• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pütürlü gıda korkusu

Bende tadımları

çatalla ezerek verdm ama artık ögünlere geçmek istiyorum ek gıda kitabı aldım belkı yardımcı olur diye pişman oldum bol bol çorba tarifi var kitap da ne nasıl yedirilecek hiç bır bilgi yok
Hayatım muz avokado dışında tüm meyve ve sebzeleri haşlayarak vereceksin

Yaaa ayy çok geçmiş olsun. Bı arkadaş da elıne ver yazmış meyveyı salatalıgı falan ayy kafam ıyıce karıştı. Benımde en korktuğum şey o boğulma olayı Allah korusun bebeklerimizi 🙏
Eline vermeyin bebeğim 2 kez boğulma tehlikesi geçirdi ben olsam vermem zamanı gelince vereceğim

Tadım yaptırırken bende öyle yaptım çoğu meyve ve sebzeyi catalla ezdım dün ilk defa çorba verdm sebze çorbası yaptım onu geçirdim blenderdan. Artık öğün şeklinde vermek istiyorum bende ama nasıl olacak onu kestiremiyorum teşekkür ederim
Çatalla ezdirirken yemeye alıştığı için blendere gerek kalmıyor onu diyorum artık taneli hafif sulu küçük bir tencerede bisirip verebilirsin canım

İki parmağınızla az bir baskı uyguladığınızda ezilen her şeyi bebeğinize serçe parmak ebatında verebilirsiniz kendisi yer. Öğürme refleksleri ilk zamanlarda oluyor alışma süreci bu zaten suan öğün değil 9 ay dolana kadar tadım aşaması ana besini mama/meme olarak devam etcek.

İki parmağınızla az bir baskı uyguladığınızda ezilen her şeyi bebeğinize serçe parmak ebatında verebilirsiniz kendisi yer. Öğürme refleksleri ilk zamanlarda oluyor alışma süreci bu zaten suan öğün değil 9 ay dolana kadar tadım aşaması ana besini mama/meme olarak devam etcek.
Çok teşekkür ederim 🌸

Benım bebeğim daha 7 aylık yeni tadım olayını bıtaktık bir ıkı gün oldu şehriye çorbasını falan blenderdan dan geçirmeyim ozaman öylece versem yiyebilir mı ki
Bence şehriye için erken
Yani ben vermemiştim tarhana veriyordum hep ya da sebze çorbası mesela patates,soğan,sarımsak,yeşil kabak,kırmızı kapya haşlayıp çorba yapardım blennderdan geçirip.

Veya balkabağı çorbası

Bebeğim 9 aylık olmak üzere ilk tadım gününden beri ezerek veriyorum blender hiç kullanmadım. Sadece kavanoz meyve püreleri yaparken blender kullanıyorum. Son 1 aydır pankek vs veriyorum eline yiyebiliyor. Henüz dişi yok ama çiğnemeye de çalışıyor. Gözetiminiz altındayken korkmadan verin derim.

Arkadaşlar merhaba 7 aylık bebeğime 6. Ayda ek gıda basladık doktor 6. Ayı bekleyın demişti şuan 7 aylık ama sanki Geç mı kaldık diyorum herkes bu aylarda pütürlü şeyler veriyor bildiğiniz yemek tarzı. Ben nasıl yapıcam bilmiyorum bugün çorba yaptım Blender dan geçirdim pütürlüye ne zaman geçmeliyim ve nasıl neler vermelıym. Bu çocuk aç diye ek gıda kitabı aldım ama çok açıklayıcı gelmedı bana anca tarıf var yardımcı olun güzel anneler
Blender tavsiye etmiyorlar, ben hiç blenderdan geçirmedim , sebzeleri haşlayıp çatalla ezerek başladım sonra da kendimize ne çorbası yapıyorsak tuzsuzunu yaptım yoğurt,kırmızı tarhaba,mercimek,ezogelin,brokoli
Sonra haşlama sebzeleri küçük doğrayıp zeytinyağlı ,salçalı tuzsuz sebze yemeklerine geçtim
Şu an 7 aylıksa mercimek,tarhana çorbalarıyla başlayabilirsiniz
Yaz mevsimi meyve çok çeşitli ,bir yaz full kayısı ,angelik erik ,muz veiryordum cam rende kullanarak
8.9. Aylarda şeftaliyi soyup eline veriyordum
Mesela çok uzun süre kahvaltıda yumurta sarısı,avokado,ve kendi yaptığım labneyi karıştırarak çatalla hafif ezerek yine verdim
Muzu çatalla ezip,yine az biraz labne veya yoğurt,badem ceviz cam rendeden geçirip,biraz doğal şekersiz yapılmış incir erik marmelatı ile karıştırıp veriyordum hem kaka yapmasınıda kolaykaştırıyor vb

Blender tavsiye etmiyorlar, ben hiç blenderdan geçirmedim , sebzeleri haşlayıp çatalla ezerek başladım sonra da kendimize ne çorbası yapıyorsak tuzsuzunu yaptım yoğurt,kırmızı tarhaba,mercimek,ezogelin,brokoli
Sonra haşlama sebzeleri küçük doğrayıp zeytinyağlı ,salçalı tuzsuz sebze yemeklerine geçtim
Şu an 7 aylıksa mercimek,tarhana çorbalarıyla başlayabilirsiniz
Yaz mevsimi meyve çok çeşitli ,bir yaz full kayısı ,angelik erik ,muz veiryordum cam rende kullanarak
8.9. Aylarda şeftaliyi soyup eline veriyordum
Mesela çok uzun süre kahvaltıda yumurta sarısı,avokado,ve kendi yaptığım labneyi karıştırarak çatalla hafif ezerek yine verdim
Muzu çatalla ezip,yine az biraz labne veya yoğurt,badem ceviz cam rendeden geçirip,biraz doğal şekersiz yapılmış incir erik marmelatı ile karıştırıp veriyordum hem kaka yapmasınıda kolaykaştırıyor vb
Teşekkürler. Mercimek gaz yapar diye yapmadım. Artık bı şekilde bu yolda gitmeye çalışacağız inşallah

Bana da erken geliyor bugün yaptım ezdim baktım dilinde biriktirmiş sıpa ben mı çok stres yapiyorum acaba anlamadım kı
Bence şehriye için erken
Yani ben vermemiştim tarhana veriyordum hep ya da sebze çorbası mesela patates,soğan,sarımsak,yeşil kabak,kırmızı kapya haşlayıp çorba yapardım blennderdan geçirip.

Veya balkabağı çorbası

Teşekkürler. Mercimek gaz yapar diye yapmadım. Artık bı şekilde bu yolda gitmeye çalışacağız inşallah
Rica ederim,mesela kabak mevsimi tatlı patatesle haşlayın buharda çatalla ezip karıştırın biraz zeytinyağı hafif nane çok lezzetli oluyor aklıma geldi yazayım dedim , tatlı patates daha besleyici ve nişasta oranı az

Rica ederim,mesela kabak mevsimi tatlı patatesle haşlayın buharda çatalla ezip karıştırın biraz zeytinyağı hafif nane çok lezzetli oluyor aklıma geldi yazayım dedim , tatlı patates daha besleyici ve nişasta oranı az
Teşekkür ederim burda marketlerde tatlı patates bulmak zor internettn almam lazım onu sağol🥰

Back
X