Bebek Beslenmesi bebeğinize kaçıncı ayda ek gıdaya başladınız??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

norabella

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2013
17
0
6
İstanbul
kızlar herkese selamlar.. 4 aylık bebeim var hem anne sütü hem de mama veriyorum sütüm az olduğu için acaba bu ayda çorbalara ya da yoğurt gibi ek besinlere başlasam erken mi olur sizler nasıl yaptınız ???
kaçıncı ayda başladınız ve ilk olarak ne verdiniz bebişlerinize???

ben kızıma önce yoğurtla başladım ama kendim mayalıcaksın evde hazır verme.Yavas yavaş meyve suları verebilirsin elma havuç falan meyve püresi olabilir.Tabi bütün bunları azar azar ver önce sonra arttır zamanla ben arının sebzeli muhallebisinden de yediriyorum normal pirinç ununa göre besleyici en azından.sebze corbasıda yapabilirsin en büyük tavsiyem hiç bişeyi blendırdan geçirme pütürlü kalsın çatalla ez sonra katı seylerı yemiolar yoksa

bu arada bişi sorucam sütü arttırmak için bi sürü sey var onları denedin mi anne sütü cok önemli cünnkü

bu arada bişi sorucam sütü arttırmak için bi sürü sey var onları denedin mi anne sütü cok önemli cünnkü

evet denedim humana çayı içiyorum bolca sıvı tüketiyorum tarçın,bulgur pilavı yemeye çalışıyorum bildiklerim bunlar sen ne tavsiye edersin..?bende kesinlikle katılıyorum anne sütü çok çok önemli.. birde bebeğim gündüzleri çok az uyuyo bende bu yüzden çok dinlenemiyorum uykuda süt yapar diye duymuştum...

malt diye içecek var o cok arttırıyor birde mısır ye fıskırıyo resmen o zaman.Gündüzleri bebek büyüdükçe az uyumaya baslıo gece uykuları uzuyo sende gece o uyuduğu gibi uyu daha dinç olursun.Kan ilacı falanda kullanman gerekio doğum sonrası kullanmıosan ondanda halsiz olabilirsin.

malt diye içecek var o cok arttırıyor birde mısır ye fıskırıyo resmen o zaman.Gündüzleri bebek büyüdükçe az uyumaya baslıo gece uykuları uzuyo sende gece o uyuduğu gibi uyu daha dinç olursun.Kan ilacı falanda kullanman gerekio doğum sonrası kullanmıosan ondanda halsiz olabilirsin.
.8
kan ilacı vermişti doktorum ama ilk günler kullandım sonra bıraktım ilaç içmeyi pek sevmiyorum:(( söylediğin içeceği bulup denicem inşallah..ev işlerinde de kendimi çok yoruyorum sanırım biraz daha dinlenmeliyim ..tavsiyen için teşekkürler..:)

rica ederim ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana mutlaka dene maltı cok iyi gelio alkolsüz bira bu malt:)

Tatlim tgrt de bi programda cocuk beslenmeuzmani bi gun sirf ek gidalari anlatto
Tam 45 dk izledim ister mama ile ister mama ile beslenen bebek olsun ilk 6 ay ya anne sutu yada formule mama ile beslenmwsi gerektigini vurguladi
6.aya kadar bebekte itme refleksi oldugundan ve bebegin sindirimi hazir olmadigibdan iygun degilmis ikisinede tecrube etmis bi anne olarak sunu soyleyim
Kizum hem mama hem meme ile beslendiginden 4 aydan sonra basladim ve cok reddetti kabis gibiydi
Ogluma 6 aydan sonra basladm ve hic zorlamadi

Tatlim tgrt de bi programda cocuk beslenmeuzmani bi gun sirf ek gidalari anlatto
Tam 45 dk izledim ister mama ile ister mama ile beslenen bebek olsun ilk 6 ay ya anne sutu yada formule mama ile beslenmwsi gerektigini vurguladi
6.aya kadar bebekte itme refleksi oldugundan ve bebegin sindirimi hazir olmadigibdan iygun degilmis ikisinede tecrube etmis bi anne olarak sunu soyleyim
Kizum hem mama hem meme ile beslendiginden 4 aydan sonra basladim ve cok reddetti kabis gibiydi

.8
kan ilacı vermişti doktorum ama ilk günler kullandım sonra bıraktım ilaç içmeyi pek sevmiyorum:(( söylediğin içeceği bulup denicem inşallah..ev işlerinde de kendimi çok yoruyorum sanırım biraz daha dinlenmeliyim ..tavsiyen için teşekkürler..:)

bebek içse de içmese de süt gelse de gelmese de sağmalısın göğüslerini.

bebek içse de içmese de süt gelse de gelmese de sağmalısın göğüslerini.

canım sütüm az emzirdikten sonra bebeğimin doymadığını anlıyorum ağlıyo sürekli istiyo... buarada hastanede sütümün miktarını ölçmek için makinayla sağdılar memem mahvoldu ucu yara oldu bebeğimi 3-4 gün zor emzirdim acıdan.. devamlı emziriyorum bebeğimi ama mama takviyesi de yapıyorum emzirdikçede süt gelir diye duymuştum

benim ilk çocuğum bakalım 4.aydan sonra bir denicem alırsa artık ama zorlamıcam zaten hem anne sütü hem mama veriyorum...bazen ben meyve filan yerken oğlumun da ağzına tutuyorum öyle bir atlıyoki üzerine:) sanki ne versem yicek gibi:)))

baya içinde alkol olmayan birayı düşün aynısı sanki birayı açıp 2 gün bekletmişler gibi ama müthiş süt yapıo humanadan falan iyi yani mısır yemeyi unutma baak o sütü artırcazz:)

inşallah durutella arttırıcaz sütü :))) eşime söyledim maltı alıcaz bakalım kayınvalidem de mısır getirdi bugün ... herşey bebişlerimiz için:)))

benimki 2 aylıkken bıraktı emmeyi kahroluyorum o yüzden bari seninki için bişi yapabilirsem ne mutlu bana bak bide hoşaf iç bol bol.benim sütüm geliodu ama bizimkine emmek zor geldi

çok erken bırakmış canım üzüldüm neden bıraktı acaba? ama olsun artık mamalar bile kaliteli artık...hero baby 1 i kullanıyorum ben.. karpuz yiyorum bugünlerde sanki arttı sütüm mısıryemeye de devam:) malt ile henüz tanışamadım:)

kızlar herkese selamlar.. 4 aylık bebeim var hem anne sütü hem de mama veriyorum sütüm az olduğu için acaba bu ayda çorbalara ya da yoğurt gibi ek besinlere başlasam erken mi olur sizler nasıl yaptınız ???
kaçıncı ayda başladınız ve ilk olarak ne verdiniz bebişlerinize???

kızım 3 ay 10 günlük oldu ben elma suyu ile başlandığını biliyorum malesef emziremiyorum sadece mama da kabız yapıyor. doktorum kilo almayan bebeklerin 4 ayda ek gıdaya başlayabileceğini söyledi ve bu dönemden sonrada sindirim problemleri düzelecek dedi. bende ona sormadan ek gıdaya başladım. arı mama elmalı 4+ ve elma havuç karışımı kavanoz mamaları 4+ veriyorum bir haftadır. ama çok az tabi arı mamayı yarım çay bardağı suya 1 çay kaşığı pişirdim kavanoz mamasını 1 kere verdim(4 çay kaşığı) çok gaz yaptı biraz daha büyüsün öyle devam edicem ama arı mamalar çok besleyiciymiş. öyle duydum yanlız sakın muzlu gıda verme kabız olur

Son düzenleme:
canım ben de bu aralar karpuz suyundan vermeye başladım hoşuna gitti sanki ben hem mama veriyorum hem emziriyorum mama verdiğim için su da veriyorum sen veriyomusun su bebeğine??? ben mama alan bebeklere su verilmeli diye biliyorum senin bebeğin için bence de henüz erken 3 ay 10 günlük bebeğin

eğer anne sütü almıyor ya da yetersiz alıyorsa ek gıdaya 4.aydan itibaren azar azar başlayabilirsiniz.ama kavanoz ya da hazır mamalardan vermeyin herşeyi evde kendiniz hazırlayın.önce yoğurt mayalayarak başlayabilirsiniz.sonra yavaşça sebze-meyve suları v.s.bir de ek gıda alırsa su içmesi de lazım.

Back
X