Bu ukala mesajınızı görene kadar hayır, annelik öğretmiyordum. Stanford üniversitesinden aldığım çocuk beslenmesi sertifikama dayanarak genel bir bilgilendirme yapıyordum ama tavrınıza ve tarzınıza bakarak bir şeyler öğrenmeniz gerektiğini görebiliyorum. Size kötü bir haberim var, besin değeri gibi şeyler kaynak okumakla öğrenilir sınıf öğretmeni olarak aksini iddia etmeniz eyvah dedirtti. Analı kızlı yapacak vaktinizin olması harika, burada kaç annenin buna vakti vardır, bilemiyorum. Analı kızlının tanelerini verip suyunu vermeyince daha fazla miktarda protein ve karbonhidrat alıyor ya hani, sayılar konusu canım bilirsiniz. Tam sayılar 1,2,3 diye giden. İşte o sayıları kullanarak yaptığınız hesapta su ile olunca 2 birim alıyorsa suyu analı kızlı ile değiştiriyoruz, 5 birim protein ve karbonhidrat alıyor. Çocuğunuzun hasta olması virüs maruziyetine
bağlıdır, kaynak okuyarak öğrenebilirsiniz. 14 kilo olması da aldığı kalorinin yüksekliği ile ilişkilendirilebilir, kalorinin miktarı değil kaynağı önemlidir bebek beslenmesinde. Kilo işe çocuk sağlığı tayini anneannelerimiz döneminde kaldı sanıyorum

ha çocuğu zayıf annelere yaptığınız ayıbı zaten yazmıyorum bişe. Çocuğu zayıf olan anneler, doktor aksini söylemedikçe bebeklerinizin sağlığı için lütfen endişelenmeyin ve sizi suçlamaya yönelik bu tip bilimsellikten uzak söylemleri lütfen ciddiye almayın. Önemli olan niteliktir, nicelik değildir.