişti. Sen de bir danış derim. Ben ek gıdaya başlayınca verdim.

benim kızım 3 aylıkken grip olmuştu doktorumuz hasta olduğu için boğazı kurur su ver dedi o günden beri veriyorum. bence verilmesinin bi sakıncası olmaz hem de emdikten sonraveriyorum özellikle ağzındaki süt kalıntısı gitsin diye

ben bebekler için olan hayat su kulanıyorum. bizim buraların suyuna pek güvenmiyorum. eğer sularınız temizse kaynatıp verebilirsiniz

Doktorumuz, sadece anne sütü alıyorsa gerek yok, ama hava çok çok sıcaksa ve terlediği belliyse her gün birkaç çay kaşığı kaynatılıp soğutulmuş su verin demişti. Mama alan bebeklerde bile gerek olmadığı söyleniyor, mama su ile hazırlanıyor zaten...

Sadece anne sütü aldığı halde vereyim, sudan ne olur demeyin. İçtiği her damla su, emdiği sütün yerini dolduracak.

Ancak ek gıdayageçilince beslenmeden sonra verilmesi gerekiyor, sanırım miktarı da bebek belirler bu konuda.

Bnde uc aylikken bi tatli kasigi kadar eskiden canim digar dogmaz su verdirirlermis sakincasi yok

dört ay, zaten katı gıdaya da başlamanız gerekiyor, bir kaç kaşık suyla başlarsınız. su kaynatılınca minerallerini kaybediyor diye biliyorum. Hayat bebek suyu kullanmıştık ilk zamanlar

Arkadaslar biz sivi tuketiyoruz yemek yiyoruz ondan bundan derken buna ragmen genesr su icmiyormuyuz heleki hasata olunca zaten agzi kuruyo kurudugu icinde oksuruk yapar bunu onlemek icinde su icirmeliyiz bence ki ben oyle yapiyorum yani az da olsa su verilmeli diyorum tamm bazi dk. Verilmemeli anne sutu yetr diyolar ama suyada ihtiyaci oldugunu dusunuyorum

doktorlar bilimsel olarak söylüyo. bence de zararı olmaz bir su bardağı içmiyo sonuçta içeceği bir iki çay kaşığı. bu miktar anne sütünün önüne de geçmez.

Doktorum gelişimi gayet iyi anne sütüne devam dedi o yüzden katı gıda almıyoruz henüz altı aydan sonra başlicaz
dört ay, zaten katı gıdaya da başlamanız gerekiyor, bir kaç kaşık suyla başlarsınız. su kaynatılınca minerallerini kaybediyor diye biliyorum. Hayat bebek suyu kullanmıştık ilk zamanlar

4 aylik olmus istiyorsan 2 cay kasigi kaynatilmis ilik su ver
Ben aklima geldikce veriyorum iyiki konuya denk geldim unutmusum vereyim su

Doktorum gelişimi gayet iyi anne sütüne devam dedi o yüzden katı gıda almıyoruz henüz altı aydan sonra başlicaz
Canım 4 ayın sonunda katı gıda alıştırmalık zaten doyumluk değil. Kabak, yoğurt, elma gibi sindirimi kolay gıdalarla başlanıyordu galiba.yumurtanın sarısının 1/4 gibi düşün yani ne kadar az. Yani bebişi doyurma gibi bir amacı yok, sadece yeni tatları tanıtmak, yutma çiğneme gibi refleksleri geliştirmek için.

Peki memeyi reddetme gibi bi durum olur mu yeni tatlar aldıkça ilk anneliğimde korkuyorum o yüzden

Peki memeyi reddetme gibi bi durum olur mu yeni tatlar aldıkça ilk anneliğimde korkuyorum o yüzden
Yok canım niye reddetsin onun için tadı kıvamı sıcaklığı istediği gibi olan tek sey annesinin sütü

bencede su verilmeli. zaten 3-4 çay kaşığı veriliyor. benim bebeğim 4 aylık günde toplamda 15cc kadar veriyorum. 3 aylıkken papatya suyu veriyordum.

Normal suyu kaynatarak veriyorum.

ben su vermiyorum ama çay kaşığı çok az değil mi ,bebeğim 4n ci ayına girdi mama da içiyor..gerek var mi acaba?anne sütü de veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…